ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Την προστασία της ομάδας και του στόχου από τον κόσμο ζήτησε ο πρόεδρος της Νίκης

την-προστασία-της-ομάδας-και-του-στόχο-791746

Ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου Ανδρέας Πάτσης κάλεσε τον κόσμο της Νίκης να δώσει μαζικά το παρών στο Σαββατιάτικο ντέρμπι αλλά και να προστατεύσει την ομάδα δίχως να πέσει σε παγίδες.

Ο ισχυρός άνδρας της κυανόλευκης ΠΑΕ επιφυλάχθηκε ωστόσο να απαντήσει σχετικά με τα προβλήματα του συλλόγου για τα οποία θα τοποθετηθεί από την ερχόμενη Δευτέρα μιας και αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα αλλά και ο κόσμος να πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι. Ο κ. Πάτσης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Blue Star και στην εκπομπή του Γιώργου Μαστρογιάννη τόνισε αρχικά:

Για το παιχνίδι της περασμένης Δευτέρας με την Αναγέννηση στα Γιαννιτσά: «Ο αγώνας της Δευτέρας συνοδεύτηκε από ένα άτυχο αποτέλεσμα που προφανώς δεν μας άρεσε και δεν μας ικανοποίησε. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο αλλά δεν έγινε. Όμως η ομάδα μας δείχνει μια ανάκαμψη και μια δυναμική απίστευτη.

Είδαμε πως γύρισε το ματς με την Επανομή, τα τρία γκολ τα οποία πέτυχε, το ματς με την Καλλιθέα, το διπλό στο Φωκικό, το απίστευτο διπλό στον Πανσερραϊκό, το οποίο ήταν ένα αποτέλεσμα πέρα και έξω από κάθε πρόβλεψη. Ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν το περίμενε κανένας. Ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος αγώνας και λόγω της φόρτισης των ημερών, λόγω της απώλειας του προέδρου του κ. Θεοδωρίδη.

Περιμέναμε το βαθμό δυσκολίας, πήραμε ένα πάρα πολύ δυνατό αποτέλεσμα, το οποίο δείχνει πως η ομάδα μας ξαναγύρισε, η ομάδα που ξέραμε και μας γοήτευσε όλες αυτές τις αγωνιστικές, από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι και τα μέσα του Φλεβάρη».

Για την άνοδο και την επιστροφή στις νίκες: «Είναι καλό που αυτή η επαναφορά της ομάδας εμφανίστηκε τώρα προς τον τερματισμό του πρωταθλήματος και λόγο του προγράμματος, θέλουμε να πιστεύουμε πως θα καταφέρουμε να είμαστε στην τριάδα. Ο αγώνας που κάνουμε στοχεύει στην άνοδο. Πρέπει να τονίσουμε πως ο αγώνας γίνεται μέσα από πάρα πολλές αντιξοότητες, πράγματα τα οποία έχουμε πει και θα τα πούμε και μετά από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό».

Για το ερχόμενο ντέρμπι του Σαββάτου: «Ο αγώνας του Σαββάτου είναι πάρα πολύ σημαντικός και πέρα από το βαθμολογικό ενδιαφέρον, υπάρχει και λόγος γοήτρου. Θα είναι πραγματικά ένα ντέρμπι αφού και ο Ολυμπιακός Βόλου θα παίξει με τους ίδιους στόχους. Θα είναι ένας πάρα πολύ δυνατός αγώνας και νικητής θα είναι αυτός που θα εμφανιστεί πιο ψυχωμένος και αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη.

Αυτή τη στιγμή είμαστε επικεντρωμένοι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου και οτιδήποτε άλλο θέμα θα συζητηθεί αναλυτικά από την ερχόμενη εβδομάδα».

Για την βοήθεια του κόσμου: «Τον Γενάρη είχα κάνει μία δήλωση που θεωρήθηκε γραφική. Είχα πει πως το Πανθεσσαλικό θα πρέπει να γίνει κόλαση. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για όλους μας, για τους παίκτες μας, για το τεχνικό επιτελείο, για τη διοίκηση, ο καθένας από διαφορετική πλευρά και όλοι για τον ίδιο στόχο, ο κόσμος μαζικά να είναι μαζί με την ομάδα και να δείξει την πραγματική δυναμική και ότι αξίζει να είναι στη Σούπερ λίγκα.

Γιατί άλλα τα λόγια, άλλες οι εικόνες και άλλη η πραγματική αποτύπωση που γίνεται κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Πιστεύω πως σε αυτόν τον αγώνα ο κόσμος θα είναι μαζικός. Αυτό το είδα και στον πρώτο γύρο όπου τυπικά δεν ήμασταν γηπεδούχοι, η ΠΑΕ πήρε και διέθεσε 2500 εισιτήρια. Αυτό όμως πρέπει να γίνεται σε κάθε αγώνα, γιατί ένα πρωτάθλημα δεν είναι μόνο μία αγωνιστική. Πρέπει ο κόσμος να βοηθήσει σ’ όλα τα παιχνίδια κι όχι μόνο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο καθένας πρέπει να κάνει τον αγώνα του από το δικό του μετερίζι και ο καθένας από εμάς έχει τη δική του ευθύνη για το όποιο αποτέλεσμα. Είτε καλό είναι αυτό, είτε κακό. Είναι συμμετοχικό αυτό και το είχα ξαναπεί».

Για το αν είναι εφικτός ο στόχος της ανόδου: «Ο στόχος ήταν εφικτός από την πρώτη μέρα. Η ομάδα στήθηκε και δημιουργήθηκε με στόχο την άνοδο. Η πρώτη κουβέντα που έιπα ξεκινήσει το πρωτάθλημα ήταν ότι θέλω μία ομάδα βιώσιμη, ανταγωνιστική και που όλοι οι φίλαθλοί της, στο τέλος της χρονιάς θα είναι υπερήφανοι για το αποτέλεσμα. Η ομάδα στήθηκε για να κάνει πρωταθλητισμό. Η ομάδα που πριν από 10 μήνες δεν είχε μοίρα, καθώς κανείς δεν ήξερε που ακριβώς θα αγωνίζονταν και σε λιγότερο από 10 μήνες ανέβηκε μία κατηγορία και διεκδικεί άνοδο σε μία άλλη κατηγορία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το τι προβλήματα αντιμετωπίζει η ομάδα και καθημερινά καλείται να αντιμετωπίσει και καινούρια.

Η ομάδα έχει δώσει τα δείγματα γραφής της, επίσης τα δικά μου δείγματα γραφής τα έχετε δει. Ότι μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε κι ότι μπορούμε να κάνουμε θα το κάνουμε. Αγωνιστικά ο στόχος είναι εφικτός. Αν θα το καταφέρουμε θα πρόκειται για θαύμα αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε που βρισκόμασταν πριν δέκα μήνες και που βρισκόμαστε τώρα. Εγώ δεν θέλω να γίνομαι αλαζόνας και ούτε θα γίνω τώρα, όπως δεν απαξιώνω και κανέναν αντίπαλο. Είτε από τριάδα είτε μέσω μπαράζ είμαστε ικανοί να καταφέρουμε την άνοδο».

Για τα προβλήματα και την τιμή του εισιτηρίου: «Την άνοδο τη θέλω και την πιστεύω κι έχω «ματώσει» γι’ αυτή. Όμως υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που ανοικτά και πρέπει να κλείσουν. Παράδειγμα, διαβάζω για την τιμή των εισιτηρίων του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Διαβάζοντας τι γράφει ο καθένας για την τιμή του εισιτηρίου αυτό που δημιουργείται είναι απίστευτη απογοήτευση. Για να λύσουμε και το θέμα της τιμής που έχει δημιουργηθεί θα σας διευκρινίσω κάτι. Λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και λόγω ότι η ομάδα χρειάζεται μία ενίσχυση σε όλα τα επίπεδα, κάναμε αυτή την κίνηση μαζί με προτροπή του BlueStarFM».

Για την…Μπαρτσελόνα και τη Νίκη: «Αγωνιστικά την ομάδα δεν τη φοβάμαι. Ποιοτική ομάδα, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, σκοράρει με ευκολία, μπορεί να μη σκοράρει με τη συχνότητα που το κάνει η Μπαρτσελόνα αλλά θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και προσγειωμένοι. Όμως σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες παράγει ένα πάρα πολύ ωραίο θέαμα και φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα.

Η ομάδα αγωνιστικά έχει όλες τις προϋποθέσεις για να βγει, τα εξωαγωνιστικά προβλήματα που μας ταλαιπωρούν εδώ κι έναν ολόκληρο χρόνο, προσπαθούμε να τα λύσουμε. Θέλω να μην πάει όλος αυτός ο κόπος χαμένος. Ο πρώτος που θέλει να βρεθεί λύση στα προβλήματα είμαι εγώ».

Για την συμπεριφορά του κόσμου της Νίκης: «Στο ντέρμπι θα πρέπει να συμπεριφερθούμε «έξυπνα». Επειδή είμαστε γηπεδούχοι και επειδή όπως έχετε δει είμαστε στη μπούκα του κανονιού και πολλές φορές μετά από επιτυχίες μεγάλες βγαίνουν απίστευτα πράγματα σε βάρος της ομάδας πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε πρόκληση.

Πρέπει οι σύνδεσμοι και οι φίλαθλοι να ασφαλίσουν το σπίτι μας και να μην επιτρέψουμε να γίνουν επεισόδια με οποιονδήποτε τρόπο, τα οποία μπορεί να μας ρίξουν σ’ έναν άλλο κυκεώνα την άλλη μέρα το πρωί. Πρέπει να αποφύγουμε τις κακοτοπιές και να συμπεριφερθούμε έξυπνα γιατί ο στόχος μας είναι ένας και μοναδικός είναι το αποτέλεσμα και η κατάκτηση των βαθμών.

Οτιδήποτε άλλο θα μας γυρίσει πίσω αφού οι καιροί είναι πονηροί. Να μην ρίξουμε νερό στον μύλο των άλλων. Όλοι και καθένας ξεχωριστά θα πρέπει να είμαστε η ασφάλεια του «σπιτιού» μας και του στόχου. Πρέπει να είμαστε πολύ περισσότεροι και η φωνή και η ιαχή να είναι μόνο Νίκη και να προασπίσουμε αυτό που έχουμε οικοδομήσει. Η δύναμη του κόσμου οδηγεί την ομάδα».

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου