ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελβετικές τράπεζες: Αυξήθηκαν σημαντικά οι καταθέσεις Ελλήνων κατά την περίοδο της κρίσης

ελβετικές-τράπεζες-αυξήθηκαν-σημαντ-597322

Η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung σημειώνει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι η Ελλάδα διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων.

«Μετά από μια διακοπή πριν από ένα χρόνο η Ελλάδα και η Ελβετία ξανάρχισαν τις συνομιλίες τους με αντικείμενο την πάταξη φορολογικών αδικημάτων», γράφει η εφημερίδα της Ζυρίχης, αναφερόμενη στη χθεσινή συνάντηση του Ελβετούς υφυπουργού Ζακ ντε Βατεβίλ, αρμόδιου για τις Διεθνείς Οικονομικές Υποθέσεις, και του Έλληνα υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η Βέρνη διατύπωσε την προθυμία της να συνεργαστεί για την εξεύρεση μιας λύσης που θα διασφαλίζει τη φορολόγηση (σ.σ. ελληνικών καταθέσεων) και θα αποτρέπει την εκροή κεφαλαίων σε μη συνεργάσιμα χρηματοοικονομικά κέντρα».

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, «στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας καταδεικνύουν ότι τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία στην Ελβετία αυξήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης». Υπογραμμίζεται επίσης ότι οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις έδωσαν ελάχιστη προσοχή στο ζήτημα. Τέλος διευκρινίζεται ότι «η Ελβετία δεν κάνει προς το παρόν δεκτή ως πηγή πληροφόρησης τη ’’Λίστα Λαγκάρντ’’» με την αιτιολογία ότι αυτή συνιστά προϊόν κλοπής από τη θυγατρική τράπεζα της HSBC στη Γενεύη.

Deutsche Welle

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου