ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Κόλλησε στην ισοπαλία

κόλλησε-στην-ισοπαλία-10266

Με τον βαθμό της ισοπαλίας επέστρεψε η Νίκη Βόλου από τη Θεσσαλονίκη όπου για την 25η αγωνιστική έμεινε στο 0-0 με αντίπαλο τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο στάδιο για το πρωτάθλημα της Football League. Την Κυριακή στις 3μ.μ. με Καλλονή η συνέχεια.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αυτή ήταν η έκτη συνεχόμενη ισοπαλία για τους κυανόλευκους που αγνοούν την χαρά της νίκης από τις 20 Ιανουαρίου και το παιχνίδι με την Παναχαϊκή στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Στη συνέχεια ακολούθησαν η ήττα από τον Θρασύβουλο στη Φυλή και οι ισοπαλίες κατά σειρά με Δόξα Δράμας (1-1), Εργοτέλη (0-0), Ηρακλή Ψαχνών (0-0), Απόλλωνα Σμύρνης (1-1), Πιερικό (1-1) και πιο πρόσφατη αυτή με τον Ηρακλή 0-0 την Κυριακή.

Η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα που κάθισε στον πάγκο της Νίκης για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που είχε προκειμένου να ανέβει βαθμολογικά και έτσι ισοβαθμεί πλέον με Ολυμπιακό Βόλου και Παναιτωλικό έχοντας από 37 βαθμούς.

Μεγάλος στόχος των κυανόλευκων είναι η άνοδος τη φετινή σεζόν όμως για ακόμη ένα παιχνίδι δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα και να πάρουν το τρίποντο το οποίο μοιάζει πλέον μονόδρομος στο παιχνίδι με την Καλλονή στις 3μ.μ. στο Πανθεσσαλικό Στάδιο την ερχόμενη Κυριακή.

Πως ξεκίνησε

Ο τεχνικός Γιώργος Χατζάρας παρέταξε την ομάδα του με δύο αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τους Καρατζά και Ριζογιάννη να επανέρχονται στο αρχικό σχήμα.

Αρχικά ο Βούρας ήταν ο τερματοφύλακας που κράτησε όρθια την ομάδα του όποτε χρειάστηκε με τις αποκρούσεις του ενώ την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Ψιάνος, Καρατζάς, Βέρτζος και Κοντοδήμος. Στη μεσαία γραμμή ρόλο αμυντικών μέσων είχαν οι Χατζής και Ριζογιάννης με τον Κυριάκο να κινείται στα δεξιά και τον Παππά αριστερά. Συνδετικός κρίκος με την επίθεση ήταν ο Πουρτουλίδης ενώ στη κορυφή έπαιξε ο Λαλίν μέχρι το 18ο λεπτό όταν και αντικαταστάθηκε από τον Φλίγκο λόγω τραυματισμού.

Το πρώτο μέρος

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσαν ωστόσο να σημειώσουν κάποιο τέρμα που θα τους έδινε προβάδισμα νίκης έναντι του Γηραιού που ανέβασε την απόδοσή του στην επανάληψη δίχως όμως να παραβιάσει την εστία του Βούρα.

Ο Ηρακλής ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος στον αγώνα στο 4ο λεπτό με τον Φερνάντες να σουτάρει από καλή θέση και τον τερματοφύλακα της Νίκης να αποκρούει.

Αυτή η φάση χτύπησε καμπανάκι στους παίκτες του Γιώργου Χατζάρα που ανέλαβαν να κάνουν παιχνίδι και να κλείσουν τον Ηρακλή προσπαθώντας παράλληλα να βρει τον δρόμο προς το γκολ δίχως επιτυχία στο 8ο και 11ο λεπτό αρχικά με τον Λαλίν έπειτα από εκτέλεση φάουλ και στη συνέχεια με ενέργεια του Παππά.

Η Νίκη προχώρησε στην πρώτη της αλλαγή στο παιχνίδι μόλις στο 18’ με τον επιθετικό από την Ονδούρα να τραυματίζεται στο γόνατο και να παραχωρεί τη θέση του στον Φλίγκο δίχως να αλλάξει η διάταξη αλλά τα πρόσωπα.

Οι φιλοξενούμενοι σε υποδειγματική αντεπίθεση με τον Παππά να αφήνει στον Πουρτουλίδη και σέντρα του τελευταίου για τον Κυριάκο αναστάτωσαν την άμυνα του Ηρακλή όμως η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε άουτ.

Στο 27ο λεπτό και από εκτέλεση κόρνερ έπειτα από συνεργασία των Κυριάκου και Παππά η μπάλα έφθασε στα πόδια του Πουρτουλίδη ο οποίος σούταρε για να παρέμβει ο Φλίγκος που άλλαξε την πορεία της μπάλας για να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας Χουάντερσον. Ένα λεπτό μετά ο Παππάς είδε τον Κυριάκο μέσα στη περιοχή αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ο Ηρακλής προσπάθησε να απειλήσει τον Βούρα με σουτ των Ισαάκ και Λόπεζ όμως ο Βούρας ήταν σε ετοιμότητα στο 35ο και 41ο λεπτό.

Το β΄μέρος

Στην επανάληψη ο Ηρακλής απείλησε την εστία της Νίκης στο 50ο λεπτό με κεφαλιά του Στεφανίδη που σταμάτησε στον Βούρα.

Ο Γιώργος Χατζάρας έριξε στο παιχνίδι τον Σκούφαλη στο 55’ αντί του Ριζογιάννη θέλοντας κάτι περισσότερο από την ισοπαλία όπως και ο Ηρακλής που συνέχισε με δύο επιθετικούς με την είσοδο του Κιρόφσκι.

Στα μέσα περίπου της επανάληψης και στο 67ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφθασαν στη πηγή αλλά νερό δεν ήπιαν αφού το γκολ που σημείωσε ο Ισαάκ ακυρώθηκε σωστά για χέρι που προηγήθηκε.

Δύο λεπτά μετά ο Βούρας ήταν και πάλι εκείνος που σταμάτησε τη μπάλα σε σουτ του Στεφανίδη.

Με τον Ηρακλή να πιέζει για το γκολ από τον πάγκο της Νίκης σηκώθηκε ο Σαμαράς ο οποίος μαζί με τους Βέρτζο και Καρατζά αποτέλεσε την τριάδα της άμυνας η οποία μέχρι το τέλος δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους.

Δήλωσαν…

Γιώργος Χατζάρας: «Ξέραμε ότι ο Ηρακλής προέρχονταν από συνεχόμενες νίκες. Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ήταν δύσκολο για μας καθώς η αναγκαστική αλλαγή του Λαλίν σε μια θέση που «πονάμε», μας αποσυντόνισε. Και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη. Στο α’ μέρος είχαμε καλή εικόνα αλλά στην επανάληψη το παιχνίδι έδειχνε να γέρνει προς την πλευρά του Ηρακλή. Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τακτική και καταφέραμε στη συνέχεια να ισορροπήσαμε το παιχνίδι. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην αφήνει κανέναν ικανοποιημένο αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι κρίνεται δίκαιο και για τους δύο. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη».

Γιάννης Χατζηνικολάου: «Μπορεί να μην πήραμε τους τρεις βαθμούς αλλά δείξαμε καλά στοιχεία και δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Απλά δεν ήμασταν τυχεροί να πετύχουμε γκολ απέναντι σε μια ομάδα που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Η ομάδα μου ήταν πολύ καλή γι’ αυτό θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Μακάρι στα υπόλοιπα παιχνίδια να είμαστε πιο ξεκούραστοι ώστε να καταφέρουμε να μετουσιώσουμε σε γκολ τις φάσεις που δημιουργούμε».

Ηλίας Βούρας: «Είχα ανάμεικτα συναισθήματα καθώς έπαιξα κόντρα σε μια ομάδα με την οποία μεγάλωσα ποδοσφαιρικά. Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες να κάνουμε το γκολ. Στο δεύτερο ξέραμε ότι θα δεχτούμε πίεση όπως και έγινε. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα καθώς ήρθαμε μόνο για τη νίκη. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στη συνέχεια με την Καλλονή. Πρέπει να κάνουμε μια νίκη στο πρωτάθλημα για να αρχίσουμε να παίρνουμε ρυθμό. Προερχόμασταν από ένα πολύ καλό σερί πριν τις ισοπαλίες, και τα συνεχόμενα άτυχα αποτελέσματα μας επηρέασαν. Όμως είμαστε επαγγελματίες και κοιτάμε πάντα να κερδίζουμε. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και καλή συνέχεια στον Ηρακλή».

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-0

Football League – 25η Αγωνιστική

Σκόρερ: –

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Χριστοδούλου, Απτόσογλου (Αθηνών)

Κίτρινες: Ισαάκ, Ουκάρ, Χατζής

Ηρακλής (Γιάννης Χατζηνικολάου): Χουάντερσον, Χ. Παληγεώργος, Σαββίδης, Βαγγελόπουλος, Λόπεθ, Φερνάντες (58’ Κιρόφσκι), Γ. Παληγεώργος, Σουλίδης, Τάι (77’ Ουκάρ), Ισαάκ, Στεφανίδης (77’ Χιονίδης).

Νίκη Βόλου (Γιώργος Χατζάρας): Βούρας, Καρατζάς, Ψιάνος (72’ Σαμαράς), Χατζής, Κοντοδήμος, Βέρτζος, Ριζογιάννης (55’ Σκούφαλης), Πουρτουλίδης, Λαλίν (18’. λ.τρ. Φλίγκος), Παππάς, Κυριάκος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου