ΤΑΙΠΕΔ: Υποβάλλονται οι προσφορές για τα 7 ακίνητα της Πλάκας

Τελευταία ενημέρωση: 2014-11-20, 10:12:19
ΤΑΙΠΕΔ: Υποβάλλονται οι προσφορές για τα 7 ακίνητα της Πλάκας

Τις οικονομικές τους προσφορές για τα 7 ακίνητα της Πλάκας πρόκειται να υποβάλλουν σήμερα οι συμμετέχοντες στην ηλεκτρονική δημοπρασία του ΤΑΙΠΕΔ (e-publicrealestate.gr).

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού είχαν κατατεθεί συνολικά 27 προσφορές - οι "μνηστήρες" είναι λιγότεροι αφού κάποιοι κατέθεσαν πέραν της μίας προσφοράς- για τα ακίνητα επί των οδών Θρασύλου 24 & Θέσπιδος & Επιμενίδου, Θέσπιδος 24, Ραγκαβά 3-5, Θέσπιδος 16, Ραγκαβά 7, Τριπόδων 32 & Ραγκαβά, καθώς επίσης Θέσπιδος 8 & Ραγκαβά 6.

Παράταση αντίθετα είχε δοθεί για πέντε ακίνητα που ανήκουν στο ίδιο πακέτο, επί των οδών Θέσπιδος 20, Θέσπιδος 17, Πρυτανείου 13, Πρυτανείου 9-9Α και Στράτωνος 15-25.

Η μεθοδολογία των ηλεκτρονικών δημοπρασιών του ΤΑΙΠΕΔ προβλέπει ότι λαμβάνεται κατ’ αρχήν υπόψη η υψηλότερη έγκυρη προσφορά σε συνδυασμό με την ανεξάρτητη αποτίμηση.

Εν συνεχεία καλείται ο ενδιαφερόμενος που κατέθεσε χαμηλότερη προσφορά να υποβάλει προσφορά υψηλότερη του πρώτου, με στόχο να επιτευχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τίμημα.

Το μοντέλο αυτό εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην τελευταία e-δημοπρασία του ΤΑΙΠΕΔ, που αφορούσε μεταξύ άλλων κτίρια στην Αθήνα (Μητροπόλεως 9, Ευαγγελιστρίας 9), στο Μοσχάτο Αττικής (Φλωρίνης 18), στη Θεσσαλονίκη (Θεοφίλου 13), κ.λπ.

 

Στην τελική ευθεία

Πρόκειται για έναν ακόμη διαγωνισμό του Ταμείου με πλούσια προϊστορία αφού για ποικίλους λόγους είχαν δοθεί πολλές παρατάσεις, που σχετίζονταν μεταξύ των άλλων και με την εξεύρεση… κλειδαρά. Δηλαδή με το θέμα που είχαν αναδείξει "ΤΑ ΝΕΑ" σχετικά με τους υπαλλήλους του υπ. Πολιτισμού οι οποίοι είχαν καταπατήσει κάποια από τα ακίνητα και αρνούνταν να παραδώσουν τα κλειδιά, προκειμένου να τα επισκεφθούν οι υποψήφιοι επενδυτές.

Πηγές του ΤΑΙΠΕΔ διαβεβαιώνουν ότι το θέμα έχει επιλυθεί (ή βαίνει προς επίλυση), ότι τα κλειδιά αρκετών ή και όλων των ακινήτων βρίσκονται στα χέρια του, και ότι η παράταση για τα "5" σχετίζεται με θέματα που άπτονται της επιφάνειας των συγκεκριμένων ακινήτων.

Το θέμα με τα καταπατημένα ακίνητα της Πλάκας είχε έρθει στην επιφάνεια όταν πριν από μερικούς μήνες στελέχη της ΕΤΑΔ είχαν ζητήσει από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού τα κλειδιά των 12 ακινήτων προκειμένου να τα επισκεφθούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που έχουν εμφανιστεί. Η απάντηση που είχαν πάρει τότε ήταν ότι τα κλειδιά είτε έχουν... χαθεί είτε ότι τα κτίρια «δεν είναι επισκέψιμα».

tovima.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
1
=