ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πάτσης: «Καμικάζι ο Χατζάρας»

πάτσης-καμικάζι-ο-χατζάρας-17494

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 3 μ.μ. ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ως προπονητή – καμικάζι χαρακτήρισε τον νέο προπονητή της Νίκης Βόλου Γιώργο Χατζάρα ο πρόεδρος Ανδρέας Πάτσης. Χθες ο κ. Χατζάρας πάτησε Πανθεσσαλικό για πρώτη φορά προετοιμάζοντας την ομάδα του για το αυριανό παιχνίδι με τον Πιερικό (3 μ.μ. – Πανθεσσαλικό).

Η Νίκη πρέπει και θέλει αύριο να επιστρέψει και πάλι στις νίκες και τις επιτυχίες κόντρα στον Πιερικό για την 24η αγωνιστική της Football League. Με νέο προπονητή αλλά και τον κόσμο στο πλευρό της θέλει να βάλει ένα στοπ στο σερί των τεσσάρων συνεχόμενων ισοπαλιών και να μπει και πάλι σε τροχιά ανόδου.

Στα τελευταία παιχνίδια οι κυανόλευκοι αντιμετώπισαν τις τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, βγάζοντας σε πέρας ένα δύσκολο πρόγραμμα. Πλέον μετά την ισοπαλία στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα Σμύρνης η επιστροφή στις νίκες είναι μονόδρομος και προς τα εκεί στρέφουν την προσοχή τους άπαντες.

Χθες ο νέος προπονητής της Νίκης είδε από κοντά τους παίκτες του για πρώτη φορά και αύριο θα καθίσει στον πάγκο προκειμένου να ανοίξει μια νέα σελίδα επιτυχιών με αντίπαλο την ομάδα στης οποίας τον πάγκο βρέθηκε από το 2010 ως το 2012.

Στην προπόνηση συμμετείχαν και παίκτες από την ομάδα των Νέων, ενώ το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής, δουλειά πάνω στην ανάπτυξη του παιχνιδιού καθώς και το καθιερωμένο δίτερμα. Σήμερα η ομάδα θα γυμναστεί στις 3 μ.μ.

Απόντες από το αυριανό παιχνίδι θα είναι οι Παντελής Ριζογιάννης και Κώστας Φλίγκος λόγω καρτών, ενώ από το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής στη Καβάλα θα απουσιάσει ο Τάσος Κυριάκος που συμπλήρωσε τέσσερις.

Πάτσης για όλους

Για τον πρώην, το νέο προπονητή της Νίκης και όχι μόνο μίλησε χθες ο πρόεδρος Ανδρέας Πάτσης. Ο ηγέτης των κυανόλευκων σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο Βlue Star τόνισε πως ο Χατζάρας είναι προπονητής – καμικάζι και πως με αυτόν θα κοιμάται ήσυχος. Αναλυτικά:

Για τον Στέλιο Μανωλά αφού ανέφερε πως συναντήθηκε μαζί του μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών: «Νόμιζα ότι τον είχα μεταπείσει. Θεώρησα απίστευτα υπερβολική την αντίδρασή του και αδυναμία χαρακτήρα να διαχειριστεί τα άσχημα. Μείναμε όλοι σύξυλοι με την απόφασή του να παραιτηθεί και ήταν κακό και για την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. «Μας διαλύεις όλους» του είπα. Προφανώς έψαχνε μια αφορμή για ηρωική έξοδο. Δε θα συνεργαζόμουν ξανά. Κάποιοι άνθρωποι δεν αντέχουν να πολεμάνε για να ξανασκαρφαλώνουν στην κορυφή. Θέλουν να είναι συνέχεια στην κορυφή, για να παίρνουν μόνο επαίνους».

Για τον Γιώργο Χατζάρα: «Όταν είσαι στην 23η αγωνιστική πρέπει να αναλύεις την κατάσταση αλλιώς από ό,τι όταν είσαι στην 7η. Εγγυήσεις εκ του ασφαλούς δεν υπάρχουν ποτέ. Δεν ήταν πολλές οι επιλογές για νέο προπονητή. Έπρεπε να αντιδράσουμε με ό,τι καλύτερο υπάρχει τη δεδομένη στιγμή. Ο Γιώργος Χατζάρας πληροί τις προϋποθέσεις. Είναι ένας προπονητής καμικάζι και γνώστης της κατηγορίας και στην παρούσα φάση αυτό που μας χρειάζεται. Τα βιογραφικά δεν τα πολυκοιτάζω, όμως είναι γνώστης της Κατηγορίας και με πολλαπλές επιτυχίες στο βιογραφικό. Έχει αποδείξει πως έχει την ικανότητα, μέθοδο, τρόπο και γνώση για να πετύχει αυτό που θέλουμε, δηλαδή το ποιοτικό ποδόσφαιρο μαζί με το αποτέλεσμα.

Όταν μιλήσαμε είδα πως έχει μια φλόγα και ένα νεύρο. Μου είπε «έρχομαι τώρα – το παίρνω πάνω μου» και αυτό δείχνει την πίστη του, παρότι του πρότεινα να αναλάβει από τη Δευτέρα. Με τέτοιους ανθρώπους, μπορώ να πάω πιο ήσυχος να κοιμηθώ το βράδυ γιατί το περασμένο Σάββατο έχασα τον ύπνο μου. Ο κ. Χατζάρας είναι μέλος της οικογενείας μας και έχει τον άγγελο στο στήθος του. Με πήραν τηλέφωνο και προπονητές που δουλεύουν σε άλλες ομάδες, αλλά είπα πως δεν είναι πρέπον».

Για τις αντιδράσεις στην επιλογή του 59χρονου τεχνικού: «Οι φίλαθλοι αντιδρούν. Θέλουν να πάνε στα πιο σίγουρα από μένα. Εγώ δεν ακολουθώ την πεπατημένη. Το ίδιο έκαναν με τον Μανωλά, το ίδιο έκαναν και με τον Λαλίν και μου έλεγαν να πάρω τον… Βεληγκέκα. Όλες οι επιλογές μου γίνονται με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας. Αυτό που πρέπει να πούμε ότι ο Χατζάρας δούλεψε στο Αιγάλεω και το έβγαλε στην Ευρώπη. Αυτό πρέπει να γίνει. Κάποιοι μου είπαν να πάρω προπονητή από άλλη ομάδα. Εγώ δεν το κάνω αυτό, γιατί δεν είναι ηθικό. Πηγαίνω κόντρα στο ρεύμα. Οι επιλογές μου, παρότι έχουν αμφισβητηθεί, με έχουν δικαιώσει. Με έχουν στείλει μηνύματα πρόεδροι άλλων ομάδων και μου είπαν τι μπαλάρα παίζετε».

Για την περίπτωση του κ. Μπίλη: «Είθισται όταν φεύγει ένας προπονητής να φεύγουν και οι συνεργάτες του, όμως εδώ υπάρχει μια τεράστια ιδιαιτερότητα. Ο Μπίλης ακολούθησε το όραμα και η απόφαση του Μανωλά τον εξέθεσε. Για μένα υπάρχει θέμα ηθικής τάξης. Δεν μπορώ να του πω σήκω και φύγε. Η απόφαση όμως θα παρθεί όμως από κοινού μεταξύ εμού του κ. Χατζάρα και του ίδιου».

Για την απολογία Φλίγκου – Σκούφαλη: «Την απόφασή μου θα τη γνωστοποιήσω. Είχαμε συνάντηση ωρών με τους δύο παίκτες. Θεωρώ πως είμαστε μια οικογένεια και όταν τα παιδιά είναι άτακτα δεν τα πετάς στο δρόμο. Πρέπει τότε να τα νουθετήσεις, να τα μαλώσεις και ενίοτε να τα δώσεις ένα χέρι ξύλο. Στον Φλίγκο είπα ότι όσες φορές και να έχει διαμαρτυρηθεί στο παρελθόν, δε δικαιώθηκε ποτέ. Αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού. Όλοι χρειάζονται στη μάχη, αλλά δε θα επιτρέψουμε παρεκτροπές».

Για τη διαιτησία στο παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών: «Αφού τα είδε όλος ο κόσμος δεν έχω να πω τίποτα ούτε πρόκειται να βγει ποτέ ανακοίνωση για τη διαιτησία από εμένα. Κακοί διαιτητές υπάρχουν εκ φύσεως Όλα μπορούν να συμβούν. Μόνο το επαναλαμβανόμενο μπορεί να με προβληματίσει. Είχαμε και αλλού κακή διαιτησία όμως η ομάδας μας ήταν ισοπεδωτική. Η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες να ξεπερνά και τις κακές διαιτησίες. Το ζήτησα και από τον κ. Χατζάρα να μην ασχολείται».

Για τους ποδοσφαιριστές: «Έχουν απίστευτη ψυχή και είναι πάρα πολύ καλοί. Στον κ. Χατζάρα είπα βάλε την πινελιά σου και πάμε να τελειώσουμε. Δεν παίζουν ρόλο μόνο τα λεφτά αλλά και η φανέλα. Το θέμα είναι να ξέρεις γιατί αγωνίζεσαι. Βεβαίως και οι παίκτες θα πάθουν μια καθίζηση αλλά οι παίκτες φτιάχνουν και τους προπονητές. Μακάρι να παίξουν ακόμη ομορφότερο ποδόσφαιρο. Είμαστε ομάδα πρότυπο και μοντέλο σε πολλά επίπεδα. Έχουμε 10 αγώνες ακόμη στην έδρα μας δεν θα τα τινάξουμε όλα στον αέρα».

Για τον κόσμο και τη συνέχεια: «Το Πανθεσσαλικό πρέπει να είναι έδρα που θα φοβούνται όλοι. Το περασμένο Σάββατο ο κόσμος ήταν ο 11ος παίκτης. Είναι η ασπίδα της ομάδας και δεν πρέπει να τσιμπάει. Ο κόσμος δίνει δύναμη και δυναμική. Αυτά που κάναμε δεν έχουν καμία σχέση μπροστά σε αυτά που θα κάνουμε. Έχουμε ακόμη πολλά να ζήσουμε. Τα όνειρά μου είναι μεγάλα. Βρισκόμαστε στη τελευταία στροφή του πρωταθλήματος. Θα υπάρχουν πολεμικές καταστάσεις. Στόχος της ομάδας είναι η άνοδος στη Super League. Ο κόσμος έχει δικαίωμα να πάρει μερίδιο από τη χαρά της ανόδου».

Ακόμη ο κ. Πάτσης αποκάλυψε πως υπάρχει μία οφειλή προς τον προπονητή Λεωνίδα Γαρδικιώτη περίπου δέκα χιλιάδων ευρώ και υπάρχει κίνδυνος κατάπτωσης και της εγγυητικής.

Τέλος αναφορικά με το θέμα εκλογής προέδρου στην ΕΠΣΘ τάχθηκε υπέρ του Κώστα Θεοδώρου εδώ και περίπου δύο μήνες και στις επόμενες ημέρες θα αιτιολογήσει και την επιλογή του.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου