Γαλλία: Άρση των οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία το καλοκαίρι

Τελευταία ενημέρωση: 2016-01-25, 08:11:27
Γαλλία: Άρση των οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία το καλοκαίρι

Η Γαλλία στοχεύει στην άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τη Δύση στη Ρωσία "το επόμενο καλοκαίρι", υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνουν σεβαστές οι συμφωνίες του Μινσκ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα.

"Ο στόχος όλων μας είναι να μπορέσουμε να άρουμε το καλοκαίρι τις κυρώσεις, επειδή η διαδικασία θα έχει τηρηθεί", είπε μιλώντας σε Γάλλους επιχειρηματίες, αναφερόμενος στις συμφωνίες που υπογράφηκαν στο Μινσκ της Λευκορωσίας στις αρχές του 2015 με σκοπό την ειρηνική επίλυση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία.

Η ΕΕ επέβαλε οικονομικές κυρώσεις στη Μόσχα για την προσάρτηση της Κριμαίας τον Μάρτιο του 2014 και τον ρόλο της στη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι, ενώ οι κυρώσεις παρατάθηκαν στα τέλη Δεκεμβρίου για άλλους 6 μήνες.

Η Ρωσία, από την πλευρά της, έχει επιβάλλει εμπάργκο στα περισσότερα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα, κάτι που πλήττει σκληρά τους Γάλλους αγρότες, σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η επίσκεψη του Μακρόν στη Μόσχα είναι μια επιβεβαίωση της σταδιακής επανάληψης του οικονομικού διαλόγου μεταξύ Γαλλίας και Ρωσίας, ο οποίος είχε διακοπεί απότομα λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Το Σεπτέμβριο ο Γάλλος υπουργός είχε δεχτεί στο Παρίσι τον Ρώσο ομόλογό του Αλεξέι Ουλιουκάγιεφ ενώ αύριο οι δύο υπουργοί θα συγκαλέσουν την επιτροπή ανάπτυξης της εμπορικής συνεργασίας των δύο χωρών, η οποία δεν έχει συνεδριάσει ξανά μετά τον Σεπτέμβριο του 2013.

real.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
6
=