ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Διπλό ψυχής και ανόδου

διπλό-ψυχής-και-ανόδου-800676

Με τον Νίκο Πουρτουλίδη να σκοράρει για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι η Νίκη πέρασε με διπλό από τις Σέρρες κερδίζοντας τον Πανσερραϊκό με 1-0. Στο 85ο λεπτό το γκολ των κυανόλευκων που διατήρησαν το μηδέν και στα 8! λεπτά των καθυστερήσεων.

Η Νίκη μπορεί να μην έπιασε την απόδοση προηγούμενων παιχνιδιών μπόρεσε όμως και πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος που την ανέβασε στην 4η θέση της βαθμολογίας με 51 βαθμούς και με διαφορά ενός από την προνομιούχο τριάδα αποκτώντας παράλληλα ακόμη καλύτερη ψυχολογία στο δρόμο για την άνοδο.

Πως ξεκίνησε

Σε σχήμα 4-5-1 παρέταξε την ομάδα της Νίκης ο Απόστολος Χαραλαμπίδης με τον Βούρα να είναι κάτω από τα δοκάρια και στα άκρα της άμυνας οι Ψιάνος και Κοντοδήμος δεξιά και αριστερά ενώ οι Βέρτζος – Σαμαράς αποτελούσαν τα δύο στόπερ. Στη μεσαία γραμμή ως αμυντικά χαφ τοποθετήθηκαν οι Ριζογιάννης και Πουρτουλίδης ενώ ο Λαλίν κινούνταν αρχικά στα αριστερά με τον Σκούφαλη στα δεξιά και τον Κυριάκο πίσω από τον Φλίγκο.

Το πρώτο μέρος

Οι κυανόλευκοι είχαν την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά και έφθασαν στην εστία του Πανσερραϊκού για πρώτη φορά στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Κυριάκος εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά με στόχο το κεφάλι του Σαμαρά που είχε προωθηθεί όμως ο τερματοφύλακας Κουτζαβασίλης απομάκρυνε με γροθιές.

Ένα λεπτό μετά από σουτ του Κ. Τριανταφύλλου εκτός περιοχής η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Βούρα που δεν ανησύχησε ενώ με την συμπλήρωση 18 λεπτών αγώνα ο Κυριάκος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Φλίγκο να προσπαθεί να πάρει την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από τον επιθετικό της Νίκης.

Η Νίκη προσπαθούσε να χτυπήσει κυρίως στη κόντρα δίχως όμως να απειλείται από τους γηπεδούχους και από νέα ενέργεια του Κυριάκου και σέντρα από τα δεξιά ο Σαμαράς βρέθηκε και πάλι μέσα στην αντίπαλη περιοχή όμως δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά με τους κυανόλευκους να δείχνουν αδυναμία στην τελική προσπάθεια.

Ο Πανσερραϊκός από την άλλη απείλησε την εστία της Νίκης στο 29ο λεπτό με τον Κόντο να εκτελεί φάουλ από την δεξιά πλευρά και τον Μπριλάκη να βρίσκεται μόνος του στην περιοχή των κυανόλευκων όμως η κεφαλιά του κατέληξε στην αγκαλιά του Βούρα στην πρώτη σημαντική στιγμή του αγώνα.

Με τον Λαλίν να αλλάζει πλευρά, η Νίκη αναπτύσσονταν περισσότερο από τα δεξιά με τον επιθετικό από την Ονδούρα να προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα όμως πολλές φορές δεν είχε βοήθειες.

Έτσι φθάσαμε στο 40ο λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Κόντος απείλησε με μακρινό σουτ την εστία της Νίκης αλλά ο Βούρας διατήρησε το μηδέν απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Η Νίκη σε ένα κακό πρώτο μέρος κυρίως επιθετικά δεν μπόρεσε να δει τον δρόμο προς τα δίχτυα με τους Σερραίους.

Η επανάληψη

Ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 50’ με τον Κόντο να βρίσκεται έξω από την περιοχή της Νίκης και να σουτάρει με το αριστερό εκεί όμως είδε τον Βούρα να εκτινάσσεται στη δεξιά του πλευρά και τη μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Η Νίκη από την άλλη δημιούργησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι τότε στο παιχνίδι στο 55ο λεπτό με τον Κυριάκο να βρίσκει με εξαιρετική μπαλιά τον Σκούφαλη ο οποίος με κούρσα από το κέντρο βρέθηκε απέναντι από τον Κουτζαβασίλη κάνοντας το πλασέ. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων όμως έσωσε την εστία του απομακρύνοντας με το δεξί πόδι σε κόρνερ.

Ο Χαραλαμπίδης αντικατέστησε στο 58ο λεπτό τον Κυριάκο με τον Χατζή στην πρώτη αλλαγή των κυανόλευκων στο παιχνίδι.

Ο Βούρας ήταν φώναξε και πάλι παρών σε μακρινό σουτ του Κ. Τριανταφύλλου αποκρούοντας σε κόρνερ στο 61ο λεπτό με τους γηπεδούχους να απειλούν με σουτ εκτός περιοχής που ήταν βούτυρο στο ψωμί για τον 24χρονο πορτιέρο.

Η Νίκη πραγματοποίησε την δεύτερη αλλαγή με τον Παππά να αντικαθιστά τον Λαλίν στο 69ο λεπτό. Ο 29χρονος μέσος παρότι είχε μείνει εκτός αποστολής χθες λόγω ίωσης ταξίδεψε τελικά στις Σέρρες.

Το σουτ του Κόντου στο 73ο λεπτό πέρασε πάνω από την εστία της Νίκης η οποία ολοκλήρωσε τις αλλαγές της στο 84ο λεπτό με τον Τάντιτς να αντικαθιστά τον Σκούφαλη.

Το γκολ

Ο Σέρβος μέσος ένα λεπτό μετά την είσοδο του στο παιχνίδι έκανε γέμισμα από τα αριστερά για να απομακρύνει ο Παρασκευαίδης τη μπάλα η οποία έφθασε στον Πουρτουλίδη στο 85’.

Ο μέσος της Νίκης χόρεψε Παρασκευαίδη και Μπριλάκη για να πλασάρει στη συνέχεια με το αριστερό στην κλειστή γωνία του Κουτζαβασίλη γράφοντας το 0-1. Αυτό ήταν και το τρίτο συνεχόμενο τέρμα του μέσου της Νίκης που είχε σκοράρει κόντρα σε Λάρισα και Καλλιθέα.

Δραματικό φινάλε

Το φινάλε έσπασε καρδιές στο Δημοτικό γήπεδο των Σερρών όπου το παρών έδωσαν και περίπου 250 φίλαθλοι της Νίκης.Ο Πανσερραϊκός σε μία από τις ελάχιστες επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ πάτησε την περιοχή της Νίκης στο 87’ όμως ο Δ. Τριανταφύλλου έστειλε τη μπάλα με σουτ πάνω από την εστία του Βούρα.

Με την συμπλήρωση 91 λεπτών αγώνα οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι όταν ο Χατζής απομάκρυνε τη μπάλα προ του Γκουγκουλιά σε κόρνερ και τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να διαμαρτύρονται στον διαιτητή Βαλιώτη. Μπορεί ο τέταρτος στο 90’ να υπέδειξε 4 λεπτά ως καθυστερήσεις το παιχνίδι συνεχίστηκε όμως μέχρι το 98’.

Ο Παππάς στο 95ο έπιασε σουτ το οποίο πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουτζαβασίλη ενώ οι προσπάθειες των γηπεδούχων να ισοφαρίσουν με στημένες φάσεις εκτός περιοχής σταμάτησαν πάνω στο κυανόλευκο τοίχος που με την λήξη του αγώνα πανηγύρισε έξαλλα ένα πολύ σημαντικό διπλό μαζί με τους φιλάθλους.

Πουρτουλίδης: «Μέχρι τέλους»

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Νίκης Νίκος Πουρτουλίδης τόνισε: «Δώσαμε και την ψυχή μας σε ένα παιχνίδι που δεν είχαμε την απόδοση των προηγούμενων αλλά είχαμε τις φάσεις για να κάνουμε το γκολ. Αντέξαμε στο τέλος και είμαστε και λίγο τυχεροί σε δύο φάσεις αλλά αυτά τα παιχνίδια δείχνουν πόσο πολύ το πιστεύουμε και θα παλέψουμε μέχρι το τέλος, μαζί με τον κόσμο ο οποίος ήταν εξαιρετικός και τον ευχαριστούμε».

*Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντα Πέτρου Θεοδωρίδη που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη κρατήθηκε πριν από το παιχνίδι ενώ στη θέση που κάθονταν ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού, υπήρχε μία φωτογραφία στην οποία άφησαν από ένα λευκό τριαντάφυλλο οι παίκτες του Πανσερραϊκού για να ακολουθήσει παρατεταμένο χειροκρότημα από τους φιλάθλους και τους ποδοσφαιριστές της Νίκης.

*Με ματωμένη φανέλα σηκώθηκε από το έδαφος ο Γκουγκουλιάς μετά την επαφή του με τον Χατζή ο οποίος στην φάση του 91ου λεπτού απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ και στη συνέχεια βρήκε την μύτη του επιθετικού των Σερραίων.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-1

Σκόρερ:85’ Πουρτουλίδης

Διαιτητής: Βαλιώτης (Λάρισας)

Βοηθοί: Νατσιούλας, Τσακνάκης (Λάρισας)

Κίτρινες: 23’ Τσούτσης, 64’ Σίμιτς, 88’ Δ. Τριανταφύλλου, 93’ Κ. Τριανταφύλλου – 83’ Ριζογιάννης, 89’ Κοντοδήμος, 90΄Χατζής, 93’ Βέρτζος

Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Δ. Τριανταφύλλου, Τσαούσης, Παρασκευαίδης, Μπριλάκης, Σιάκκας(71’ Στεφανίδης), Κ. Τριανταφύλλου, Σίμιτς(77’ Τοντόροφ), Κόντος, Γκουγκουλιάς, Τσούτσης(46’ Ντα Κόστα).

Νίκη Βόλου (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Βούρας, Ψιάνος, Κοντοδήμος, Βέρτζος, Σαμαράς, Ριζογιάννης, Πουρτουλίδης, Λαλίν (69’ Παππάς), Σκούφαλης(84’ Τάντιτς), Κυριάκος (58’ Χατζής), Φλίγκος.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου