ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόβουν μισθούς στο Δημόσιο

κόβουν-μισθούς-στο-δημόσιο-9023

Κρυφές περικοπές μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο, ύψους 300-350 εκατ. ευρώ, για φέτος αλλά και για τα επόμενα δύο χρόνια αποδέχεται η κυβέρνηση για να επιτύχει την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές, που θα ανοίξει τον δρόμο για την καταβολή των δόσεων του δανείου.

Οπως συνάγεται από το κείμενο που συνόδευε την εαρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο κυρίως πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ, το οποίο έχει ήδη συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, περιλαμβάνονται και περικοπές αμοιβών στο Δημόσιο.

Πίσω από την αναφορά της Κομισιόν, σε «προσαρμογές στο σύστημα αμοιβών στο Δημόσιο» κρύβεται μυστική συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους για άμεση επιβολή μειώσεων στις αποδοχές 400.000 και πλέον εν ενεργεία και συνταξιούχων λειτουργών του Δημοσίου που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια.

Αναπροσαρμογές αναμένονται στον τρόπο υπολογισμού των βασικών μισθών, αλλά και των μισθολογικών προαγωγών των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών, των πυροσβεστών, των δικαστικών, των ιατρών του ΕΣΥ, των πανεπιστημιακών, των καθηγητών ΤΕΙ, των διπλωματικών υπαλλήλων, των ερευνητών και άλλων δημοσίων λειτουργών, ώστε να προκύψουν εξοικονομήσεις δαπανών στους προϋπολογισμούς της τριετίας 2016-2018.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου