ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Yπουργείο Εργασίας κατά Οικονομικού Επιμελητηρίου για τις εισφορές

yπουργείο-εργασίας-κατά-οικονομικού-ε-2154

«Η διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου σε χθεσινή της ανακοίνωση επιμένει στην λαθροχειρία των στοιχείων σχετικά με τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και, το χειρότερο, με ύφος που προσιδιάζει στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και όχι σε θεσμικό σύμβουλο της Πολιτείας» αναφέρει σε νέα ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας απαντώντας στο Οικονομικό Επιμελητήριο.

«Και η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης εστί, διότι τα λάθη της αρχικής ανακοίνωσης (αν επρόκειτο για λάθη και όχι για σκόπιμη διαστρέβλωση), έχουν ήδη επισημανθεί: Δεν υπολογίζουν τις εισφορές επί τού καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος, όπως ρητά προβλέπει το άρθρο 39 παρ. 2 Ν 4387/16, αλλά επί του καθαρού κέρδους και δεν συμψηφίζουν την προκαταβολή με αυτήν που καταβλήθηκε το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Ως προς την διατριβή εναντίον της προκαταβολής φόρου που περιλαμβάνει η ανακοίνωση, να επισημάνουμε απλώς ότι αυτή δεν επιβλήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ (άρθρα 69 και 72 Ν. 4172/13).

Σε κάθε περίπτωση, η προκαταβολή συμψηφίζεται με τον καταβαλλόμενο φόρο και δεν υπολογίζεται δύο φορές, παρά μόνον από όσους μετρούν τρεις το λάδι τρεις το ξύδι και έξι το λαδόξυδο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου