ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bild: Η κυβέρνηση του Τσίπρα έχει πάρει φωτιά και δεν έχει νερό να τη σβήσει

bild-η-κυβέρνηση-του-τσίπρα-έχει-πάρει-φωτ-547861

Η ελληνική κυβέρνηση, από το βράδυ της Κυριακής, επιβεβαίωσε πως υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία της Άνγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα. Τη Δευτέρα το πρωί ήταν η σειρά της γερμανικής πλευράς να δηλώσει το ίδιο.

Όπως αναφέρει το Reuters, Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε τη Δευτέρα πως, όντως, υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έλαβε χώρα αυτή η συνομιλία», τόνισε χαρακτηριστικά, δίχως όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το αντικείμενο της συζήτησης.

Η Bild, από τη μεριά της, θέλοντας να εξακριβώσει τους λόγους που ώθησαν τον Αλέξη Τσίπρα να τηλεφωνήσει στην Άνγκελα Μέρκελ, όπως και στον Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφέρει πως προσπάθησε να πείσει αμφότερους ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη βοήθεια, καθώς και για την ανάγκη να υπάρξει μια νέα έκτακτη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών αυτή την εβδομάδα.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως ο βασικός λόγος του τηλεφωνήματος ήταν ότι η Ελλάδα έχει ξεμείνει από χρήματα. Μάλιστα, στο δημοσίευμα υπάρχει και η δήλωση ενός Ευρωπαίου διπλωμάτη που είπε: «Η κυβέρνηση έχει πιάσει φωτιά και δεν έχει νερό να τη σβήσει. Η κατάσταση είναι κάτι περισσότερο από δραματική».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου