ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 30.000 οι ρυθμίσεις οφειλών ασφαλισμένων

πάνω-από-30-000-οι-ρυθμίσεις-οφειλών-ασφαλι-732108

Περισσότεροι από 30.000 ασφαλισμένοι – οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) έχουν ενταχθεί στη νέα ρύθμιση χρεών, διευθετώντας συνολικό ποσό οφειλών 340 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΑΕΕ η σταθερή ροή ένταξης των ασφαλισμένων στη νέα ρύθμιση προκαλεί αισιοδοξία, ενώ απεικονίζεται και στα έσοδα έκτου διμήνου 2014 του φορέα κοινωνικής ασφάλισης που είναι ελαφρά αυξημένα, έναντι του προηγουμένου διμήνου.

Η ηγεσία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών κάλεσε τους ασφαλισμένους – οφειλέτες του ΟΑΕΕ να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, με τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους της νέας ρύθμισης, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν εξόφληση έως και σε 100 δόσεις, υψηλά ποσοστά εκπτώσεων στα τέλη καθυστέρησης, αυξημένες δυνατότητες επανένταξης και μειωμένο επιτόκιο.

Ο ΟΑΕΕ υπενθυμίζει ότι η ένταξη στη ρύθμιση εξασφαλίζει ασφαλιστική ενημερότητα, παροχές περίθαλψης και συνταξιοδοτική προοπτική. Τέλος, με την ένταξη και τήρηση των όρων της ρύθμισης, παρέχεται στον ασφαλισμένο η δυνατότητα κατάταξης σε μία ή και σε δυο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες, καθιστώντας δυνατή την καταβολή τόσο των τρεχουσών εισφορών, όσο και της δόσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σημειώνουμε ότι η δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση εκπνέει στις 31 Μαρτίου 2015.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου