ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Οριστικά «Κύπριος» ο Χαραλαμπίδης

οριστικά-κύπριος-ο-χαραλαμπίδης-724960

Στη Νέα Σαλαμίνα από τη νέα σεζόν ο πρώην -πλέον- προπονητής της Νίκης Βόλου

Κάτοικος Κύπρου θα είναι πλέον και επίσημα ο Απόστολος Χαραλαμπίδης ο οποίος αφήνει τον πάγκο της Νίκης Βόλου για την ομάδα της Νέας Σαλαμίνας που αγωνίζεται στην Α’ Κατηγορία του Κυπριακού πρωταθλήματος.

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου με ανακοίνωση της αποχαιρετά τον Μακεδόνα τεχνικό ευχόμενη παράλληλα καλή συνέχεια στην προπονητική του καριέρα για να ακολουθήσει λίγες ώρες αργότερα και η ανακοίνωση του Κυπριακού συλλόγου για να μπει έτσι τέλος στην τρίτη θητεία του 42χρονου τεχνικού στον πάγκο της ομάδας της Μαγνησίας.

Ο κ. Χαραλαμπίδης ξεκίνησε την τρίτη του θητεία στον πάγκο των κυανόλευκων διαδεχόμενος τον Γιώργο Χατζάρα και το ντεμπούτο του ήταν θετικό καθώς στην 28η αγωνιστική η ομάδα της Νίκης επικράτησε με 2-0 του Βύζαντα Μεγάρων και από τότε η Νίκη παρέμεινε αήττητη για συνολικά 14 αγωνιστικές στις οποίες πανηγύρισε οκτώ νίκες ενώ 6 αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες.

Με τον 42χρονο τεχνικό στον πάγκο η ομάδα της Μαγνησίας βρήκε και πάλι την ηρεμία στα αποδυτήρια με τον ίδιο να δίνει μεγάλη βάση στον τομέα της ψυχολογίας κερδίζοντας από την πρώτη μέρα τους παίκτες του, από τους οποίους πήρε το 100% και η ομάδα οδηγήθηκε στα play –off.

Εκεί όμως η Νίκη δεν μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω και να κατακτήσει την πρώτη θέση, αφού μετά από έξι παιχνίδια οι κυανόλευκοι είχαν συνολικά τρεις ισοπαλίες οι δύο απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά και τρεις ήττες οι δύο από τον Ηρακλή και μία στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό όπου μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί απέναντι στην ομάδα που κατέκτησε τελικά το εισιτήριο της Super League ακολουθώντας Απόλλων Σμύρνης, Καλλονή και Εργοτέλη.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Νίκη Βόλου αναφέρει: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή κ. Χαραλαμπίδη Απόστολο. Τον ευχαριστεί θερμά για την μέχρι τώρα συνεργασία και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της προπονητικής του καριέρας».

Σε ανακοίνωση της η κυπριακή αναφέρει σχετικά με την πρόσληψη του Απόστολου Χαραλαμπίδη: «

Προπονητικό δίδυμο Απόστολος Χαραλαμπίδης και Γιώργος Ελευθερίου. Η διοίκηση της Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι μετά από διεξοδική μελέτη αρκετών υποψήφιων προπονητών τόσο από την Κύπρο, αλλά και από το εξωτερικό, έχει καταλήξει σε απόφαση για συνεργασία με τον Ελλαδίτη τεχνικό κ. Απόστολο Χαραλαμπίδη. Μαζί με τον κ. Γιώργο Ελευθερίου θα αποτελέσουν το τεχνικό δίδυμο της Ποδοσφαιρικής ομάδας του σωματείου.

Ο κ. Χαραλαμπίδης γεννήθηκε το 1970 στην Καστοριά και είναι απόφοιτος των ΤΕΦΦΑ Θεσσαλονίκης. Τελευταία ομάδα στην οποία δούλεψε ήταν η Νίκη Βόλου, ενώ παλιότερα δούλεψε με επιτυχία σε Δόξα Δράμας, Καλλιθέα, Βέροια, Εορδαϊκό, Ιωνικό και Πολύκαστρο.

Στις επαφές που είχε μαζί του η επιτροπή προγραμματισμού του σωματείου, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για άνθρωπο τον οποίο χαρακτηρίζει η αμεσότητα και η ειλικρίνεια στις συνεργασίες του και τεχνικός που τον χαρακτηρίζει το στοιχείο της δημιουργίας νέων ομάδων με πολύ καλή φυσική κατάσταση και την ανάδειξη νεαρών ταλέντων όπου και αν έχει εργαστεί.

Ο κ. Χαραλαμπίδης έχει αρκετή πείρα εργασίας σε ομάδες, οι οποίες αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα στον οργανωτικό και οικονομικό τομέα, που κατάφερε να χειριστεί με αρκετή επιτυχία με αποτέλεσμα, σε κάθε ομάδα την οποία έχει εργαστεί, να έχει αφήσει σημαντικό έργο. Τα πιο πάνω στοιχεία αποτέλεσαν τους πρωταρχικούς δείκτες οι οποίοι είχαν τεθεί ως βασικοί στην διαδικασία αξιολόγησης υποψήφιων τεχνικών.

Ο νέος τεχνικός της ομάδας αναμένεται στην Κύπρο τις προσεχείς μέρες. Εκ μέρους του Δ.Σ. και του κόσμου της ερυθρόλευκης οικογένειας, καλωσορίζουμε στην ομάδα μας τους νέους συνεργάτες και τους ευχόμαστε καλή αρχή και πολλές επιτυχίες, τις οποίες θα χαρούμε όλοι μαζί, διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές και ο υπέροχος κόσμος της Σαλαμίνας».

Ενδιαφέρον για Βέρτζο και «Πούρτου»

Πάντως ο Απόστολος Χαραλαμπίδης δεν φαίνεται πως θα είναι ο μόνος που θα κάνει την διαδρομή Βόλος – Κύπρος μιας και ήδη έχει συμφωνήσει και θα τον ακολουθήσει ο Γιάννης Μάγγος.

Ο γυμναστής της Νίκης στα play – off μετά την θητεία του στη Λάρισα βρέθηκε στο Βόλο ως συνεργάτης του 42χρονου τεχνικού στον πάγκο της Νίκης και θα τον ακολουθήσει και στην Κύπρο δίνοντας συνέχεια στη συνεργασία τους.

Μάλιστα οι Κύπριοι και μετά από εισήγηση του Χαραλαμπίδη, θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους δύο εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της Νίκης στο φετινό πρωτάθλημα όπως ήταν ο Αγγελος Βέρτζος και ο Νίκος Πουρτουλίδης.

Τα συμβόλαια των δύο ποδοσφαιριστών ήταν μονοετή και έχουν πλέον το δικαίωμα να ψάξουν τον επόμενο σταθμό στη καριέρα τους εφόσον δεν ανανεώσουν με τη Νίκη. Πάντως για τον Βέρτζο δεν είναι μόνο το κυπριακό ενδιαφέρον μιας και τον θέλουν και στη Super League με τον Πανθρακικό να έχει εκφράσει ήδη ενδιαφέρον.

Φαβορί ο Τεννές

Πλέον με την θέση του προπονητή να έχει μείνει ορφανή… στη Νίκη έχουν αρχίσει ήδη να εξετάζουν την καλύτερη περίπτωση προκειμένου η ομάδα να βρεθεί σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο τη νέα χρονιά η οποία όλοι θέλουν και πιστεύουν πως θα είναι η χρονιά της Νίκης άρα και της ανόδου.

Οταν μάλιστα μιλάμε για άνοδο δεν πρέπει να υπάρχει καλύτερο συνώνυμο από την λέξη Τεννές, ο οποίος και φέτος με την ομάδα της Καλλονής απέδειξε πως έχει το μαγικό ραβδάκι να κατακτά ανόδους από την δεύτερη ποδοσφαιρική κατηγορία της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου κ. Ανδρέας Πάτσης φέρεται πως έχει έρθει ήδη σε επαφή με τον Αθηναίο τεχνικό και οι εξελίξεις αναμένονται πλέον από την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Τεννές μάλιστα έχει συνεργαστεί στο παρελθόν και με τον αρχηγό της Νίκης, Μανώλη Σκούφαλη έχοντας πανηγυρίσει άνοδο με την ομάδα της Κέρκυρας.

Θέλουν Καρατζά στη Κύμη

Οσον αφορά τους ποδοσφαιριστές, αρκετά είναι τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών που λήγουν, όμως τίποτα δεν φαίνεται οριστικό πριν ξεκινήσουν οι επαφές αρχικά με την ομάδα της Νίκης Βόλου.

Ο 31χρονος αμυντικός της Νίκης Βασίλης Καρατζάς, φαίνεται να είναι ψηλά στην προτίμηση της ομάδας της Κύμης από την Εύβοια, η οποία φέτος πανηγύρισε την άνοδο στην Γ’ Εθνική, με το συμβόλαιο που είχε με την ομάδα της Μαγνησίας να ολοκληρώνεται.

Μάλιστα ο Καρατζάς, επειδή κατάγεται από την Εύβοια, φέρεται ως πολύ πιθανό να αφήσει τα κυανόλευκα για χάρη της ιδιαίτερης πατρίδας του με τους ανθρώπους του συλλόγου της Κύμης να επιθυμούν διακαώς την απόκτηση του.

Ο ίδιος είχε 33 συμμετοχές στο πρωτάθλημα εκ των οποίων οι 23 ως βασικός αποτελώντας ένα από τα βασικά όπλα του εκάστοτε προπονητή για την θέση της άμυνας ενώ αρκετές φορές κυρίως στη θητεία του Στέλιου Μανωλά έπαιξε πέρα από στόπερ και ως αμυντικός μέσος.

Τα συμβόλαια που λήγουν

Η συνεργασία της ΠΑΕ Νίκη Βόλου τελειώνει με 13 κυανόλευκους, ενώ επτά παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ δένονται με συμβόλαιο με την ομάδα. Από την ομάδα του Βόλου έχει ήδη αποχωρήσει ο Ηλίας Βούρας που θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Τα συμβόλαια που λήγουν είναι των: Τάσου Καρακούτση, Μπόζινταρ Τάντιτς, Βασίλη Καρατζά, Δημήτρη Σαμαρά, Κώστα Φλίγκου, Αγγελου Βέρτζου, Ντανιέλ Ουέλινγκτον, Στέργιου Ψιάνου, Νίκου Πουρτουλίδη, Κώστα Χατζή, Χάρη Παππά, Δημήτρη Κοντοδήμο και Άλαν Λαλίν με κάποιους όμως εξ’ αυτών έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις για ανανέωση.

Τέλος όσον αφορά τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που δεσμεύονται και τη νέα χρονιά είναι αυτά των: Τάσου Κυριάκου, Μανώλη Σκούφαλη, Παντελή Ριζογιάννη, Χρήστου Τζιώρα, Αντώνη Πιτταρά, Θοδωρή Παπαδόπουλου και Κώστα Γεωργατζή.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου