ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία ως 15 Νοεμβρίου και έκτακτο EuroWorking Group για τα 2 δισ. ευρώ

συμφωνία-ως-15-νοεμβρίου-και-έκτακτο-euroworking-group-242615

Θετικό ήταν το κλίμα που συνάντησε η ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή με τους δανειστές και να εκταμιευτεί προς την Ελλάδα η δόση των 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Δευτέρας.

Κατά την ίδια πηγή, επιβεβαιώθηκε συνολικά η θετική προσέγγιση των εταίρων προς την Ελλάδα και αναγνωρίστηκε η πρόοδος που έχει συντελεστεί στην εφαρμογή τόσο των προαπαιτούμενων όσο και συνολικά του προγράμματος.

Στο Eurogroup της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, επιβεβαιώθηκε ότι τα συγκεκριμένα κεφάλαια «παραμένουν στο τραπέζι» για άμεση εκταμίευση, ενώ το ίδιο ισχύει για τα 10 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης.

Οσον αφορά τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και αποτελούν και το εμπόδιο για την εκταμίευση της δόσης, κυβερνητικές πηγές θέλουν να διευθετούνται τις αμέσως επόμενες ημέρες, σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Ετσι, εφόσον επιτευχθεί συμφωνία, το πολύ ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξει και η συμφωνία για την εκταμίευση, που θα επικυρωθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Euro Working Group.

Οπως μετέδωσε το Mega μέσω του ανταποκριτή του, ορόσημο για την επίτευξη της συμφωνίας είναι η επόμενη Κυριακή, 15η Νοεμβρίου.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου