ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Τρε-Λαλίν

τρε-λαλίν-714158

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η Νίκη μπορεί να δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο απέναντι στην Καλλιθέα όμως στην επανάληψη προσπέρασε το εμπόδιο της 31ης αγωνιστικής παίρνοντας τους τρεις βαθμούς με την βοήθεια του Λαλίν.

Ο επιθετικός από την Ονδούρα πέρασε ως αλλαγή στις αρχές της επανάληψης και ενώ το σκορ ήταν 1-1 και κατάφερε να χαρίσει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα σημειώνοντας το δεύτερο τέρμα και φτιάχνοντας το τρίτο με αποτέλεσμα να αποθεωθεί από τους κυανόλευκους και να αναγκάσει τους φιλοξενούμενους να υποκλιθούν.

Το πρώτο μέρος

Οι κυανόλευκοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και θέλησαν από την αρχή να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη να παρατάσσει την ίδια ενδεκάδα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στη Λάρισα.

Ετσι κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βούρας και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ψιάνος, Σαμαράς, Βέρτζος και Κοντοδήμος. Στη μεσαία γραμμή Ριζογιάννης και Πουρτουλίδης αποτέλεσαν τα αμυντικά χαφ και στα δεξιά κινούνταν ο Σκούφαλης με τον Παππά στα αριστερά την ώρα που ρόλο μεσοεπιθετικού είχε ο Κυριάκος με τον Φλίγκο να παίζει στη κορυφή.

Ο Παππάς είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι στο 4ο λεπτό αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε σε κόρνερ για να ακολουθήσει σουτ του Τρεκαρίτσι στο 10’ που χτύπησε καμπανάκι στην κυανόλευκη άμυνα.

Επικίνδυνο γύρισμα του Ντακόλ στο 17’ μάζεψε ο Βούρας προ του Ατματσίδη ενώ στην κόντρα ίδια ήταν η κατάληξη από την σέντρα του Φλίγκου προ του Παππά με τον Μιχελή να απομακρύνει.

Τελικά η Νίκη κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 20ο λεπτό από το σημείου του πέναλτι. Ο Κυριάκος πραγματοποίησε σέντρα από τα δεξιά και ο Πουρτουλίδης ανατράπηκε από τον Αρβανίτη με τον βραχύσωμο μέσο να σκοράρει στη συνέχεια από τα 11 βήματα, στέλνοντας τον Μιχελή στα αριστερά και τη μπάλα στα δεξιά της εστίας της Καλλιθέας για να γίνει έτσι το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι όμως κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Χατζόπουλο στο 37’ ο οποίος από εκτέλεση φάουλ του Ατματσίδη από τα αριστερά πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά παραβιάζοντας τα δίχτυα της Νίκης και ενώ ένα λεπτό πριν σε φάση καρμπόν ο Χατζόπουλος έστειλε τη μπάλα άουτ.

Το δεύτερο μέρος

Στην επανάληψη ο Χαραλαμπίδης έριξε στη μάχη τον Λαλίν και ο επιθετικός από την Ονδούρα έμελε να δικαιώσει τον προπονητή του.

Αρχικά στο 57ο λεπτό ο Λαλίν βρέθηκε μέσα στη περιοχή της Καλλιθέας έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πουρτουλίδη όπου ο Βέρτζος πήρε τη κεφαλιά και με σουτ-κεραυνό έγραψε το 2-1 και ενώ νωρίτερα έστρωσε τη μπάλα με το στήθος στον Φλίγκο ο οποίος σκόραρε αλλά υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.

Στο 63ο λεπτό ο Βούρας διατήρησε το 2-1 λέγοντας όχι σε εκτέλεση φάουλ του Ντακόλ για να ακολουθήσει το τρίτο και πιο όμορφο τέρμα της Νίκης στο 73ο λεπτό.

Ο Λαλίν που είχε αλλάξει πλευρά κινούμενος από τα δεξιά έκρυψε τη μπάλα με τον Παππά παίζοντας το 1-2 και στη συνέχεια έστρωσε έτοιμο γκολ στον Φλίγκο ο οποίος σε κενή εστία έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 3-1 και ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Φλίγκος έχασε μεγάλη ευκαιρία σε τετ α τετ με τον Μιχελή.

Ο Λαλίν όπως ήταν λογικό γνώρισε για ακόμη μία φορά την αποθέωση από την κυανόλευκη κερκίδα που φώναζε ρυθμικά το όνομα του.

Η Καλλιθέα είχε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ αλλά υπολόγιζε δίχως τον Βούρα ο οποίος εκτινάχθηκε στο δεξί του γάμα δύο φορές σε κεφαλιές των Μουσταφίδη και Χατζόπουλου στο 87ο λεπτό.

Δήλωσαν…

Απόστολος Χαραλαμπίδης (προπονητής Νίκης): «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι , κόντρα σε μια ομάδα η οποία έφτασε μέχρι τους «16» του Κυπέλλου. Το παιχνίδι το φοβόμουν πολύ καθώς πίστευα πως θα μας βγει η κούραση μετά την υπερπροσπάθεια που κάναμε στο παιχνίδι με τη Λάρισα. Ευτυχώς μας βοήθησαν οι αλλαγές και καταφέραμε και πήραμε το παιχνίδι. Το ματς ήταν ισορροπημένο αλλά στις κατάλληλες στιγμές βάλαμε γκολ και κερδίσαμε. Ήταν πολύ σημαντική νίκη για μας η οποία μας κρατά στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια. Κοιτάμε πλέον το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό το οποίο είναι ένα ντέρμπι. Έχουμε μια εβδομάδα μπροστά μας για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες. Έχουμε παίκτες ισάξιους που διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα. Όποιος δεν παίζει αδικείται».

Στυλιανόπουλος Παναγιώτης (βοηθός προπονητή Καλλιθέας): «Μέχρι και το 60’ πιστεύω πως το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει και δεύτερη φορά. Μετά το 2-1 όμως δεν είχαμε καλά μαρκαρίσματα γι’ αυτό και χάσαμε. Μετά την είσοδο του Λαλίν ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα για εμάς και έτσι η Νίκη κατάφερε να κερδίσει. Να δώσω συγχαρητήρια στη Νίκη για την εμφάνισή της. Εύχομαι καλή πορεία στον Απόστολο Χαραλαμπίδη».

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ 3-1

Σκόρερ: 20’ Πουρτουλίδης (πεν.), 57’ Λαλίν, 73’ Φλίγκος – 37’ Χατζόπουλος

Διαιτητής: Χατζής (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Κασσαβέτης (Δυτ. Αττικής), Παστρωμάς (Δυτ. Αττικής)

4ος Διαιτητής: Ζήλος (Λάρισας)

Κίτρινες: Ψιάνος, Αρβανίτης, Πίκολο

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Βούρας, Κοντοδήμος, Βέρτζος, Ψιάνος, Σαμαράς, Ριζογιάννης, Πουρτουλίδης (80’ Παπαδόπουλος), Κυριάκος(70’ Χατζής), Σκούφαλης (45’ Λαλίν), Παππάς, Φλίγκος.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Μιχελής, Χατζόπουλος, Ντακόλ, Αρβανίτης, Ατματζίδης (60’Μαρουκάκης), Φαγέ, Μουσταφίδης, Πίκολο(69’ Φουτσίνι), Κατσικογιάννης, Βιγιαρέχο, Τρεκαρίτσι (82’Σίλβα).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου