ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη πάση θυσία θέλει η Νίκη Βόλου σήμερα κόντρα στην Παναχαϊκή

νίκη-πάση-θυσία-θέλει-η-νίκη-βόλου-σήμε-779788

Τελικός στην Πάτρα

Με στόχο να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς και μόνο θα αγωνιστεί σήμερα στην Πάτρα η ομάδα της Νίκης Βόλου φιλοξενούμενη από την Παναχαϊκή στις 5μ.μ. για την 38η αγωνιστική της Football League.

Οι κυανόλευκοι θέλουν σήμερα να φύγουν με το διπλό από την πρωτεύουσα της Αχαΐας προκειμένου να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι μια εκ των πρώτων τριών θέσεων στην τελική κατάταξη με το εισιτήριο να οδηγεί στη Super League.

Με οδηγό τα προηγούμενα δέκα παιχνίδια στα οποία η ομάδα της Μαγνησίας παραμένει αήττητη ο Απόστολος Χαραλαμπίδης επιθυμεί σήμερα να σπάσει το ρεκόρ της περιόδου 2002-03 κατακτώντας ένα πολύτιμο τρίποντο.

Μετά τις διακοπές του Πάσχα οι κυανόλευκοι επέστρεψαν στις προπονήσεις από την περασμένη Τρίτη και έχοντας φορτίσει τις μπαταρίες τους, θα αγωνιστούν σήμερα έχοντας την συμπαράσταση και του κόσμου τους στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι.

Το σημερινό είναι το πρώτο από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, που έχει να δώσει η Νίκη Βόλου ως το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και φιλοδοξεί να πάρει τον σημερινό τελικό, προκειμένου στη συνέχεια να χτυπήσει όλα τα παιχνίδια στην έδρα της αρχής γενομένης από την ερχόμενη Τετάρτη στο Πανθεσσαλικό, με αντίπαλο τον Θρασύβουλο.

Το σύνθημα της νίκης έχει διασκορπιστεί παντού και οι ποδοσφαιριστές της Νίκης έχοντας ψυχολογία από τις τελευταίες εμφανίσεις θα επιδιώξουν να πάρουν σήμερα τα ηνία του αγώνα από νωρίς και να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα στα πρώτα λεπτά που θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για την σημερινή επιτυχία.

Η προετοιμασία των κυανόλευκων ολοκληρώθηκε χθες με μία τελευταία πρωινή προπόνηση – χαλάρωμα και στη συνέχεια η αποστολή των κυανόλευκων αναχώρησε με προορισμό την Πάτρα με την τεχνική ηγεσία να μην μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Αλαν Λαλίν και Νίκου Πουρτουλίδη οι οποίοι και είναι φορτωμένοι με τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Αντίθετα στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας επιστρέφουν και πάλι σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι απέναντι στον Εθνικό Γαζώρου, οι Ηλίας Βούρας, Δημήτρης Σαμαράς και Στέργιος Ψιάνος οι οποίοι και ήταν τιμωρημένοι με τους δύο πρώτους μάλιστα να έχουν ξεπεράσει παράλληλα και τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν.

Ετσι ο Απόστολος Χαραλαμπίδης συμπεριέλαβε 18 ποδοσφαιριστές στην αποστολή που είναι οι:

Βούρας, Καρακούτσης, Σαμαράς, Κυριάκος, Βέρτζος, Κοντοδήμος, Ψιάνος, Φλίγκος, Καρατζάς, Ριζογιάννης, Σκούφαλης, Τάντιτς, Ουέλινγκτον, Παππάς, Χατζής, Παπαδόπουλος, Τζιώρας και Πιτταράς.

Στην ενδεκάδα αναμένεται να επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια και πάλι ο Βούρας ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά αναμένεται να τοποθετηθούν οι Ψιάνος, Καρατζάς, Βέρτζος και Κοντοδήμος. Στη μεσαία γραμμή Ριζογιάννης και Χατζής θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ με τον Σκούφαλη να κινείται στα δεξιά, τον Παππά στα αριστερά και τον Κυριάκο να έχει ρόλο επιτελικού μέσου πίσω από τον Φλίγκο που θα τοποθετηθεί στην κορυφή της επίθεσης.

Στο όριο καρτών τέσσερις

Τέσσερις ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου βρίσκονται στο όριο των καρτών δίχως όμως ο Απόστολος Χαραλαμπίδης να έχει την πολυτέλεια να αφήσει παίκτες εκτός για αυτόν τον λόγο.

Συγκεκριμένα οι Μανώλης Σκούφαλης, Μπόζινταρ Τάντιτς, Παντελής Ριζογιάννης και Κώστας Φλίγκος έχουν ήδη έξι κίτρινες κάρτες και σε περίπτωση που σήμερα κάποιος από τους παραπάνω δεχθεί μία θα χάσει δύο από τις εναπομείναντες τρεις αγωνιστικές.

Παράλληλα τρεις κάρτες έχει αντικρίσει ο Δημήτρης Κοντοδήμος ενώ ο Τάσος Κυριάκος έχει ήδη συμπληρώσει επτά κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσει από τα επόμενα παιχνίδια απέναντι σε Θρασύβουλο(15/5) και Δόξα Δράμας (19/5).

Με τον κόσμο της

Δυναμικό αναμένεται να είναι το παρών που θα δώσουν σήμερα στο γήπεδο της Αγυιάς και οι φίλαθλοι της Νίκης Βόλου με τους συνδέσμους των οργανωμένων φιλάθλων να έχουν προγραμματίσει μαζικές μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα για την πρωτεύουσα της Αχαΐας θα αναχωρήσουν οι σύνδεσμοι Blue Club Θ.3 Παναγιώτης Ντοκούζης, Blue Angels και Όμιλος Φιλάθλων Νίκης ενώ αναμένεται και μεμονωμένη μετακίνηση.

Η Παναχαϊκή

Την προετοιμασία της για τον σημερινό αγώνα με τη Νίκη Βόλου ολοκλήρωσε χθες το απόγευμα η Παναχαϊκή και ο τεχνικός, Ηλίας Φυντάνης μετρά δύο επιστροφές. Ο λόγος για τους Γιάννη Λίτση και Γιώργο Κοκκίνη, οι οποίοι έχουν θέσει υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα, όμως όχι και ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος.

Ο αμυντικός μέσος των Αχαιών έχει επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό, αλλά δεν αναμένεται να ξεκινήσει, γιατί είναι ανέτοιμος. Εκτός πλάνων βρίσκονται οι τιμωρημένοι Σπίνουλας, Γιάννης Κοιλιάρας και ο τραυματίας Φατιόν.

Ο διαιτητής

Στο σημερινό παιχνίδι σφυρίζει ο Ευάγγελος Γρατσάνης της ΕΠΣ Τρικάλων και βοηθοί του έχουν οριστεί οι Ευθύμιος Κουρέντας και Στάμος Σφυρής από τον ίδιο σύνδεσμο. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Βασίλειος Αποστολόπουλος.

Να σπάσει το ρεκόρ

Δέκα χρόνια έχουν περάσει, από τότε που η Νίκη είχε τρέξει αήττητο σερί δέκα αγώνων με τον τεχνικό Απόστολο Χαραλαμπίδη να δηλώνει έτοιμος μέσω της συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για να διευρύνει αυτό το σερί σε 14 παιχνίδια.

Οι κυανόλευκοι με τον 43χρονο τεχνικό στον πάγκο τους δεν έχουν γνωρίσει την πικρία… της ήττας στα δέκα παιχνίδια που βρίσκεται στο τιμόνι τους και αυτό αξίζει να σημειωθεί πως είχε να συμβεί από την περίοδο 2002-03 με προπονητή τον Νίκο Χατζηκυριακίδη και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Μάλιστα η Νίκη είχε κατακτήσει τότε την άνοδο στην Β’ Εθνική.

Η Νίκη έχει να χάσει φέτος από τις 13 Μαρτίου έχοντας σημειώσει 6 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Προϊστορία: Το έχει ξανακάνει το διπλό

Νικηφόρα ήταν η τελευταία επίσκεψη της Νίκης, στην Πάτρα καθώς για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής την περίοδο 2005-06 είχε κερδίσει την Παναχαϊκή 1-2 (16’ Αργυρόπουλος-57’ Λιολίδης, 67’ Λάλικ).

Η Νίκη έχει κερδίσει στα χαρτιά (0-2 α. α.) το ματς του 2003 και έχει πάρει ισοπαλία 0-0 το Μάιο του 2005, ενώ το μοναδικό διπλό ήταν στην επόμενη περίοδο τον Δεκέμβριο του 2005. H τελευταία ήττα της Νίκης στην Πάτρα ήταν το 1998 (2-0).

Η τελευταία επίσκεψη με νίκη στην Πάτρα καταγράφηκε στις 5/12/2005 όταν η Νίκη προέρχονταν από δυο ισοπαλίες με Εργοτέλη και Προοδευτική, ενώ ακολούθησε μεγάλη νίκη επί του Πανηλειακού με 5-2, αλλά και η θριαμβευτική πρόκριση στους «8» του κυπέλλου επί του Ιωνικού με τη νίκη 1-4 με τρία γκολ του Σαϊτιώτη και ένα του Αναστασιάδη.

Σε αυτό το ματς στην Πάτρα η Παναχαϊκή προηγήθηκε, αλλά στο δεύτερο μέρος η Νίκη ισοφάρισε και τελικά έκανε την ανατροπή, πανηγυρίζοντας το διπλό. Ο Απόστολος Λιολίδης είχε φέρει το ματς στα ίσα, ενώ ο Σλοβάκος Μάριν Λάλικ, που είχε μπει αλλαγή πέτυχε το νικητήριο γκολ.

Σημειώνεται πως στον πρώτο γύρο η Νίκη είχε επιβληθεί με 3-1 με τέρματα του Κυριάκου στο 6’, του Σαμαρά στο 11’, του Φλίγκου στο 88’ ενώ είχε μειώσει με πέναλτι ο Γκούρτσας στο 44’.

Οι συναντήσεις της Νίκης με την Παναχαϊκή:
1983-84: Νίκη- Παναχαϊκή 1-1
1983-84: Παναχαϊκή – Νίκη 2-1
1988-89: Νίκη- Παναχαϊκή 4-0
1988-89: Παναχαϊκή – Νίκη 2-1
1989-90: Νίκη-Παναχαϊκή 5-2
1989-00: Παναχαϊκή – Νίκη 2-1
22/11/98:Παναχαϊκή – Νίκη 2-0
18/04/99:Νίκη – Παναχαϊκή 1-5
26/10/03:Παναχαϊκή – Νίκη 0-2 α.α.
14/3/04:Νίκη – Παναχαϊκή 2-0 α.α.
10/1/05:Νίκη – Παναχαϊκή 2-0
15/5/05:Παναχαϊκή – Νίκη 0-0
5/12/05:Παναχαϊκή – Νίκη 1-2
2/4/06: Νίκη – Παναχαϊκή 1-1
20/1/13: Νίκη – Παναχαϊκή 3-1

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου