ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΠΕΚ: Να μειωθεί ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης-αμόλυβδη

ποπεκ-να-μειωθεί-ο-εφκ-στο-πετρέλαιο-θέ-454089

Να επανέλθει άμεσα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα της περιόδου 2011-2012 και να μειωθεί κατά 100 ευρώ ο ΕΦΚ στην αμόλυβδη ζητά με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και Ανάπτυξης Νίκο Δένδια η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Στην επιστολή της η ΠΟΠΕΚ αναφέρει πως η ανάκαμψη από την ύφεση, η οικονομική ανάπτυξη και η κοινωνική δικαιοσύνη έχουν ως «προαπαιτούμενο» την μείωση της φορολογίας γενικότερα και ειδικότερα των ΕΦΚ στα πετρελαιοειδή και ενεργειακά προϊόντα.

«Οι διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες με δηλώσεις τους, διαπιστώνουν και επιβεβαιώνουν την υψηλή φορολόγηση των καυσίμων, αλλά μεταθέτουν την εξέταση του θέματος για το φθινόπωρο», σημειώνει στην επιστολή της η ΠΟΠΕΚ, ζητώντας να επανέλθει ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα της περιόδου 2011-2012, δηλαδή στα 60 ευρώ ανά 1000 λίτρα και να μειωθεί ο ΕΦΚ στην αμόλυβδη βενζίνη κατά 100 ευρώ, δηλαδή στα 570 ευρώ ανά 1000 λίτρα.

Καταλήγοντας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων ζητά από τους κ.κ. Δένδια και Χαρδούβελη «να σταματήσει άμεσα η ελληνική πρωτοτυπία να φορολογούμαι με φόρο τον φόρο, ήτοι να χρεώνουμε ανά λίτρο με ΦΠΑ 23% και τις ανά λίτρο φορολογικές επιβαρύνσεις (ΕΦΚ, ΡΑΕ. κ.λπ.) σε όλα τα πετρελαιοειδή προϊόντα με 23% ΦΠΑ».

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών είχε προαναγγείλει πως στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα η Κυβέρνηση θα διεκδικήσει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15% , κίνηση που θα μείωνε την τιμή λιανικής πώλησης του καυσίμου κατά 5 λεπτά περίπου. Ωστόσο, με την επιστολή της η ΠΟΠΕΚ καταδεικνύει πως δεν θεωρεί επαρκές κάτι τέτοιο.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου