ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινούν οι δημοσιεύσεις των ισολογισμών των εταιρειών ΑΕ και ΕΠΕ

ξεκινούν-οι-δημοσιεύσεις-των-ισολογι-504639

Σύμφωνα με το νόμο 4072 ΦΕΚ(Α/86/11-4-2012) καταργήθηκε η υποχρέωση δημοσίευσης ισολογισμών σε οικονομικές και πολιτικές εφημερίδες και αντικαταστάθηκε με ανάρτηση των δημοσιευτέων πράξεων και στοιχείων στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Για την υλοποίηση της διάταξης αυτής (δηλαδή, για να αναρτούν νόμιμα οι ΑΕ και οι ΕΠΕ) στην ιστοσελίδα τους και όχι στις εφημερίδες τις δημοσευτέες πράξεις και στοιχεία τους (π.χ. Προσκλήσεις, οικονομικές καταστάσεις /ισολογισμό κλπ), θα πρέπει είτε να έχουν δηλώσει την ιστοσελίδα τους κατά την διαδικασία της αυτοαπογραφής είτε να ζητήσουν την καταχώρηση της ιστοσελίδας τους στο Γ.Ε.ΜΗ., η οποία γίνεται μετά από συμπλήρωση και υποβολή αίτησης/ δήλωσής τους και αφού καταβληθεί παράβολο 10€, όποτε οι υπηρεσίες ΓΕΜΗ θα προβαίνουν στις κατωτέρω ενέργειες:

– καταχωρούν την αίτηση/ δήλωση,
– δίνουν ΚΑΚ (πρωτόκολλο),
– συμπληρώνουν το σχετικό πεδίο “website” της εφαρμογής του ΓΕΜΗ και
– ανεβάζουν στη δημοσιότητα σχετική ανακοίνωση, ως εξής :
«Την __-___-201__ καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) με Κωδικό Αριθμό Καταχώρησης ________ η από __-___-201__ αίτηση/ δήλωση της ιστοσελίδας (www____________________) της Εταιρείας με επωνυμία «____________________», το διακριτικό τίτλο «____________» και αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. ___________.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ Ότι : Στη συνέχεια οι εταιρείες θα πρέπει να γνωστοποιούν κάθε φορά την ανάρτηση στην ιστοσελίδα, δεδομένου ότι, στο ίδιο ως άνω άρθρο 232, ορίζεται ότι «οι προθεσμίες (όπως αυτές που προβλέπει ο ν. 2190/1920 και ο 3190/1955) που συνδέονται με τη δημοσίευση σε άλλα έντυπα μέσα (δηλαδή των 20 ημερών πριν την συνέλευση) λογίζεται ότι εκκινούν ή λήγουν από την ημέρα που η εταιρεία ανακοίνωσε στο οικείο Μητρώο (δηλαδή στο ΓΕΜΗ) την ανάρτηση στην ιστοσελίδα (δηλαδή δεν εκκινούν από την ημερομηνία της ανάρτησης). [Πχ Αν μία ανάρτηση σε ιστοσελίδα γίνει τον Νοέμβριο, αλλά η γνωστοποίηση στο ΓΕΜΗ γίνει στις 15/12 και η συνέλευση συγκληθεί στις 31/12, τότε η ανάρτηση είναι εκπρόθεσμη και η συνέλευση μπορεί να πάσχει ή να προσβληθεί για ακύρωση].

Η δημοσίευση των ισολογισμών στο ΦΕΚ (Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως) παραμένει υποχρεωτική.

Η ομάδα του isologismos.gr μπορεί να αναλάβει εξ’ολοκλήρου την δημιουργία λογαριασμού, τη συμπλήρωση των στοιχείων της σελίδας σας, καθώς και την ανάρτηση του ισολογισμού της εταιρείας σας. Η αποστολή των στοιχείων από εσάς θα πρέπει να γίνεται μέσω e-mail (προτεινόμενος τύπος αρχείου ισολογισμού σε .pdf).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου