Ιαπωνία: Αναβολή για το 2019 πήρε η αύξηση του φόρου κατανάλωσης

Τελευταία ενημέρωση: 2016-06-01, 14:07:13
Ιαπωνία: Αναβολή για το 2019 πήρε η αύξηση του φόρου κατανάλωσης

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα αναβάλει για τον Οκτώβριο του 2019 την αμφιλεγόμενη προγραμματισμένη αύξηση του φόρου κατανάλωσης, η οποία επρόκειτο να εφαρμοστεί από τον Απρίλιο του 2017, κάτι που αποτελεί μία σαφή ένδειξη ότι το μείγμα των οικονομικών πολιτικών του, αποκαλούμενων και «Abenomics», δεν μπόρεσε να αναζωογονήσει την ιαπωνική οικονομία.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Άμπε σημείωσε ότι η αναβολή «είναι αναγκαία, όχι μόνο για τη στήριξη της ανάπτυξης της Ιαπωνίας αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας» και ότι ορισμένες αποφάσεις τις πήρε μετά τα αποτελέσματα της G7.

Πρόσθεσε ότι η καθυστέρηση στην αύξηση της φορολογίας είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί «μία σημαντική πτώση της εγχώριας ζήτησης», καθώς η σχεδιαζόμενη αύξηση του φόρου κατανάλωσης στο 10% «θα έπληττε ισχυρά την εγχώρια ζήτηση».

Εκτός από την αναβολή της αύξησης της φορολογίας για περίπου 2,5 χρόνια, ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα ετοιμάσει επιπλέον μέτρα δημοσιονομικής στήριξης το φθινόπωρο που μπορεί να φθάνουν τα 6 τρισ. γιεν (54 δισ. δολάρια).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
3
=