ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΔΝΤ θα μείνει στην Ελλάδα, συμφωνούν Λαγκάρντ & Μέρκελ

το-δντ-θα-μείνει-στην-ελλάδα-συμφωνούν-40124

Η Ανγκελα Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντησή της με την Κριστίν Λαγκάρντ είπε πως δεν μπορεί να υπάρξει μείωση χρέους της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη και θα βρεθούν άλλοι τρόποι για την αποπληρωμή του ενώ είπε με κατηγορηματικό τρόπο πως το ΔΝΤ θα παραμείνει στην Ελλάδα.

Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πως η Ελλάδα δεν έχει φτάσει ακόμη στο επιθυμητό σημείο για να υπάρξει σταθεροποίηση της οικονομίας.

To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι «αποφασισμένο να συνεχίσει να βοηθά» την Ελλάδα, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ

«Είμαστε δεσμευμένοι, συνεργαζόμαστε, είχαμε μία πραγματικά καλή συζήτηση νωρίτερα με την καγκελάριο και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε», δήλωσε η Λαγκάρντ.

Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι «μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και η βιωσιμότητα του χρέους έχει σημασία για τους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα».

«Σαφώς, δεν είμαστε εκεί που θέλουμε να είμαστε και ιδιαίτερα εκεί που πρέπει να είναι η Ελλάδα για να είναι σταθερή, ώστε να ευημερεί και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Ελλήνων», πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου