ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Θέλει και μπορεί το διπλό

θέλει-και-μπορεί-το-διπλό-794473

Στα Γιαννιτσά θα χτυπά σήμερα η καρδιά της Νίκης όπου στις 4μ.μ. θα αντιμετωπίζει την τοπική Αναγέννηση για την 34η αγωνιστική της Football League. Οι κυανόλευκοι έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους θέλουν να διευρύνουν το αήττητο σερί τους.

Πέντε νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία έξι παιχνίδια με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη στον πάγκο της και η Νίκη θέλει να ανέβει και πάλι στην 3η θέση της βαθμολογίας. Η Νίκη θέλει και μπορεί σήμερα να φύγει με το διπλό συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία και επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες όλων στο κυανόλευκο στρατόπεδο.

Μπορεί το ερχόμενο Σάββατο να έχει να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Βόλου στο μεγάλο Βολιώτικο ντέρμπι ωστόσο το μυαλό και η προσοχή της πρέπει να εστιαστεί στο σημερινό παιχνίδι και αυτό είναι κάτι που έχει ζητήσει και ο τεχνικός Απόστολος Χαραλαμπίδης από τους ποδοσφαιριστές του.

Η προετοιμασία

Η προετοιμασία των κυανόλευκων ολοκληρώθηκε χθες το πρωί με μία τελευταία προπόνηση – χαλάρωμα και στη συνέχεια η αποστολή αναχώρησε για την Πέλλα με την τεχνική ηγεσία να υπολογίζει στις επιστροφές των Στέργιου Ψιάνου και Κώστα Χατζή που εξέτισαν την ποινή της μίας αγωνιστικής στο παιχνίδι με την Αναγέννηση Επανομής.

Αντίθετα εκτός θα είναι για δεύτερο συνεχόμενο και τελευταίο παιχνίδι ο Μανώλης Σκούφαλης λόγω της τιμωρίας που του επιβλήθηκε για όσα συνέβησαν στο παιχνίδι της Λάρισας. Απών θα είναι και ο Δημήτρης Σαμαράς μιας και ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Την αποστολή απαρτίζουν οι: Βούρας, Καρακούτσης, Βέρτζος, Φλίγκος, Κοντοδήμος, Ουέλινγκτον, Ψιάνος, Χατζής, Τάντιτς, Ριζογιάννης, Πουρτουλίδης, Λαλίν, Κυριάκος, Καρατζάς, Παπαδόπουλος, Τζιώρας, Παππάς και Πιτταράς.

Η πιθανή ενδεκάδα

Με δεδομένες τις παραπάνω απουσίες αλλά και επιστροφές ο Απόστολος Χαραλαμπίδης στο σημερινό παιχνίδι θα παρατάξει τους Βούρα κάτω από τα δοκάρια και τους Ψιάνο, Βέρτζο και Κοντοδήμο από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα με τον Καρατζά να καλύπτει το κενό του Σαμαρά στα στόπερ.

Στη μεσαία γραμμή Ριζογιάννης και Πουρτουλίδης θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ με τον τελευταίο να απουσιάζει από τις προπονήσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων.

Από εκεί και πέρα ερωτηματικό αποτελεί εάν ο Μακεδόνας τεχνικός επιλέξει εκ νέου το 4-4-2 που έπραξε και με την Αναγέννηση Επανομής ή αν επιστρέψει στο 4-5-1 που μοιάζει και το πιο πιθανό.

Ετσι στα δεξιά θα κινείται ο Παππάς στα αριστερά ο Λαλίν με τους δύο να αλλάζουν πλευρές και τον Κυριάκο να παίζει πίσω από τον Φλίγκο. Σε περίπτωση που επιλέξει το πρώτο ο Λαλίν θα περάσει στην επίθεση ως παρτενέρ του Φλίγκου με τον Κυριάκο να καλύπτει στα αριστερά.

Η Αναγέννηση Γιαννιτσών

Πέντε ήττες και μία μόλις νίκη μετρά η Αναγέννηση Γιαννιτσών στα τελευταία έξι παιχνίδια που έχει δώσει. Την περασμένη Τετάρτη ο Θρασύβουλος την φιλοδώρησε με τέσσερα τέρματα στο γήπεδο της Φυλής στο τελικό 4-1 ενώ είναι αξιοσημείωτο πως η ομάδα του Σάββα Κωφίδη έχει να κερδίσει σε εντός έδρας παιχνίδι από την 12η αγωνιστική όταν και είχε επιβληθεί με 2-1 του Θρασύβουλου στις 2 Δεκεμβρίου του 2012.

Από τότε έχουν περάσει 10 εντός έδρας παιχνίδια στα οποία έχει απολογισμό πέντε ήττες και πέντε ισοπαλίες ενώ και οι νίκες της από την 12η αγωνιστική έως και σήμερα είναι μόλις 2 σε σύνολο 20 αγώνων εντός και εκτός. Από την διάθεση της τεχνικής ηγεσίας θα απουσιάζει ο Δημήτρης Σπαθάρας, ο οποίος έχει συμπληρώσει κάρτες και είναι τιμωρημένος.

Ο διαιτητής

Την σημερινή αναμέτρηση ανάμεσα στη Νίκη Βόλου και την Αναγέννηση Γιαννιτσών που θα ξεκινήσει στις 4μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών και θα έχει και τηλεοπτική κάλυψη από το συνδρομητικό κανάλι του ΟΤΕ θα διευθύνει ο κ. Γεώργιος Μάστακας από τον Θεσσαλονίκη. Βοηθοί του θα είναι οι Πέτρος Πάτρας και Νεκταρία Τσαγγάρη του ίδιου συνδέσμου με 4ο τον κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο επίσης από την Θεσσαλονίκη.

Να τριτώσει…

Δύο φορές έχει αντιμετωπίσει την Αναγέννηση Γιαννιτσών η ομάδα της Νίκης Βόλου φέτος μιας και οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί αρχικά στο θεσμό του Κυπέλλου στο γήπεδο του Μυλοτόπου. Με τον Περικλή Αμανατίδη στον πάγκο τους οι κυανόλευκοι είχαν επικρατήσει με 1-0 αποκλείοντας την ομάδα της Πέλλας από τη συνέχεια χάρις σε γκολ του Τάντιτς στην επανάληψη.

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στη διάρκεια του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος όπου με τον Στέλιο Μανωλά αυτή τη φορά στον πάγκο τους επιβλήθηκαν επίσης με 1-0 όταν για την 13η αγωνιστική σκόρερ ήταν ο Κώστας Φλίγκος σε μια αναμέτρηση που ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να είναι κατά πολύ υψηλότερος. Ετσι σήμερα οι κυανόλευκοι θέλουν να τριτώσει το καλό…με τρίτο και διαφορετικό προπονητή αυτή τη φορά.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου