ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συζητήσεις με ιδιώτες επενδυτές για την ανακεφαλαιοποίηση αρχίζει η Τράπεζα Πειραιώς

συζητήσεις-με-ιδιώτες-επενδυτές-για-τ-316034

Οι ελληνικές τράπεζες θα αρχίσουν να συζητούν από τις αρχές Οκτωβρίου με ιδιώτες επενδυτές για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, ’Ανθιμος Θωμόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

Η διαδικασία της αξιολόγησης των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών από την EKT προχωρά κανονικά και αναμένουμε τα αποτελέσματα σε κάποιο χρονικό σημείο περί τα τέλη Οκτωβρίου, σημείωσε ο Θωμόπουλος.

Όπως είπε, ο ίδιος θα αρχίσει να μιλά με τους υφιστάμενους και με νέους επενδυτές από την επόμενη εβδομάδα και θα τους τονίσει ότι η Ελλάδα έχει σταθερή κυβέρνηση και σταθερό πολιτικό τοπίο και ότι υπάρχει μεγάλη στήριξη στην εφαρμογή του νέου προγράμματος. Το κρίσιμο μήνυμα των χθεσινών εκλογών, είπε, είναι ότι το 90% σχεδόν των νέων βουλευτών ανήκει σε κόμματα που τάσσονται υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Πρόκειται, σημείωσε, για ένα εντελώς νέο πολιτικό τοπίο για την Ελλάδα, ευοίωνο για την υλοποίηση του προγράμματος.

Ο Θωμόπουλος συμφώνησε με την άποψη επενδυτών ότι το ποσό των 25 δισ. ευρώ, που έχει προβλεφθεί με το τρίτο πρόγραμμα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είναι πολύ υψηλό, τονίζοντας ότι οι τράπεζες χρειάζεται να αντιμετωπίσουν μόνο την αύξηση που υπήρξε το 2015 στα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους.

Η ζημία που έχει γίνει στις τράπεζες από τους επτά μήνες πολιτικής αβεβαιότητας το 2015 είναι περιορισμένη και μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα περιορισμένο ύψος κεφαλαίων, δήλωσε, προσθέτοντας πως ελπίζει ότι η αξιολόγηση της ΕΚΤ να στηρίζει αυτή την άποψη.

imerisia.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου