ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πειραιώς: Ξεκινά η διαδικασία ανάδειξης νέου διευθύνοντος συμβούλου

πειραιώς-ξεκινά-η-διαδικασία-ανάδειξ-145855

Στο διεθνή συμβουλευτικό οίκο EgonZehnder ανέθεσε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς τη διαδικασία επιλογής υποψηφίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα προταθούν στο Διοικητικό της Συμβούλιο για την πλήρωση της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την «περιπετειώδη» αποχώρηση του έως και σήμερα διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας Άνθιμου Θωμόπουλου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες υπέβαλε την περασμένη Παρασκευή την παραίτησή του.

Είχε προηγηθεί κατά τις ίδιες πηγές, συνάντηση του κ. Θωμόπουλου με τον πρόεδρο του ΤΧΣ Γιώργο Μιχελή, ο οποίος του ζήτησε την παραίτησή του, πληροφορία που ωστόσο διέψευσε το Ταμείο με επίσημη ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος που θα αναδειχθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα από την παραπάνω διαδικασία, θα είναι επικεφαλής του Ομίλου Πειραιώς για την υλοποίηση του Επιχειρηματικού Σχεδίου και των μεσοπρόθεσμων στόχων του.

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας θα ορίσει ένα μέλος του ως Εντεταλμένο Σύμβουλο (Interim CEO), ο οποίος θα είναι παράλληλα επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής μέχρι την ανάδειξη του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO).

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου που αποτελείται από 6 Ανώτερους Γενικούς Διευθυντές με την προσθήκη και του Interim CEO, έχει την ευθύνη για την ομαλή και αδιάλειπτη λειτουργία της Τράπεζας, με προσήλωση στους πελάτες και στους μετόχους της.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου