ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μηταράκης: Σε στάση αναμονής οι επενδυτές λόγω των εξελίξεων

μηταράκης-σε-στάση-αναμονής-οι-επενδυ-747387

«Πάγωμα»διακατέχει τις αγορές, τις τελευταίες μέρες, σχετικά με το ενδεχόμενο επενδύσεων στη χώρα μας και η τάση αυτή διακρίνεται και στην εικόνα του χρηματιστηρίου και στα ομόλογα ελληνικού δημοσίου, καθώς οι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής.

Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του «Enterprise Greece», Στέφανο Ησαΐα, με θέμα «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Enterprise Greece για το έτος 2015».

Ο κ. Ησαΐας, γνωστοποίησε ότι εντάχθηκε μία ακόμη επένδυση στο fast track, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται ακόμη δύο νέες εντάξεις.

Ο κ. Μηταράκης υπενθύμισε ότι το 2013 οι καθαρές εισροές των ξένων άμεσων επενδύσεων στη χώρα αυξήθηκαν κατά 43%, μετά από άλλη μια αύξηση της τάξης του 63,6% την προηγούμενη χρονιά.

«Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι και τα στοιχεία του εννιαμήνου καθώς επιβεβαιώνουν ότι είμαστε σε ανοδική τροχιά» είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι η ρευστότητα θα είναι καλύτερη το 2015 διότι αποκαθίσταται η ροή από τις τράπεζες.

Σε ότι αφορά στο σχεδιασμό του 2015 αυτός περιλαμβάνει τα εξής:

Επιχειρηματικές αποστολές:

  • 35 αποστολές σε αγορές στόχους (Αραβικές χώρες,Ευρώπη, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κορέα, Ρωσία)
  • Εκτιμάται ότι οι αποστολές αυτές θα οδηγήσουν στην πραγματοποίηση περί των 600 νέων επαφών και στην ισχυροποίηση των σχέσεων με περίπου 150 επιχειρήσεις
  • Διοργάνωση Ευρωπαϊκού Road Show σε οκτώ Ευρωπαϊκές χώρες: Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ολλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Γερμανία
  • Πρόγραμμα αποστολών σε Κίνα (Σαγκάη, Πεκίνο, Τιανζίν), Ρωσία (Μόσχα), Ντουμπάι, Αίγυπτο (Κάιρο) για την προβολή και προώθηση του προγράμματος «My Residence – Golden Visa Programme»

Στρατηγικές Επενδύσεις:

  • Προβλέπεται πως 5 επενδυτικά έργα θα ενταχθούν στη διαδικασία

Εκθέσεις Εξαγωγικού Εμπορίου:

  • Αγροτικά Προϊόντα, Τρόφιμα και Ποτά – αύξηση σε 13 εκθέσεις
  • Βιομηχανικά, Δομικά και Καταναλωτικά Προϊόντα – αύξηση σε 28 εκθέσεις και 450 εταιρείες
  • Μελέτες, έρευνα αγοράς, και σεμινάρια για τις χώρες-στόχους
  • Προσκλήσεις αγοραστών για Β2Β συναντήσεις στην Ελλάδα.

Τέλος προβλέπεται η συμμετοχή σε 41 διεθνείς εκθέσεις από τους«παραδοσιακούς» κλάδους: Τρόφιμα, Ποτά , Αγροτικά Προϊόντα, Ξενοδοχειακός Εξοπλισμός, Δομικά, Υλικά, Καλλυντικά Ένδυση-Υπόδηση, Γεωργικά Μηχανήματα και από νέους κλάδους:

Πληροφορική Αμυντικός Εξοπλισμός, Ιατρικός Εξοπλισμός, Φαρμακευτικά Προϊόντα, Ναυτιλιακός Εξοπλισμός και Κόσμημα.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου