ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Χαραλαμπίδης: «Το θαύμα της ανόδου»

χαραλαμπίδης-το-θαύμα-της-ανόδου-791613

Για την προετοιμασία της ομάδας του αλλά και για το ενδεχόμενο θαύμα η Νίκη να ανέβει κατηγορία μίλησε ο τεχνικός Απόστολος Χαραλαμπίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αθλητική ιστοσελίδα.

Για την προετοιμασία: «Προετοιμαζόμαστε με ηρεμία, αφού σε τέτοια παιχνίδι απαιτείται καθαρό μυαλό. Ο Ολυμπιακός είναι μία δύσκολη ομάδα, με έμπειρους παίκτες και δεν παρατάει τα παιχνίδια του. Τέτοια ματς χρειάζονται ψυχή, πάθος και θέληση και αυτά είναι τα τρία στοιχεία που θέλω να δείξουν οι παίκτες μου».

Για το αν προσεχθεί ιδιαίτερα κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού: «Με το ρόστερ που έχει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός Βόλου, δεν νομίζω πως μπορώ να διαλέξω έναν ή δύο παίκτες. Ο αντίπαλος έχει πολύ έμπειρους παίκτες στην άμυνα, έχει ουσιαστικούς παίκτες στο κέντρο και επικίνδυνους παίκτες στην επίθεση. Καλούμαστε να τους προσέξουμε όλους το ίδιο. Αν πέσουμε στην παγίδα να επικεντρώσουμε την προσοχή μας σε κάποιους παίκτες και ορισμένους άλλους να τους αφήσουμε, τότε θα κάνουμε μεγάλο λάθος».

Για τη δύναμη της έδρας: «Σίγουρα η έδρα μας φέτος, έχει αποτελέσει ένα πολύ δυνατό όπλο στα χέρια μας. Η στήριξη των φιλάθλων μας σε συνδυασμό με το καλό και ποιοτικό ρόστερ που έχουμε, έχει φέρει αυτό το στατιστικό(μία εντός έδρας ήττα). Θεωρώ πως έχουμε ένα μικρό αβαντάζ σε σχέση με τον Ολυμπιακό, αλλά δυστυχώς μόνο η έδρα δεν μπορεί να μας δώσει τη νίκη».

Για την πορεία της ομάδας επί παρουσίας του: «Όταν ήρθα στην ομάδα σίγουρα υπήρχε μία μικρή κάμψη, με τη νίκη να βρίσκεται στη δωδέκατη θέση. Ωστόσο από την πρώτη στιγμή που ήρθα, πίστεψα πολύ τόσο στους παίκτες όσο και στις δυνατότητές τους. Ήξερα πως με ηρεμία και σωστή δουλειά η ομάδα αυτή θα πάει πολύ καλά. Είχε όλα τα στοιχεία που χρειάζεται μία ομάδα για να διεκδικήσει την άνοδό της στη Σούπερ Λίγκα και να κάνει αυτό το άλμα. Μακάρι αυτό το μικρό θαύμα να γίνει και μετά από 47 χρόνια η Νίκη να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια».

Για την απ’ ευθείας άνοδο: «Οι βαθμολογικές διαφορές είναι πολύ μικρές φέτος. Βλέπουμε κάθε αγωνιστική τι μπορεί να γίνει και από εκεί που είσαι στην δέκατη θέση, με μία νίκη μπορείς να μπεις στην πεντάδα. Κοιτάζοντας το πρόγραμμά μας, θεωρώ πως μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα να κυνηγήσουμε και την απευθείας άνοδο. Έχουμε τώρα δύο ντέρμπι, με Ολυμπιακό Βόλου και Παναιτωλικό και μετά το πρόγραμμα γίνεται αρκετά βατό. Από τα πέντε ματς που έχουμε, τα τέσσερα είναι στην έδρα μας και μόνο ένα είναι εκτός έδρας. Αν μπορέσουμε να μην έχουμε μεγάλες απώλειες στα δύο ντέρμπι και μετά εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, όπως γίνεται μέχρι στιγμής, τότε μπορούμε να διεκδικήσουμε την απευθείας άνοδο».

Το μήνυμα προς τον κόσμο: «Αυτό που θέλουμε τόσο εγώ όσο και τα παιδιά, είναι ο κόσμος να είναι δίπλα μας όπως άλλωστε είναι τόσο καιρό και με κόσμια συμπεριφορά να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει στη Νίκη. Εμείς από τη μεριά μας θα τα δώσουμε όλα στο γήπεδο. Η καλή ατμόσφαιρα στην κερκίδα είναι δική τους δουλειά. Εύχομαι στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου