ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέρκελ: Ολες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

μέρκελ-ολες-οι-προσπάθειες-επικεντρώ-835657

Όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, επανέλαβε σήμερα, Δευτέρα, η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι «οι έλληνες θα ψηφίσουν υπεύθυνα», αναφέρει το Reuters.

Η επισήμανση αυτή της καγκελαρίου έρχεται να προστεθεί στη σύσταση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις των προκατόχων της και στην προειδοποίηση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι η όποια αναδιάρθρωση χρέους θα έχει συνέπειες.

Πιο συμβιβαστικη η στάση του γάλλου προέδρου Οικονομικών Μισέλ Σαπέν που δήλωσε θετικός σε διαπραγματεύσεις με την νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου τόσο για τη διαχείριση του μεγάλου χρέους της χώρας, όσο και για την επέκταση του προγράμματος στήριξης.

Υποβαθμίζει το QE της ΕΚΤ

Αναφερόμενη στην αναμενόμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την Πέμπτη σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων ως ανάχωμα στον αποπληθωρισμό στην ευρωζώνη, η Μέρκελ δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα αποφασίσει με απόλυτη ανεξαρτησία.

«Δεν θα χαρακτήριζα αυτή την εβδομάδα ως καθοριστική εβδομάδα για το ευρώ. Έλεγα πάντα ότι η κρίση του ευρώ δεν έχει ξεπεραστεί εντελώς» δήλωσε η Α.Μέρκελ.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου