ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ακόμη πιο κοντά στο όνειρο

ακόμη-πιο-κοντά-στο-όνειρο-784292

Ακόμη τέσσερις τελικοί απομένουν για την ομάδα της Νίκης Βόλου προκειμένου να κατακτήσει την άνοδο στη Super League. Οι κυανόλευκοι μετά από τα δύο συνεχόμενα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναιτωλικό ξεπέρασαν νικηφόρα το εμπόδιο του Εθνικού Γαζώρου επικρατώντας με 1-0.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ήταν ο Τάσος Κυριάκος στο 74’ με τους γηπεδούχους να δικαιούνται κάτι παραπάνω βάσει της εικόνας τους στο δεύτερο μέρος.

Αυτό που μετράει όμως είναι οι τρεις υπερπολύτιμοι βαθμοί που ανέβασαν την ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη στην τέταρτη θέση με 60 βαθμούς έχοντας πλέον την ευκαιρία για ξεκούραση δύο εβδομάδων μιας και στις 12 Μαΐου θα βρεθούν στην Πάτρα στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι για να ακολουθήσουν οι εντός έδρας αναμετρήσεις με Θρασύβουλο, Δόξα Δράμας και Εργοτέλη.

Πως έπαιξε

Με τέσσερις σημαντικές απουσίες παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου κόντρα στον Εθνικό Γαζώρου μιας και λόγω καρτών εκτός έμειναν οι Βούρας, Σαμαράς, Ψιάνος και Λαλίν οι οποίοι όμως θα υπολογίζονται κανονικά για τον επόμενο τελικό στην Πάτρα με τους δύο πρώτους να ακολουθούν παράλληλα ειδικό πρόγραμμα λόγω τραυματισμών. Ετσι ο Απόστολος Χαραλαμπίδης ξεκίνησε με τον Καρακούτση κάτω από τα δοκάρια ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Ριζογιάννης, Καρατζάς, Βέρτζος και Κοντοδήμος. Στη μεσαία γραμμή ο Χατζής με τον Πουρτουλίδη ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τον τελευταίο να έχει ταλαιπωρηθεί από διάστρεμμα από τον αγώνα στον Αγρίνιο. Στα δεξιά κινούνταν ο Σκούφαλης και στα αριστερά ο Παππάς με τον Κυριάκο να έχει ρόλο μεσοεπιθετικού πίσω από τον Φλίγκο.

Το πρώτο μέρος

Η Νίκη θέλησε να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού από την αρχή όμως ο Εθνικός Γαζώρου παίζοντας κυρίως στην κόντρα ήταν αυτός που απείλησε για πρώτη φορά στο 3ο λεπτό με την κεφαλιά του Βασίλη Κωνσταντινίδη να περνά όμως άουτ. Η Νίκη απάντησε με τον Κοντοδήμο στο 8ο λεπτό με τον αριστεροπόδαρο αμυντικό να εκτελεί φάουλ το οποίο όμως σταμάτησε ο τερματοφύλακας Βαλσαμάκης.

Νέα κεφαλιά του Ζυγκερίδη στο 25’ πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καρακούτση και ενώ η Νίκη έψαχνε συνεχώς διαδρόμους προς την αντίπαλη άμυνα και τέσσερα λεπτά νωρίτερα η συνεργασία Κυριάκου και Σκούφαλη δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα με το σουτ του τελευταίου να περνά άουτ.

Σε ένα κακό πρώτο μέρος για τη Νίκη το ημίχρονο έκλεισε με το σουτ του Πουρτουλίδη στο 34’ να περνά άουτ από καλή θέση

Το δεύτερο μέρος

Η Νίκη ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της στην επανάληψη και θα μπορούσε να έχει προηγηθεί νωρίτερα στο σκορ αν αρχικά στο 50ο λεπτό η μπάλα δεν σταματούσε στο οριζόντιο δοκάρι μετά την κάθετη πάσα του Πουρτουλίδη στον Φλίγκο και το σουτ του τελευταίου.

Μετά από ατομική ενέργεια του Χατζή έξω από την περιοχή και σουτ που επιχείρησε ο ίδιος η μπάλα πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία στο 58’ ενώ μετά από ωραίο συνδυασμό του Τάντιτς που είχε περάσει ένα λεπτό νωρίτερα στο γήπεδο αντί του Πουρτουλίδη η μπάλα έφθασε στον Σκούφαλη από σέντρα του Κοντοδήμου στο 65’ αλλά το σουτ που έπιασε μέσα από την περιοχή δεν βρήκε τον στόχο.

Δύο λεπτά μετά ο Τάντιτς ήταν και πάλι εκείνος που αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα αλλά το σουτ που έπιασε ο Παππάς δεν βρήκε τον στόχο με τον Βαλσαμάκη να μπλοκάρει.

Το πολυπόθητο γκολ όμως που θα έδινε και τους τρεις βαυθμούς δεν άργησε να έρθει με τη Νίκη να συνεχίζει να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο ο Τάντιτς πραγματοποίησε ακόμη μία σέντρα από τα αριστερά με στόχο τον Σκούφαλη ο οποίος όμως αυτή τη φορά δεν σούταρε αλλά προτίμησε να τροφοδοτήσει τον Κυριάκο στο δεύτερο δοκάρι που με ψύχραιμο πλασέ σε κενή εστία άνοιξε το σκορ στο 74’.

Ο ρυθμός του αγώνα στη συνέχεια έπεσε με τους γηπεδούχους να διατηρούν το προβάδισμα που είχαν πάρει μέχρι τέλους για να πανηγυρίσουν στο τέλος την πολυπόθητη νίκη γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φιλάθλους της ομάδας.

Χαραλαμπίδης: «Τέσσερις νίκες»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Απόστολος Χαραλαμπίδης ανέφερε πως πλέον στόχος της ομάδας είναι τέσσερις νίκες στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια ωστόσο προέχει η ξεκούραση των ποδοσφαιριστών. Αναλυτικά: «Έγινε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί μετά την υπερπροσπάθεια στο ματς με τον Παναιτωλικό, το κουραστικό ταξίδι αλλά και τις πολλές απουσίες, τα καταφέραμε. Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές βοήθησαν πάρα πολύ. Κάναμε περισσότερες ευκαιρίες, είχαμε μεγαλύτερη κατοχή, ήρθε το γκολ και κερδίσαμε δίκαια.

Θα πάρουμε ανάσες στη διακοπή ενώ θα επιστρέψουν κάποιοι ποδοσφαιριστές μας για να μας βοηθήσουν.

Τώρα θέλουμε να πάρουμε άλλα τέσσερα ματς για να πετύχουμε την άνοδο. Ο Εθνικός Γαζώρου είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και η βαθμολογική θέση τον αδικεί. Ο Βούρας ξεκουράστηκε προληπτικά. Δεν έχει κάτι σοβαρό. Θα δώσει κανονικά το παρών στα επόμενα παιχνίδια. Το ίδιο ισχύει και για τον Σαμαρά». Τέλος σε ερώτηση για το αν είναι αρκετές τέσσερις νίκες για την άνοδο είπε: «Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Βλέπετε ότι μετά γίνεται ένας πανικός στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στους 72 βαθμούς με τους οποίους θεωρώ πως θα είμαστε στην τριάδα».

Τέλος από την πλευρά του ο τεχνικός του Εθνικού Παναγιώτης Διλμπέρης σχολίασε: «Εγινε ένα παιχνίδι που τιμά και τις δύο ομάδες, και όλους όσοι αγωνίστηκαν. Δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν φάσεις και προϋποθέσεις. Για εμάς ήταν καθοριστικό το πρώτο ημίχρονο, όπου βρεθήκαμε τρεις φορές σε θέση για γκολ και δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Το β΄μέρος μας όσο περνούσε η ώρα μας δημιούργησε πολλά προβλήματα και κάναμε αναγκαστικές αλλαγές. Οι αλλαγές που μπήκαν θέλαμε να έχουν καλύτερη συμπεριφορά στην αμυντική τακτική. Αντίθετα οι αλλαγές της Νίκης της έδωσαν επιθετική πνοή και μοιραία ήρθε το γκολ. Στη συνέχεια ρισκάραμε αρκετά, αλλά δεν τα καταφέραμε.

Τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια μέσα από πάρα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα από την αρχή της περιόδου. Συγχαρητήρια τόσο στη Νίκη Βόλου, όσο και στους ποδοσφαιριστές μου, γιατί δεν κλείστηκαν πίσω. Η προσπάθεια τιμά και τις δύο ομάδες και την παρουσία τους στην κατηγορία. Μου αρέσει η Νίκη Βόλου και εύχομαι να είναι στην πρώτη τριάδα που θ’ ανέβει στη Super League».

FOOTBALL LEAGUE – 37η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ 1-0

Σκόρερ: 74’ Κυριάκος

Διαιτητής: Βασίλης Παναγιωτόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας)

Βοηθοί: Ζυγούρης, Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας)

4ος διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Κίτρινες: Πουρτουλίδης, Κυριάκος, Ζυγκερίδης, Κατσαβάκης, Μερεσιώτης, Ναλμπάντης, Κουκόλης.

Νίκη Βόλου: Καρακούτσης, Βέρτζος, Καρατζάς (67’ Παπαδόπουλος), Κοντοδήμος, Ριζογιάννης, Χατζής, Σκούφαλης (91’ Τζιώρας), Παππάς, Πουρτουλίδης (64’ Τάντιτς), Κυριάκος, Φλίγκος.

Εθνικός Γαζώρου: Βαλσαμάκης, Χαριτίδης (57’ Γαϊδαρτζής), Μερεσιώτης, Κατσαβάκης, Κουκόλης, Μουσικάκης, Ζυγκερίδης (37’ Κωνσταντινίδης Σ.), Διαμαντίδης, Κωνσταντινίδης, Ναλμπάντης, Κομνηνάκης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου