ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νέα ήττα και αντίο

νέα-ήττα-και-αντίο-726257

Ο Παναιτωλικός πήρε αυτό που ήθελε κερδίζοντας με 2-1 τη Νίκη Βόλου

Την ήττα με σκορ 2-1 γνώρισε η ομάδα της Νίκης Βόλου στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό για την 4η αγωνιστική των play – off της Football League. Οι κυανόλευκοι αν και προηγήθηκαν με τον Σκούφαλη στο 42’ έχασαν το παιχνίδι με τον Μελισσά να ισοφαρίζει αρχικά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και να σημειώνει το νικητήριο στο 69’.

Αυτή ήταν και η δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τους κυανόλευκους που παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και πλέον την Κυριακή φιλοξενούν τον Ολυμπιακό στο μεγάλο Βολιώτικο ντέρμπι έχοντας χάσει πλέον τις όποιες ελπίδες είχαν για άνοδο. Αντίθετα ο Παναιτωλικός συνεχίζει ως πρώτος στο μίνι πρωτάθλημα φθάνοντας του 11 βαθμούς έναντι 2 της Νίκης.

Η Νίκη αν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα play-off καλύτερη στο πρώτο μέρος απ΄ ότι στο δεύτερο δεν μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ της 1-0 και γνώρισε δίκαιη ήττα από τον ανώτερο Παναιτωλικό.

Πως παρατάχθηκαν

Με τον Ηλία Βούρα βασικό κάτω από τα δοκάρια της ο Απόστολος Χαραλαμπίδης παρέταξε την ομάδα του σε σχήμα 4-5-1 με τους Ψιάνο και Παπαδόπουλο να παίζουν στα δύο άκρα της άμυνας και τους Βέρτζο – Καρατζά να έχουν ρόλο στόπερ. Στη μεσαία γραμμή Χατζής και Πουρτουλίδης είχαν τον ρόλο των αμυντικών χαφ την ώρα που Σκούφαλης και Τάντιτς κάλυπταν τις πλευρές δεξιά και αριστερά έχοντας μπροστά τους τον Κυριάκο σε ρόλο οργανωτή πίσω από τον Λαλίν.

Από την άλλη ο γηπεδούχος Παναιτωλικός ξεκίνησε με τον Τακίδη στην εστία, τους Μελισσά και Κούσα στόπερ, Μπακάκη και Δάρλα, δεξί και αριστερό μπακ, Σφακιανάκη και Μουμίν στα αμυντικά χαφ, τον Φαβάλι πίσω από τον προωθημένο Κουτσοσπύρο, ενώ στις πτέρυγες Σίσιτς και Καμαρά.

Το πρώτο μέρος

Η Νίκη Βόλου ήταν εκείνη μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση του Αγρινίου με τον Κυριάκο να εκτελεί φάουλ από τα δεξιά στο 4ο λεπτό και την μπάλα να καταλήγει στον Σκούφαλη ο οποίος από το ύψος της περιοχής σούταρε άουτ.

Αντίθετα η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα των γηπεδούχων ήρθε στο 13ο λεπτό με τον Σίσιτς να εκτελεί φάουλ από τα αριστερά και τον Βούρα να απομακρύνει προ του Μελισσά.
Οι γηπεδούχοι από νέα κόντρα βγήκαν μπροστά με τον Σίσιτς να γίνεται αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά στο 17’ αλλά ο Πουρτουλίδης πρόλαβε και έβαλε την κόντρα στο σουτ του Σλοβένου που βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Νίκης.

Από ωραία κίνηση του Σκούφαλη στο 22’ ο μέσος της Νίκης πέρασε από τα δεξιά τον Δάρλά κάνοντας την σέντρα για τον Κυριάκο, όμως η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού και έδωσε την ευκαιρία στον Τακίδη να μπλοκάρει.

Ομως η Νίκη συνέχισε να ανεβάζει την απόδοση της και να απειλεί λίγα δευτερόλεπτα μετά με τον Κυριάκο να μπαίνει μέσα στην περιοχή και να αφήνει στον Ψιάνο όμως το σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα άουτ στο 22’.

Νέο σουτ από τον Τάντιτς στο 25’ από τα αριστερά στην κλειστή γωνία του Τακίδη ο πορτιέρο των γηπεδούχων δεν είχε πρόβλημα για να μπλοκάρει.

Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν το πρώτο σουτ στην αναμέτρηση με τον Ψιάνο να κάνει λάθος εκτίμηση έπειτα από σέντρα του Σίσιτς και να δίνει την ευκαιρία στον Καμαρά να σουτάρει από καλή αλλά διαγώνια θέση πάνω στον Βούρα στο 27’.

Ο Παναιτωλικός άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς και μετά από νέο λάθος της άμυνας ο Παπαδόπουλος ήταν εκείνος που σταμάτησε τον Φαβάλι στο 28’ και λίγο πριν σουτάρει απέναντι από τον Βούρα.
Η Νίκη όμως δεν έμεινε στο να αμύνεται… αλλά πέρασε ξανά στην επίθεση με τον Τάντιτς να σεντράρει από τα αριστερά για τον Λαλίν ο οποίος μέσα από την περιοχή γύρισε την μπάλα για τον Σκούφαλη αλλά το σουτ με το αριστερό πέρασε άουτ στο 30’.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν καταιγιστικός με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη έτσι και στο 33’ με τον Φαβάλι να γεμίζει, ο Σίσιτς έκανε το πλασέ αλλά πέρασε παράλληλα με την εστία και τον Παπαδόπουλο να ελέγχει.

Ένα λεπτό μετά από λάθος εκτίμηση του Βούρα ο Καμαρά έκανε το πλασέ αλλά πάνω στην γραμμή απομάκρυνε ο Βέρτζος. Η μπάλα έφθασε στη συνέχεια στον Κουτσοσπύρο ο οποίος με κεφαλιά δεν μπόρεσε να ευστοχήσει.

Ομως το πρώτο γκολ είχε κυανόλευκο χρώμα και ήταν το πρώτο που πέτυχαν οι παίκτες της Νίκης δίχως να βρίσκονται πίσω στο σκορ. Ετσι σε αντεπίθεση ο Σκούφαλης έφυγε κατά μέτωπο προς την αντίπαλη εστία και επιχείρησε το σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής για να αναγκάσει τον Τακίδη να απομακρύνει αρχικά αλλά τον αρχηγό της Νίκης να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να πανηγυρίζει λίγο αργότερα αλά Κριστιάνο Ρονάλτο με το γνωστό «κάλμα – κάλμα».

Το ημίχρονο όμως δεν έκλεισε ιδανικά για την ομάδα της Νίκης μιας και ο Παναιτωλικός σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σίσιτς να εκτελεί φάουλ από τα δεξιά και τον Μελισσά ανενόχλητο στο δεύτερο δοκάρι να κάνει το 1-1 με άπιαστη κεφαλιά.

Η επανάληψη

Ο Παναιτωλικός έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του μπήκε πιο δυνατά, όμως ο Βούρας δήλωσε το παρών τόσο στην φαρμακερή σέντρα του Σφακιανάκη για τον Κουτσοσπύρο στο 46’ όσο και στην κεφαλιά του Κουτσοσπύρου από κόρνερ του Σίσιτς αποκρούοντας σε κόρνερ τρία λεπτά μετά, ενώ σε κόρνερ κατέληξε και το σουτ του Φαβάλι στο 50’ με νέα επέμβαση του τερματοφύλακα της Νίκης.

Από σέντρα του Σίσιτς από τα αριστερά η μπάλα πέρασε μπροστά από τον Βούρα όμως σε κενή εστία ο Κουτσοσπύρος δεν κατάφερε να την σπρώξει στα δίχτυα στο 56’.

Ο Παναιτωλικός ήταν η ομάδα που πίεζε για το δεύτερο γκολ με τη Νίκη να έχει περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και τους γηπεδούχους να απειλούν από ακόμη μία στημένη φάση όταν ο Σίσιτς εκτέλεσε φάουλ και ο Μουμίν έπιασε την κεφαλιά που πέρασε άουτ.

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης θέλοντας να βελτιώσει την άμυνα του αντικατέστησε τον Σκούφαλη με τον Ριζογιάννη στο 63’ ενώ δευτερόλεπτα μετά από φάουλ του Σίσιτς η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βούρα.

Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 67’ με τον Φαβάλι να σουτάρει και τον Καρατζά να απομακρύνει σε κόρνερ έχοντας όμως κολλημένο το δεξί χέρι στο σώμα για να ακολουθήσει εκτέλεση κόρνερ με τον Σίσιτς.
Ο Σλοβένος σημάδεψε το δεύτερο δοκάρι και αφού η μπάλα πέρασε από έναν όμιλο παικτών ο Μελισσάς ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι σημείωσε δίχως δυσκολία με νέα κεφαλιά το 2-1 στο 69’.

Η δεύτερη αλλαγή για την ομάδα της Νίκης έγινε στο 73’ με τον Φλίγκο να αντικαθιστά τον Λαλίν.

Ο Βούρας ήταν και πάλι εκείνος που απέκρουσε κεφαλιά του Κουτσοσπύρου παραχωρώντας κόρνερ στο 76’ με τους κυανόλευκους να κλείνουν τις αλλαγές τους στο 79’ όταν ο Ουέλινγκτον πήρε την θέση του Πουρτουλίδη.

Ο Ουέλινγκτον μάλιστα προσπάθησε να απειλήσει στο 88’ σουτάροντας από καλή θέση με την μπάλα όμως να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ ενώ σε άουτ κατέληξε το σουτ του Ριζογιάννη λίγο μετά.

Λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης Χατζής και Μελισσάς δέχθηκαν εσκεμμένα δεύτερη κίτρινη κάρτα χάνοντας έτσι την επόμενη αγωνιστική.

Χαραλαμπίδης: «Για την ιστορία…»

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης τόνισε ότι η ομάδα του παρατάχθηκε στο Αγρίνιο για να αγωνιστεί για την ιστορία της και τη φανέλα της. Επίσης στάθηκε στην ισοφάριση του Παναιτωλικού που ήρθε πριν τη λήξη του ημιχρόνου. «Ήρθαμε εδώ για να παίξουμε για την ιστορία μας και τη φανέλα μας. Είχαμε μηδαμινές ελπίδες, αλλά παίξαμε το παιχνίδι στα ίσια, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Ο Παναιτωλικός έχει πολύ καλή ομάδα και οι δυο ομάδες απέδειξαν ότι είναι ομάδες Super League. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε τα ματς για τον κόσμο μας και την ομάδα μας. Καταφέραμε να προηγηθούμε αλλά το γκολ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου άλλαξε την ψυχολογία μας».

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου