ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στο μικροσκόπιο του Λέανδρου Ρακιτζή παλιές «αμαρτίες» της ΠΑΕ Νίκη Βόλου

στο-μικροσκόπιο-του-λέανδρου-ρακιτζή-37413

Υπό τον έλεγχο των Επιθεωρητών Διοίκησης περνά, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η υπόθεση των υπέρογκων ανοιγμάτων της ΠΑΕ Νίκη Βόλου στη διάρκεια της περιόδου 2007-2012. Την εντολή φέρεται να έδωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής, με τον έλεγχο να ζητείται να επικεντρωθεί στις συνθήκες συνδιαλλαγής της ΠΑΕ με διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς όπως φαίνεται να έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές.

Ο δρόμος για την παρέμβαση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης δείχνει να άνοιξε μετά την πρόσφατη δήλωση του προέδρου της ΠΑΕ Νίκη Βόλου Ανδρέα Πάτση για VIP κελιά στον Κορυδαλλό που χωρούν και άλλους…

Χθες, μετά την εξέλιξη έναρξης της έρευνας, ο Ανδρέας Πάτσης δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ο έλεγχος είναι καλοδεχούμενος. Άλλωστε πρόθεση του νυν προέδρου της κυανόλευκης ομάδας είναι η αποστολή την ερχόμενη εβδομάδα του φακέλου των στοιχείων για το άνοιγμα που μπορεί να αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ τη χρονική περίοδο 2007-2012 στον Οικονομικό Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Τις επόμενες ημέρες στο μεταξύ ο κ. Πάτσης, σύμφωνα με την πρόθεση που έχει γνωστοποιήσει, πρόκειται να κοινοποιήσει εξώδικα στους πρώην διοικούντες της ΠΑΕ, ζητώντας αναλυτική ενημέρωση για τον τρόπο διόγκωσης των χρεών του κυανόλευκου συλλόγου προς τρίτους, αν και από το 2007 άλλοι εμφανίζονταν να διοικούν την ομάδα και άλλοι κατά πληροφορίες υπέγραφαν.

Στην ίδια κατεύθυνση, άλλωστε, να ξεκαθαρίσει δηλαδή το τοπίο γύρω από τα σωρευμένα χρέη, κινείται ήδη ο πρόεδρος της ΠΑΕ από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε όρισε ορκωτούς λογιστές, ο οικονομικός έλεγχος των οποίων συνεχίζεται και η διοίκηση βρίσκεται σε αναμονή του τελικού πορίσματός τους.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη δήλωνε χθες ότι η σημερινή διοίκηση δεν έχει δημιουργήσει οικονομικές υποχρεώσεις προς τρίτους, παρά τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα που αγγίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ.

Πηγές του συλλόγου, πάντως, διευκρινίζουν ότι τα όποια διοικητικά πρόστιμα επιβάλλονται εξαιτίας των χρεών των προηγούμενων ετών, αλλά και οι έλεγχοι, δεν επηρεάζουν και δεν διαταράσσουν την πορεία της ομάδας, η οποία συνεχίζει πρωταγωνιστώντας στο πρωτάθλημα της Football League.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Πάτσης είχε δηλώσει πρόσφατα ότι: «Υπήρξε μία κατασπατάληση των χρημάτων της Νίκης. Η οποία είτε προέρχονταν από τις χορηγίες του δημοσίου τα έτη 2007 έως 2011 είτε από τους φιλάθλους, είτε από διαφημίσεις, είτε από ο,τιδήποτε άλλο. Επειδή, όμως, δεν υπήρχαν στοιχεία, ήδη έχουμε βάλει ορκωτούς λογιστές που κάνουν πλήρη αποτύπωση.

Μέσα στο Φλεβάρη εγώ θα καταθέσω μήνυση για κακουργήματα κατά όσων διοίκησαν ή ενεπλάκησαν με οποιονδήποτε τρόπο την τελευταία εξαετία στη Νίκη Βόλου και κατά την προσωπική μου άποψη και εκτίμηση και βάσει των εγγράφων που έχω «έφαγαν» στην κυριολεξία τα χρήματα παραδίδοντας ένα απόλυτο χάος.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι για κάποιους ανθρώπους στο Βόλο και στην Αθήνα θα υπάρχει ένα πολύ θερμό καλοκαίρι και υπάρχουν VIP κελιά στο Κορυδαλλό, τα οποία χωρούν και άλλους.

Δεν θα κάνω καθόλου πίσω σε αυτή την ιστορία για λόγους αρχής, τάξης και ηθικής. Δεν θα κάνω πίσω σε αυτή την ιστορία όπως είχα πει από την αρχή».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου