ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πάτσης: «Δεν είμαι γυρολόγος»

πάτσης-δεν-είμαι-γυρολόγος-37403

Για όλους και για όλα μίλησε για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου Ανδρέας Πάτσης και αυτή τη φορά σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τόνισε πως δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μιας και δεν είναι γυρολόγος. Εξελίξεις αναμένονται στη Γ.Σ. του Φεβρουαρίου.

Ο κ. Πάτσης μιλώντας στο Blue Star Fm και την εκπομπή «Αθλητικό Μπάχαλο» τοποθετήθηκε αρχικά για την τελευταία αναμέτρηση στη Φυλή και την ήττα από τον Θρασύβουλο: «Και οι μεγάλες ομάδες έχουν δικαίωμα στην άτυχη στιγμή. Ήταν μία άτυχη στιγμή για την ομάδα η οποία έκανε μία άσχημη εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη παρότι έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο δεν μπόρεσε να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ήταν όμως ένας αγώνας και τελείωσε».

Για τη συγνώμη των παικτών του: «Έχω εξουσιοδοτηθεί από τους αρχηγούς και την ομάδα να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη από τους φιλάθλους και κυρίως από αυτούς του ήρωες που κάνανε 600 χιλιόμετρα για να παρευρεθούν κοντά στην ομάδα. Μία μεγάλη συγνώμη για την εμφάνιση κυρίως που δεν ήταν αυτή που έπρεπε».

Για τον απόηχο της ήττας και την «γκρίνια»: «Η βαθμολογική μας θέση αλλά και η γενικότερη εικόνα μας τον τελευταίο καιρό δε νομίζω ότι δικαιολογούνε είτε γκρίνια, είτε ηττοπάθεια. Ήταν ένα κακό αποτέλεσμα και δε νομίζω να υπήρξε φίλαθλος που να μη στεναχωρήθηκε. Αυτό δεν ακυρώνει όμως ούτε το κύρος της ομάδας ούτε τη δυναμική της.

Όλοι πρέπει να θυμούνται ότι είναι η ίδια ομάδα, η οποία έριχνε τριάρες σε αντιπάλους που διεκδικούν την άνοδο. Δεν υπάρχουν μικροί και μεγάλοι αντίπαλοι. Με αυτόν τον τρόπο υποτιμάς και τη νίκη σου. Ο Θρασύβουλος είναι μία σκληροτράχηλη ομάδα, έχει κάνει ζημιά σε πολλές ομάδες και έτυχε να κάνει και σε μας. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

Δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα. Όταν έχεις αυτή την ομάδα και είσαι σε αυτή τη βαθμολογική θέση, όλοι παραδέχονται την ποιότητά μας και την ικανότητά μας. Με αυτή τη γκρίνια το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να ακυρώνουμε μόνοι μας, αυτό που πραγματικά ήμαστε και που όλοι αναγνωρίζουν».

Για την επιλογή Λαλίν και τις λύσεις στο σκοράρισμα: «Ο Λαλίν είναι ένας καλός και πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Θέλει όμως τον χρόνο του για να εγκλιματιστεί και πιστεύω δεν θα είναι πολύς. Διαθέτουμε επίσης τον Φλίγκο, ο οποίος είναι καλός σκόρερ. Έχουμε τον Τζιώρα που μπήκε και έδειξε ότι ξέρει από μπάλα. Ακόμη έχουμε επιθετικογενή χαφ που μπορούν και σκοράρουν.

Αν θυμάμαι καλά, είμαστε η πιο παραγωγική ομάδα του πρωταθλήματος με 21 γκολ. Εδώ γίνεται ένα λάθος. Λένε πολλοί πως ο τάδε παίκτης δεν βάζει γκολ. Η προσέγγιση αυτή δεν είναι σωστή. Η δική μας φιλοσοφία είναι πως αφού η επιθετική μας παραγωγικότητα είναι ιδιαίτερα καλή δεν αντιμετωπίζουμε τέτοιο θέμα. Οπότε για ποιο λόγο να ασχοληθούμε μ’ αυτό το πράγμα.

Θεωρούμε πως οι επιλογές μας μέχρι τώρα μας έχουν δικαιώσει. Δοκιμάσαμε και παίκτες οι οποίοι δεν μας «βγήκαν». Τίποτα δεν σου εξασφαλίζει το τελικό αποτέλεσμα. Αν υπήρχε εξασφαλισμένο αποτέλεσμα θα το κάναμε, όπως θα το έκαναν και οι άλλοι. Γιατί μετά την Παναχαϊκή ή μετά τον Παναιτωλικό ή μετά τον Πανσερραϊκό δεν υπήρχαν αυτά τα ερωτήματα;

Όλα αυτά είναι κουταμάρες. Ευθύνεται το γονίδιο του Έλληνα όπου όλοι γινόμαστε προπονητές και όλα τα ξέρουμε καλύτερα. Είμαστε όλοι μάνατζερ και πρόεδροι. Ας μας δώσουν όλοι αυτοί το δικαίωμα, εμείς να γνωρίζουμε καλύτερα. Και εγώ ξέρω τι κάνω όπως και ο προπονητής».

Για το παρασκήνιο: «Για τον Θρασύβουλο ξέραμε ότι θα μας έπαιζε σκληρά. Ξέραμε επίσης πως θα χτυπούσαν τον αγώνα με όλες τους τις δυνάμεις και πολύ καλά έκαναν. Ήταν δέκα φίλαθλοι όλοι κι όλοι και φωνάζανε «που θέλετε να βγείτε και στην Α’ Εθνική και θα σας δείξουμε εμείς». Είναι επίσης γνωστό πως ποδοσφαιριστές τους ορίστηκαν να εκτίσουν τις ποινές από κάρτες σε άλλους αγώνες κι όχι στον δικό μας. Ήταν ένας αγώνας που ήθελαν να «χτυπήσουν». Τους λόγους τους ξέρω πάρα πολύ καλά αλλά δεν μ’ ενδιαφέρει. Εγώ έπρεπε να παίξω διαφορετικά και να κερδίσω. Είναι κάποια πραγματάκια τα οποία συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά δεν με αφορούν. Τα αγνοώ και τους αγνοώ».

Για τη διαιτησία: «Δεν συμφωνώ πως κάτι έχει αλλάξει με τις διαιτησίες των αγώνων μας. Θα έλεγα πως οι μέχρι τώρα διαιτητές μας αντιμετωπίζουν με απόλυτο σεβασμό και άριστα. Φάσεις αμφισβητούμενες πάντα θα υπάρχουν σε κάθε αγώνα. Κάποιοι λένε για το πέναλτι που δόθηκε εις βάρος μας στον αγώνα με την Παναχαϊκή. Άποψή μου είναι πως ήταν. Το ότι θα υπάρχουν τρία, τέσσερα σφυρίγματα σε κάθε αγώνα, όντως μπορεί να υπάρχουν. Εγώ δεν κυνηγάω «μάγισσες» ούτε δαιμονοποιώ καταστάσεις. Δεν έχω κανένα λόγο ανησυχίας για τη διαιτησία και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάτι που θα με ανησυχούσε».

Για τη Γενική Συνέλευση: «Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί ή στις 10 ή στις 16 Φεβρουαρίου γιατί στις 10 θα ήμαστε στην Κρήτη. Είμαι ένας άνθρωπος με συνέπεια λόγου κι ότι έχω πει ως τώρα δεν το έχω κάνει για λόγους εντυπωσιασμού. Ότι έχω πει ως τώρα το έχω υλοποιήσει σε όλα τα επίπεδα. Προφανώς, ότι αναφέρεται στο ξεσκαρτάρισμα με το παρελθόν είναι κάτι που δεν θα σταματήσει. Και προφανώς ετοιμάζουμε κινήσεις και απλά όπως σας είπα και την προηγούμενη φορά, λόγω της έλλειψης όλων των στοιχείων που απαιτούνταν υπήρχε μία καθυστέρηση συλλογής αυτών των στοιχείων. Ήμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο, έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τη δουλειά μας και πριν τη γενική συνέλευση θα ξεκινήσουν όλες οι ενέργειες οι οποίες είναι να ξεκινήσουν».

Για το παιχνίδι στη Δράμα και τον Στέλιο Μανωλά: «Σίγουρα θα είμαι κι εγώ στη Δράμα. Εγώ την ομάδα την πιστεύω πάρα πολύ. Έχουμε δουλέψει πάρα πολλές ώρες για να την φτιάξουμε, έχουμε πολύ καλούς παίκτες, έχουμε παίκτες που αγαπούν την ομάδα αυτή. Δεν είναι τυχαίο που την προηγούμενη φορά οι «σειρήνες» του χρήματος δεν επηρέασαν παίκτες μας που αρνήθηκαν, καν να συζητήσουν οτιδήποτε. Ο προπονητής μας είναι ένας άριστος προπονητής κι έχει μεταμορφώσει πραγματικά την ομάδα, αναμορφώνοντας τους παίκτες και βγάζοντάς τους τον καλύτερό τους εαυτό. Παίζουμε ένα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και πιστεύω πως όλοι έχουμε χαρεί αυτό το ποδόσφαιρο».

Για τους στόχους που έχει θέσει: «Όταν κάποιοι με ρωτούσαν στην αρχή της χρονιάς για τους στόχους της ομάδας, εγώ απαντούσα πως μπορώ να εγγυηθώ πως στο τέλος της χρονιάς οι φίλαθλοί μας θα είναι περήφανοι. Σήμερα, έχουμε 31 βαθμούς, ήμαστε στη 2η θέση, παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Δεν ήσαστε περήφανοι; Πέρα από όνειρα και προσδοκίες, μετά από 18 αγωνιστικές, είμαστε στη 2η θέση πολύ πιο πάνω από άλλες ομάδες που ίσως έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από δύσκολα πρωταθλήματα αφού ήταν ακόμη και στη Σούπερ Λίγκα κι έχουν πολύ μικρότερα προβλήματα από εμάς.

Αυτό από μόνο του θα πρέπει να κάνει τους φιλάθλους μας περήφανους. Τα λόγια είναι ανέξοδα και άκοπα. Μπορεί ο καθένας να λέει ότι γουστάρει. Το θέμα είναι τα γεγονότα και οι πράξεις. Καλό να χαιρόμαστε στις νίκες χωρίς όμως να θριαμβολογούμε και να μην μιζεριάζουμε στα άτυχα αποτελέσματα».

Τέλος ο κ. Πάτσης απάντησε γύρω από τα σενάρια που θέλουν να αποχωρεί από τη Νίκη Βόλου: «Αν κάποιος με ήξερε λίγο σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία θα ήξερε πως ένα από τα πράγματα τα οποία δεν με χαρακτηρίζουν είναι πως δεν είμαι γυρολόγος. Δεν είμαι γυρολόγος, ούτε επιχειρήσεων, ούτε και συναισθημάτων. Εγώ είμαι σ’ αυτή την ομάδα γιατί την έχω αγαπήσει. Ματώνω και πάω παντού. Έχω ταυτιστεί και είμαι ένα. Έτσι εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως αυτή η φημολογία περί αποχώρησής μου, δεν ισχύει.

Αν κάποιος παρατηρήσει τις κινήσεις μου που κάνω για την ομάδα, έπρεπε να ήταν πεπεισμένος πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποχωρίσω. Δεν είναι μόνο το ιδιοκτησιακό καθεστώς που υπάρχει αυτή τη στιγμή και είμαι ο κύριος μέτοχος της ομάδας, είναι και συναισθηματική μου θέση και στάση με τον κόσμο της ομάδας και με αυτό που εκπροσωπεί αυτή η ομάδα, γιατί για εμένα αυτός ο σύλλογος κάτι εκπροσωπεί και αυτό δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικό. Είναι ένα σημείο αναφοράς που για μένα έχει τεράστια σημασία στο οποίο δίνω και πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό.

Δεν είμαι γυρολόγος, δεν είμαι ο τύπος που πάει εδώ, πάει εκεί, πάει παραπέρα. Δεν είμαι αυτός που δεν βάζει λεφτά και το παίζει «λεζάντα», έρχεται κάνει το κέφι του πάει λίγο παρακάτω γιατί πήρε δέκα πόντους. Θεωρώ πως όλη μου η διαδρομή και το λίγο που με γνωρίζει ο κόσμος εκεί, δεν δείχνει κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση. Ότι κάποιοι θα ήθελαν να φύγω, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Να σας πω και το άλλο.

Δεν έχω πληρώσει, ότι έχω πληρώσει ως σήμερα για να φύγω αύριο το πρωί. Δεν έκανα αυτό το ποιοτικό ρόστερ, δεν έφερα αυτόν τον προπονητή κι ότι έχω κάνει αυτή τη στιγμή για την ομάδα της Νίκης Βόλου, για να τα εγκαταλείψω. Αν κάποιος αποκωδικοποιούσε λίγο τις κινήσεις μου, δεν θα έπρεπε καν να αμφιβάλλει. Δηλαδή έκανα όλα όσα έχω κάνει για να πάω αύριο σε άλλη ομάδα; Αυτοί που τα διαδίδουν κάνουν τη δουλειά τους και την κάνουν πολύ καλά. Εσείς όμως γιατί τσιμπάτε;».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου