ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Le Monde: Απίστευτο σύστημα φοροδιαφυγής στη Γαλλία

le-monde-απίστευτο-σύστημα-φοροδιαφυγής-στη-679802

Η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» δημοσίευσε την Κυριακή το βράδυ τα αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξάγεται σε Παρίσι, Ουάσιγκτον, Βρυξέλλες και Γενεύη, η οποία αποκαλύπτει ένα τεράστιο σύστημα φοροδιαφυγής από τη βρετανική HSBC, τον δεύτερο μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο μέσω της ελβετικής θυγατρικής της HSBC Private Bank.

Η εφημερίδα η οποία ερευνά την υπόθεση της HSBC εδώ και έναν τουλάχιστον χρόνο έχει στην κατοχή της παγκόσμια τραπεζικά δεδομένα, της περιόδου 2005-2007 για μια γιγαντιαία απάτη, όπως την χαρακτηρίζει, σε διεθνές επίπεδο.

Τις πληροφορίες αυτές που τις μοιράστηκε με εξήντα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, που συντονίζεται από ICIJ, μια κοινοπραξία δημοσιογράφων που διενεργούν παγκόσμιες έρευνες.

Η αποκάλυψη αυτή είναι πολύ πιθανό να φέρει σε δύσκολη θέση πολλές διασημότητες όπως τον γάλλο κωμικό Γκαντ Ελμαλέχ, τον βασιλιά Mohammed VI του Μαρόκου, τον αμερικανό ηθοποιό Τζον Μάλκοβιτς και άλλους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, €180.600.000 θα έχουν περάσει στη Γενεύη από τους λογαριασμούς της HSBC για περισσότερους από 100.000 πελάτες και 20.000 υπεράκτιες εταιρείες, μεταξύ της 9ης Νοεμβρίου 2006 και της 31 Μαρτίου 2007, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα.

Περισσότερα από € 5.700.000.000 ήταν κρυμμένα από την HSBC PB σε φορολογικούς παραδείσους για λογαριασμό μόνο των γάλλων πελατών της.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου