ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολονύχτια κατάληψη στα γραφεία της ΕΒΖ από τευτλοπαραγωγούς

ολονύχτια-κατάληψη-στα-γραφεία-της-εβ-728906

Στα γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), στη Θεσσαλονίκη, διανυκτέρευσαν τευτλοπαραγωγοί, οι οποίοι πραγματοποιούν από το πρωί της Πέμπτης κατάληψη, ζητώντας να τους καταβληθούν άμεσα τα χρήματα που τους οφείλονται.

Όπως τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας Παύλος Μπογιαννίδης, «μέχρι στιγμής έχουμε μόνο υποσχέσεις, αλλά εάν δεν λάβουμε γραπτές εγγυήσεις δεν πρόκειται να φύγουμε από εδώ».

Για να εισπράξουν οι τευτλοπαραγωγοί τα χρήματα που τους οφείλονται, θα πρέπει η Τράπεζα Πειραιώς να χορηγήσει δάνειο στην ΕΒΖ, κάτι που όμως, για να γίνει, απαιτεί να δεσμευτούν τα αποθέματα ζάχαρης στα σιλό του εργοστασίου της ΕΒΖ, στο Πλατύ Ημαθίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι ποσότητες που επιχειρήθηκε να δεσμευτούν είναι συνολικά 49.000 τόνοι (30.000 τόνοι αφορούν δανεισμό του 2013 και 19.000 τόνοι από την πρόσφατη συμφωνία για την δανειοδότηση των 11 εκατ. ευρώ, ώστε να πληρωθεί το 60% των οφειλών στους παραγωγούς). Στα σιλό, βρίσκονται συνολικά 56.000 τόνοι ζάχαρης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου