ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Μπορούσε και το διπλό

μπορούσε-και-το-διπλό-25872

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να πάρει το διπλό η Νίκη Βόλου έφυγε τελικά από την Κρήτη με το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στον Εργοτέλη στην αυλαία του πρώτου γύρου της FootballLeague.

Το τελικό 0-0 κόντρα στην έδρα του πρωτοπόρου και πρωταθλητή χειμώνα Εργοτέλη μπορεί να θεωρείται ικανοποιητικό για την ομάδα της Νίκης, ωστόσο οι κυανόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν φύγει ακόμη και με τους τρεις βαθμούς και πλέον βρίσκονται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας περιμένοντας τον Ηρακλή Ψαχνών το Σάββατο.

Η φάση του Λαλίν στο 10’ όπου σημάδεψε το δοκάρι θα μπορούσε να έχει δώσει στη Νίκη το τρίποντο μιας και οι παίκτες του Στέλιου Μανωλά έδειξαν διαβασμένοι στο παιχνίδι των Κρητικών, με το μαρκάρισμα του Ρομάνο από τον Ριζογιάννη να «κλειδώνει» τις επιθετικές προσπάθειες των κιτρινόμαυρων.

Η Νίκη παρατάχθηκε με μία έκπληξη στο αρχικό της σχήμα μιας και στην κορυφή χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως βασικός ο Χρήστος Τζιώρας. Στη δεύτερή του εμφάνιση μετά από εκείνη στο Θρασύβουλο ο νεαρός επιθετικός έδειξε πολύ καλά στοιχεία, βοηθώντας σημαντικά στο παιχνίδι των φιλοξενούμενων.

Στη θέση του τερματοφύλακα χρησιμοποιήθηκε για ακόμη μία φορά ο Βούρας και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ψιάνος, Καρατζάς, Βέρτζος και Κοντοδήμος. Στη μεσαία γραμμή οι Χατζής και Ριζογιάννης ως αμυντικά χαφ, με τον δεύτερο να βγάζει σε πέρας το μαρκάρισμα του Ρομάνο. Στα δεξιά κινούνταν ο Σκούφαλης και στα αριστερά ο Λαλίν, με τον επιθετικό από την Ονδούρα να προωθείται συχνά πυκνά. Τέλος ο Κυριάκος έπαιξε πίσω από τον Τζιώρα.

Η μεγαλύτερη φάση στο παιχνίδι έγινε στο 10’ και ήταν η πρώτη σημαντική που δημιουργήθηκε στον αγώνα καθώς μετά από την απομάκρυνση της μπάλας από τον τερματοφύλακα Αθανασίου ο Μπουχαλάκης δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ με τον Τζιώρα να αφήνει για τον Λαλίν. Εκεί ο επιθετικός της Νίκης και απέναντι από την εστία του Εργοτέλη έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και αφού πρώτα «έσκασε» στο χορτάρι, με τον Σκούφαλη να παίρνει το ριμπάουντ και να σουτάρει αλλά η μπάλα κόντραρε στον Γιοβάνοβιτς.

Αντίθετα η πρώτη επίσκεψη του Εργοτέλη στα καρέ της Νίκης έγινε στο 27’ με τον Λαμπίν να σουτάρει όμως άουτ.

Στην επανάληψη και ενώ η Νίκη έδειχνε να μην απειλείται από τον Εργοτέλη έψαξε και πάλι το γκολ όμως το σουτ του Λαλίν στο 48’ πέρασε άουτ, όπως και το σουτ του Σκούφαλη στο 52’, όταν ο Κοντοδήμος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά για τον Τζιώρα, ο οποίος με το κεφάλι έστρωσε στον μέσο της Νίκης.

Ο Στέλιος Μανωλάς στο 62’ προχώρησε στην πρώτη αλλαγή, ρίχνοντας στον αγώνα τον Παππά αντί του Τζιώρα που είχε ως αποτέλεσμα ο Λαλίν να παίξει στην κορυφή και ο Παππάς σε ρόλο αριστερού μέσου.

Στο 75’ ο Τζανακάκης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά για να πάρει την κεφαλιά ο Χρυσοφάκης στο δεύτερο δοκάρι, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από δεξί κάθετο δοκάρι του Βούρα που δεν ανησύχησε.

Η Νίκη συνέχισε να παίζει καλή άμυνα δίχως να απειλείται και στο 77’ ο Σκούφαλης αντικαταστάθηκε από τον Τάντιτς, με τον Σέρβο να παίζει στα αριστερά και τον Παππά να μετακομίζει στα δεξιά.

Ο Κυριάκος θα μπορούσε στο 83’ να τελειώσει τη φάση, με τους παίκτες της Νίκης να φεύγουν με αξιώσεις στην αντεπίθεση αλλά την τελευταία στιγμή τον σταμάτησε ο Γιοβάνοβιτς.

Μέχρι τη συμπλήρωση των 90’ αλλά και στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε τίποτα, με τη Νίκη να κλείνει τις αλλαγές με την αντικατάσταση του Κυριάκου από τον Ουέλινγκτον.

Πλέον οι κυανόλευκοι στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι του Σαββάτου με αντίπαλο τον Ηρακλή Ψαχνών στο Πανθεσσαλικό, με την ομάδα της Εύβοιας να μετρά 18 αγωνιστικές αήττητη.

Δήλωσαν…

Στέλιος Μανωλάς: «Ήταν ένα ντέρμπι δύο πολύ καλών ομάδων που έδειξαν πως δεν είναι τυχαία στην κορυφή. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας βάσει βαθμολογίας.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς στηρίχτηκε στις προσωπικές μονομαχίες. Εμείς από την πλευρά μας κλείσαμε πολύ καλά τους διαδρόμους αλλά και τα ατού του Εργοτέλη και έτσι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια σημαντική ευκαιρία εις βάρος μας.

Αν κάποια ομάδα έπρεπε να πετύχει γκολ, αυτοί ήμασταν εμείς στη φάση με το δοκάρι του Λαλίν. Θα ήθελα εγώ και οι ποδοσφαιριστές μου να αφιερώσουμε αυτό το παιχνίδι στη μνήμη του Κώστα Λάζου. Προχωράμε στο δεύτερο γύρο, όπου έχουμε ακόμη είκοσι πολύ δύσκολα παιχνίδια. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου αλλά και στους 20 ηρωικούς φιλάθλους που ήρθαν μέχρι εδώ».

Για τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο: «Οι 5-6 ομάδες που είναι τώρα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίες, έχουν και τις περισσότερες πιθανότητες για την απευθείας άνοδο, αλλά και τα play offs. Σπουδαίο ρόλο θα παίξει το βάθος του ρόστερ και οι ομάδες που δεν θα έχουν γκέλες. Αυτές πάντως που είναι στην κορυφή θα έχουν τον πρώτο λόγο και κυρίως ο Εργοτέλης που έχει διαφορά από τις άλλες».

Σίνισα Γκόγκιτς: «Είμαι ικανοποιημένος από το βαθμό καθώς παίξαμε με μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Η Νίκη Βόλου είχε το ρεπό της και ήρθε πιο ξεκούραστη. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί και υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό. Κάποιοι πίστεψαν πως όλα τα παιχνίδια είναι εύκολα και πως θ’ ανέβουμε εύκολα στη Σούπερ Λιγκ. Δεν συμφωνώ με αυτό. Έχουμε ακόμη είκοσι παιχνίδια και οι ομάδες που είναι πιο δυνατές θα παλέψουν για την άνοδο. Είμαστε πρώτοι και θα προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να πηγαίνουμε για τη νίκη, για να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς».

FootballLeague– 21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-0

Παγκρήτιο Στάδιο

Σκόρερ: –

Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Χαρίτος (Αθηνών), Περικλείδης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Βούρας, Ριζογιάννης

Εργοτέλης (Σίνισα Γκόγκιτς): Αθανασίου, Ρέντζας, Τζανακάκης, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Ρομάνο, Μπουχαλάκης (23’ Κοζωρώνης), Λαμπίν (61’ Χρυσοφάκης), Χαντί (78’ Ευαγγέλου), Ζάχορα, Ουέλιγκτον.

Νίκη Βόλου (Στέλιος Μανωλάς): Βούρας, Καρατζάς, Βέρτζος, Ψιάνος, Χατζής, Κοντοδήμος, Ριζογιάννης, Κυριάκος (88’ Ουέλινγκτον), Σκούφαλης (77’ Τάντιτς), Λαλίν, Τζιώρας (61’ Παππάς).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου