ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα τηλεδιάσκεψη του ΔΣ της ΕΚΤ για την Ελλάδα

νέα-τηλεδιάσκεψη-του-δσ-της-εκτ-για-την-622817

Τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με βασικό θέμα την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη.

Στη συνεδρίαση θα εξετασθούν τα επίπεδα της έκτακτης ρευστότητας που χορηγείται στις ελληνικές τράπεζες και δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εάν θα τεθεί και το ζήτημα αύξησης του πλαφόν έκδοσης εντόκων γραμματίων, ή εκ νέου αποδοχής των ελληνικών εγγυήσεων ως εχέγγυα για την άντληση ρευστότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Eurogroup της Δευτέρας δεν άλλαξε κάτι στις αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας. Όπως αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες, εάν δεν ολοκληρωθεί ο έλεγχος ή εάν δεν υπάρξει σαφής πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών, τότε η ΕΚΤ δεν έχει κάποιο περιθώριο χαλάρωσης των κανονισμών της.

Ενδεικτικώς η ΕΚΤ δεν αναμένεται να αποσύρει την οδηγία της προς τις ελληνικές τράπεζες που προβλέπει ότι οι τελευταίες δεν θα πρέπει να αυξήσουν την έκθεσή τους σε έντοκα γραμμάτια του ελληνικού Δημοσίου και θα πρέπει απλώς να ανακυκλώνουν τα ποσά των εντόκων γραμματίων που ήδη έχουν στην κατοχή τους

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου