ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δείπνο Μέρκελ, Ολάντ και Σουλτς στο Στρασβούργο με την Ελλάδα στο «μενού»

δείπνο-μέρκελ-ολάντ-και-σουλτς-στο-στρ-692807

Την εικόνα που αποκόμισε από την «επίσημη πρώτη» με τη νέα ελληνική ηγεσία μετέφερε ο Μάρτιν Σουλτς στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ κατά την ανεπίσημη συνάντηση που είχαν στο κοινό τους δείπνο στο Στρασβούργο.

Οι ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δειπνησαν σε εστιατόριο της αλσατικής πόλης με πρωτοβουλία του Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος ήταν και ο οικοδεσπότης, καθώς στο Στρασβούργο βρίσκεται η έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Σουλτς: «Είπα στον Τσίπρα πως αν ακολουθήσει πορεία σύγκρουσης θα χάσει»

«Δεν είμαι ο δάσκαλος του Αλέξη Τσίπρα, αλλά μετά από δύο ώρες είχα την αίσθηση ότι το κατάλαβε. Αν το δέχεται δεν το ξέρω, αλλά του είπα ξεκάθαρα: “αν θέλεις αυτήν την πορεία σύγκρουσης και την ακολουθήσεις, πιστεύω ότι θα χάσεις. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να ακολουθήσεις μια πορεία συμβιβασμού”» δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς στη γερμανική τηλεόραση, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνάντησης που είχαν οι δύο αξιωματούχοι την Πέμπτη στην Αθήνα.

Ο κ. Σουλτς τόνισε ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τις συμφωνίες, αν θέλει να συνεχίσουν τα προγράμματα βοήθειας. «Κάποιες μεταρρυθμίσεις έγιναν – μείωση μισθών, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, περικοπές συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις -, το πρόβλημα είναι ότι ο Τσίπρας λέει ότι θέλει όλα αυτά να τα πάρει πίσω. Αν το κάνει, τότε σίγουρα θα υπάρξει βαθιά σύγκρουση. Και γι’ αυτό δεν πιστεύω ότι θα το κάνει» πρόσθεσε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου