ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Τελευταίο αντίο

τελευταίο-αντίο-29264


Για τον αθλητικό παράγοντα και άνθρωπο Κώστα Λάζο

Σήμερα ήταν το τελευταίο αντίο για τον αθλητικό παράγοντα και αγαπητό άνθρωπο και φίλο Κώστα Λάζο, που έχασε τη ζωή του προχθές το απόγευμα στην άσφαλτο λίγο έξω από την Κερασιά.

Ο Κώστας Λάζος που διακρινόταν για το ήθος του και την ευθύτητά του άφησε φτωχότερο το βολιώτικό ποδόσφαιρο και τον μαγνησιώτικο αθλητισμό, άφησε την τελευταία του πνοή μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα και σήμερα στις 11.30 π.μ. θα έγινε η κηδεία του από τον ιερό ναό Πέτρου και Παύλου στη Νέα Ιωνία.

Ο Κώστας Λάζος, πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη αλλά και αναπληρωτής πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, ήταν αυτό που λέμε ο ντόμπρος άνθρωπος, άνθρωπος απλός, καθημερινός και ιδιαίτερα αγαπητός στο Βόλο, στη Νέα Ιωνία, στο Δυτικό Πήλιο, αφού και επαγγελματικά δραστηριοποιούνταν κυρίως στην Κερασιά και τα Κανάλια , ενώ στον αθλητικό χώρο είχε παντού φίλους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ΕΠΣΘ έφθαναν χθες συλλυπητήρια από όλη την Ελλάδα από ενώσεις σωματεία αλλά και ανθρώπους του αθλητισμού, ακόμη και αντιπάλους όπως ο Αχ. Μπέος και πρόεδρους άλλων σωματείων.

Πολλά είναι και τα συλλυπητήρια επωνύμων.

Δήλωση Π.Σκοτινιώτη

Για τον άδικο χαμό του Κώστα Λάζου ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η τοπική κοινωνία, ο αθλητικός κόσμος και η οικογένεια της Νίκης Βόλου θρηνούν για τον άδικο χαμό του Κώστα Λάζου, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την πόλη μας, τη Νίκη και τον τοπικό αθλητισμό με αξιοπρέπεια, ήθος και ανιδιοτέλεια.
Ο Κώστας Λάζος υπήρξε ενεργός πολίτης και καταξιωμένος αθλητικός παράγοντας, που είχε κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό όλων.
Εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Σε δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, για το θάνατο του προέδρου της Ερασιτεχνικής ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ αναφέρονται:
«Σήμερα έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ κ. Κώστας Λάζος, ο οποίος, από όποιες θέσεις και αν κατείχε στην ομάδα, την υπηρέτησε με εργατικότητα, αξιοπρέπεια, τιμιότητα και αγνά αισθήματα. Πολλές ήταν οι φορές που έβαλε τα συμφέροντα της ομάδας πιο πάνω από τα δικά του.
Η μεγάλη οικογένεια της ΝΙΚΗΣ τιμά τον Κώστα Λάζο.
Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του».

Η Ζέττα Μακρή

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κα Ζέττα Μακρή μετά την γνωστοποίηση του θανάτου του Κώστα Λάζου δήλωσε:
«Εκφράζω την βαθιά μου λύπη για το θάνατο του Κώστα Λάζου. Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω εδώ και πάρα πολλά χρόνια και είχα την τιμή να συνδεθώ με ειλικρινή φιλία μαζί του. Ο Κώστας ήταν στο πλευρό μου σε κάθε μου πολιτική μάχη και η στήριξή του ήταν ανεκτίμητη.
Ήταν ένας αδελφικός φίλος, ένας αγωνιστής και οραματιστής, ένας ασυμβίβαστος, ακούραστος και ανιδιοτελής υπηρέτης του κοινωνικού συνόλου. Για αυτό και η είδησή του αδόκητου θανάτου του μοιάζει με κακόγουστο αστείο και συντάραξε όλους όσοι συμπορεύτηκαν μαζί του σε κοινούς αγώνες στην πολιτική, στην αυτοδιοίκηση και στην μεγάλη του αγάπη, τον αθλητισμό.
Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό σε όλους μας. Θερμά συλλυπητήρια από καρδιάς στην οικογένειά του.
Καλό σου ταξίδι, φίλε Κώστα.»

ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ

O Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Κώστα Λάζου, προέδρου της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου.
Η πολυετής προσφορά του στο χώρο του αθλητισμού ήταν σημαντική και ιδιαίτερα για τη μεγάλη του αγάπη τη Νίκη Βόλου στην οποία θήτευσε και ως πρόεδρος της ΠΑΕ από το 1999-2002.

Ανακοίνωση του Γ.Σ. Βόλου «Η ΝΙΚΗ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Σ. Βόλου «Η ΝΙΚΗ» αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, πριν την έναρξη του προσεχούς αγώνα μπάσκετ της Νίκης Βόλου με τον Κόροιβο Αμαλιάδας για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, ως ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του εκλιπόντος Προέδρου μας Κωνσταντίνου Λάζου. Επίσης, το Δ.Σ. αποφάσισε την αναβολή της εκδήλωσης κοπής πίτας του τμήματος καλαθοσφαίρισης που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο μετά τη λήξη του αγώνα.

Η ΕΠΣΘ

Το Δ.Σ. της ΕΠΣΘ, η ΤΕΔ/ΕΠΣΘ και οι υπάλληλοι της ΕΠΣΘ εκφράζουν τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ενώ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος της ΕΠΣΘ που θα διεξαχθούν στις 9-10/2/2013.
Πολλά ήταν και τα σωματεία όπως ο Ηρακλής, ο Πανιώνιος, ο Πηλέας που εξέφρασαν την θλίψη τους για τον χαμό του Κ. Λάζου.

Η ΠΑΕ Νίκη

«Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για τον χαμό του Κωνσταντίνου Λάζου, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. Με πολυετή προσφορά στο χώρο του αθλητισμού, ο Κωνσταντίνος Λάζος διετέλεσε πρόεδρος της Νίκης Βόλου την περίοδο 1999-2002, ενώ τα τελευταία χρόνια υπηρέτησε με αφοσίωση την αγαπημένη του ομάδα από τη θέση του Προέδρου της Ερασιτεχνικής Νίκης».

Το αντίο των φιλάθλων

Με ανακοίνωσή τους οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Νίκης Βόλου του Blue Club -Θύρα 3 “Π. Ντοκούζης” και των Blue Angels αποχαιρετούν τον Κώστα Λάζο αναφέροντας: «Η απώλεια του Κώστα Λάζου μας θυμίζει ότι υπάρχουν στιγμές, που καμία πένα δεν είναι ικανή να αποτυπώσει στο χαρτί, ούτε στο ελάχιστο τη θλίψη που νοιώθουμε για τον άδικο χαμό ενός αδερφού μας.

Η Νικιώτικη οικογένεια θρηνεί τον χαμό του αγνού ανθρώπου και του πιστού στρατιώτη, που υπηρέτησε την Νικιώτικη ιδέα από όποιο πόστο τον είχε ανάγκη, τον Νικιώτη που έδωσε για την αγαπημένη του ομάδα, ανιδιοτελώς, ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής του.

Σπανίως, άνθρωπος που έχει τόσο έντονο δημόσιο βίο, να μην έχει δώσει ποτέ το δικαίωμα για αρνητικά σχόλια και εντυπώσεις. Ο αδερφός μας ο Κώστας, το κατάφερε και αυτό. Είχε κερδίσει την αγάπη των φίλων και το σεβασμό των αντιπάλων σε κάθε του ενασχόληση.

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης ξεκίνησε το αναπόφευκτο μεγάλο ταξίδι, όμως δεν θα φύγει από κοντά μας, θα είναι εκεί όταν θα ζητάμε να μας δώσει δύναμη ή την πολύτιμη συμβουλή του, θα είναι στην κερκίδα να γελάει και να κλαίει μαζί μας, θα είναι στα καφενεία και στους συνδέσμους, να συζητάμε για τη Νικάρα.

Ο άνθρωπος πεθαίνει όταν πεθάνει η ανάμνησή του, ο Κώστας θα είναι πάντα στη σκέψη μας, γι’ αυτό και θα παραμείνει ΑΘΑΝΑΤΟΣ».

Ο Όμιλος Φιλάθλων Νίκης και ο σύνδεσμος Blue Diamonds εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση για το χαμό του προέδρου της Ερασιτεχνικής Νίκης Κώστα Λάζου. Αυτή έχει ως εξής:

«Η οικογένεια της Νίκης θρηνεί για την απώλεια του Κώστα Λάζου, ενός ανθρώπου που όσοι τον γνώριζαν και συνεργάστηκαν μαζί του θα τον θυμούνται για την τιμιότητα και τη ντομπροσύνη που τον διέκρινε. Δυστυχώς ο χαμός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια της αγαπημένης του Νίκης.
Ο πρόεδρος όλων μας ταξιδεύει προς τον ουρανό των αγγέλων, αλλά δεν θα φύγει ποτέ από τη μνήμη και τις καρδιές μας. Θα παραμείνει για πάντα αθάνατος».

Ο Ολυμπιακός

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Λάζου, προέδρου του σωματείου Γ.Σ. Βόλου «Η ΝΙΚΗ».
Επίσης ο Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 συλλυπείται την οικογένεια του Κωνσταντίνου Λάζου και συμμετέχει στο πένθος του σωματείου Γ.Σ. Βόλου «Η ΝΙΚΗ», για την απώλεια του προέδρου της, ενός σπουδαίου ανθρώπου κι ενός καταξιωμένου αθλητικού παράγοντα.

«Η αθλητική οικογένεια της πόλης μας», αναφέρει, «θρηνεί ενωμένη την πρόωρη αποδημία του. Ο εκλιπών ήταν εξέχουσα μορφή και έχαιρε της εκτίμησης και του σεβασμού όλων των φιλάθλων της πόλης μας. Σε όλους εμάς, μένει η ευθύνη, να παραδειγματιστούμε από το ήθος, το ζήλο και την αξιοπρέπειά του. Το Δ.Σ., συνήλθε εκτάκτως, αποφασίζοντας ομοφώνως να καταθέσει στέφανο στην κηδεία του και να παραστεί δι’ εκπροσώπων στην εξόδια ακολουθία».

Ο Κώστας Λάζος διέμενε στη Νέα Ιωνία, στην οδό Ελλησπόντου, ήταν παντρεμένος με τη Σοφία Ελευθεριάδου και είχε τρία παιδιά, τον Απόστολο, Πολιτικό Μηχανικό, τη Μελανία, λογίστρια, και τον μικρότερο Βασίλη που εργαζόταν μαζί του στην επιχείρηση με τα κάρβουνα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου