ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ενα δεκάλεπτο δεν ήταν αρκετό

ενα-δεκάλεπτο-δεν-ήταν-αρκετό-28090

Με 67-81 η Νίκη Βόλου έχασε χθες από τον Κόροιβο Αμαλιάδας

Την δεύτερη ήττα της από τον Κόροιβο Αμαλιάδας γνώρισε χθες η ομάδα της Νίκης Βόλου αυτή τη φορά με 67-81 – εντός έδρας – για την 15η αγωνιστική της Α2 Ανδρών στο μπάσκετ. Οι κυανόλευκοι παρά το εκπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο δεν κατάφεραν να έχουν ανάλογη απόδοση στη συνέχεια και γνώρισαν την 13η ήττα τους.

Ο αγώνας διεξήχθη στη σκιά της απώλειας του προέδρου της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου Κώστα Λάζου που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας με τη Νίκη Βόλου να προηγείται στο πρώτο δεκάλεπτο έχοντας σημειώσει 31 πόντους έναντι 26 των φιλοξενούμενων.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Γιώργου Ζαφειρούδη ήταν ο Θανάσης Κουτίνας ο οποίος ήταν αλάνθαστος έξω από την γραμμή των 6,75 σημειώνοντας 5/5 τρίποντα. Μάλιστα η διαφορά θα μπορούσε να φθάσει και στο +8 για τους κυανόλευκους αλλά το τρίποντο του Μυστιλιάδη στην εκπνοή ήταν άστοχο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή για την ομάδα της Νίκης η οποία σημείωσε μόλις επτά πόντους έναντι 21 των φιλοξενούμενων που πήραν προβάδισμα +9 πόντων.
Χαρακτηριστικό της αστοχίας των γηπεδούχων είναι ότι πρώτο καλάθι στο δεύτερο δεκάλεπτο σημειώθηκε μετά από πέντε λεπτά αγώνα με τον Λευτέρη Στάμο. Η διαφορά έφθασε στο μέγιστο +10, 1.07 πριν από το ημίχρονο με γκολ-φάουλ του Τόμιτς.

Τα ριμπάουντ αποτέλεσαν για ακόμη μία φορά την αχίλλειο πτέρνα της Νίκης μιας και μάζεψε μόλις επτά έναντι 21 των φιλοξενούμενων στα πρώτα δύο δεκάλεπτα.

Το δεύτερο δεκάλεπτο πέρα από την καθίζηση των γηπεδούχων σημαδεύτηκε και από τον σοβαρό τραυματισμό του Γιάννη Αντωνιάδη του Κόροιβου του οποίου και γύρισε το γόνατο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η εικόνα της Νίκης δεν άλλαξε πληρώνοντας τα πολλά λάθη αλλά και την αστοχία της που είχαν ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να διατηρήσουν την διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους ακόμη και στο +14, 1.30’’ πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου το οποίο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 48-61 έχοντας τον Τόμιτς σε εξαιρετική μέρα με 19 πόντους.

Στα τελευταία δέκα λεπτά οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την διαφορά ακόμα και στο +18 (48-66) με τη Νίκη Βόλου να ψάχνει την ίδια στιγμή μάταια να μειώσει τη διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας ως πρώτα βιολιά τους Καρύδα και Τόμιτς πήραν την 11η φετινή τους νίκη.

Τα Δεκάλεπτα: 31-26, 38-47, 48-61, 67-81

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ζαφειρούδης): Φωσσές, Σαμαράς 3 (1), Μαυρογιάννης 12 (1), Κουτίνας 17 (5), Στάμος 10, Καραγκιολίδης 13 (3), Μαλτέσιος 3, Θεοδωράκος, Μυστηλιάδης 9 (1).

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Νιπεργιάλης): Ασημακόπουλος, Νοέας 15 (2) 17ρ., Αντωνιάδης 4, Καρύδας 18 (4), Κούρτης 12 (2), Τόμιτς 21 (2), Χατζόπουλος, Π. Μαγιτόμπε 3 (1), Γκέρος 3, Κόσιτς 5 (1).

Ζαφειρούδης :«Δεν παλέψαμε όσο θα έπρεπε»

Μετά το παιχνίδι ο προπονητής της Νίκης δήλωσε:

«Πριν από το παιχνίδι σκεφτόμουν πως στο τελείωμα του δεν θα έκανα δηλώσεις στη μνήμη του Κώστα Λάζου που έφυγε. Επειδή όμως ηττηθήκαμε την στιγμή που περίμενα ότι θα κερδίσουμε και σεβόμενος την μνήμη του προέδρου θα αναφερθώ σε κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με το παιχνίδι.

Χάσαμε από έναν αντίπαλο ο οποίος με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ. Αυτή τη φορά ίσως να είναι και η πρώτη που οι αριθμοί μας λένε την αλήθεια. Δεν θα μείνω στις 6/18 βολές (33%) όσο στη τεράστια διαφορά στα ριμπάουντ. Είχαμε 27 ριμπάουντ παραπάνω για τον αντίπαλο όταν ο Νοέας είχε ένα ριμπάουντ λιγότερο (17) απ’ ότι όλη η ομάδα μας.

Αυτό όπως καταλαβαίνετε πέρα από την ανωτερότητα του αντιπάλου την οποία αναγνωρίζουμε δείχνει ότι δεν παλέψαμε όσο θα έπρεπε. Καταλαβαίνω ότι τα παιδιά πιέζονταν από το σκορ και από μια ομάδα που έβαλε μεγάλα καλάθια αλλά αυτό δεν έχει να κάνει.

Πρέπει να δείχνουμε πως προσπαθούμε 100%. Συνεχίζουμε. Είμαστε πλέον στο -5 και αυτό σημαίνει πως με πέντε χαμένα παιχνίδια στην έδρα μας και χωρίς εκτός έδρας νίκη υπολογίζουμε ότι θα κάνουμε οκτώ νίκες ώστε ίσως να σωθούμε στις ισοβαθμίες.

Όμως όταν έχουμε τρεις νίκες σε έξι παιχνίδια το να ονειρευόμαστε πως θα κάνουμε οκτώ νίκες ως το τέλος, δεν φτάνει.

Εκείνο που μπορώ να υποσχεθώ ότι δεν θα ξαναδείξουμε αυτή την εικόνα. Εμείς στο δεύτερο ημίχρονο απλά υποταχθήκαμε στην ανωτερότητα του αντιπάλου».

Τα αποτελέσματα της 15ης
Φιλαθλητικός – Παγκράτι 87-68
Αρκαδικός – Ν. Κηφισιά 58-67
Δόξα Λευκ. – Ερμής Λαγκαδά 73-67
Νίκη Βόλου – Κόροιβος 67-81
Αγία Παρασκευή – Τρίκαλα 67-77
Λαύριο – Ηράκλειο 78-55
Σήμερα
ΟΦΗ – Ίκαροι Σερρών

Η επόμενη (16η, 23/02)
Παγκράτι – Αγία Παρασκευή
Τρίκαλα – ΟΦΗ
Ίκαροι Σερρών – Αρκαδικός
Ν. Κηφισιά – Νίκη Βόλου
Κόροιβος – Δόξα Λευκάδας
Ηράκλειο – Ερμής Λαγκαδά
Λαύριο – Φιλαθλητικός

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου