ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Η καλύτερη Νίκη

η-καλύτερη-νίκη-87244

Επιβλήθηκε με 3-0 του Πανσερραϊκού και συνεχίζει για Κομοτηνή

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Την καλύτερή της φετινή εμφάνιση κατά γενική ομολογία πραγματοποίησε η Νίκη Βόλου απέναντι στον Πανσερραϊκό του οποίου και επιβλήθηκε με 3-0 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Football League με τέρματα των Βέρτζου (7’), Φλίγκου (23’) και Κυριάκου (58’). Πλέον η προσοχή στρέφεται στο παιχνίδι της Πέμπτης (6.30 μ.μ.) με αντίπαλο τον Πανθρακικό στη Κομοτηνή για την τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι Βολιώτες πλέον βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 17β. και σε απόσταση τεσσάρων από τη κορυφή με την εμφάνιση τους κόντρα στον Πανσερραϊκό να γεμίζει με αισιοδοξία τους πάντες στο κυανόλευκο στρατόπεδο, αφού εκτός από την επιθετική πολυφωνία η Νίκη αντέδρασε σωστά και στην άμυνα όποτε χρειάστηκε διατηρώντας το μηδέν.

Ο Στέλιος Μανωλάς παρέταξε την ομάδα του με τον Βούρα κάτω από τα δοκάρια, ο οποίος ήταν παρών όποτε χρειάστηκε και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Ψιάνος, Καρατζάς, Βέρτζος και Παπαδόπουλος, με τον τελευταίο να πραγματοποιεί ντεμπούτο με τα κυανόλευκα και να αφήνει άριστες εντυπώσεις.

Στη μεσαία γραμμή Ριζογιάννης και Πουρτουλίδης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Σκούφαλη και Τάντιτς να κινούνται δεξιά και αριστερά. Ο Κυριάκος που ήταν εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης έπαιξε πίσω από τον Φλίγκο που είχε πολύ καλή παρουσία.

Το κυανόλευκο πάρτι ξεκίνησε στο 7’ όταν μετά από κόρνερ του Κυριάκου ο Τάντιτς γύρισε τη μπάλα στη μικρή περιοχή και εκεί ο Βέρτζος, αφού έκανε το κοντρόλ πλάσαρε εύστοχα για να ακολουθήσουν ξέφρενοι πανηγυρισμοί.

Η Νίκη θα μπορούσε να έχει πάρει αέρα δύο τερμάτων στο 15ο ή 16ο λεπτό, αλλά αρχικά η κεφαλιά του Φλίγκου από σέντρα του Παπαδόπουλου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Κυριάκου μέσα από την περιοχή.

Τελικά το 2-0 έμελε να γίνει στο 23’ όταν ο Κυριάκος βγήκε τετ α τετ με τον Κουτζαβασίλη έπειτα από κάθετη πάσα του Τάντιτς αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει, για να ακολουθήσει ο Φλίγκος που με ψύχραιμο σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Σερραίων για δεύτερη φορά.

Οι Σερραίοι προσπάθησαν να μειώσουν στη συνέχεια, όμως ο Βούρας δήλωσε παρών όταν στο 28ο λεπτό ο Κιάσσος εκτέλεσε φάουλ δίχως να απειλήσει την κυανόλευκη εστία, ενώ ο τερματοφύλακας της Νίκης ενήργησε σωστά λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιχρόνου, όταν ο Βέρτζος δεν κατάφερε να απομακρύνει σέντρα του Καψάλη και ο Βούρας απομάκρυνε με διπλή επέμβαση προ του Γκουγκουλιά.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με δύο επιθετικούς, με τον Μπανγκουρά να μπαίνει ως αλλαγή και ο προπονητής της Νίκης να χρησιμοποιεί τον Σαμαρά για τη φύλαξη του επιθετικού των «Λιονταριών».
Μάλιστα ο επιθετικός του Πανσερραϊκού απείλησε την εστία της Νίκης με κεφαλιά στο 55’ αλλά ο Βούρας μπλόκαρε.

Με το βάρος στην άμυνα και τους Σερραίους να πιέζουν δίχως αξιώσεις για να μειώσουν η Νίκη χτύπησε στη κόντρα και στο 58ο δικαιώθηκε για ακόμη μία φορά με τον Κυριάκο να φεύγει ταχύτατα στην αντεπίθεση και τον Σκούφαλη να του κάνει την πάσα.

Ο Κυριάκος αφού ξεπέρασε και τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων κλείδωσε την μεγάλη νίκη της ομάδας του πλασάροντας σε κενή εστία.

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες έπειτα από δεύτερη κίτρινη κάρτα του Καρακώστα, ενώ την αποθέωση γνώρισε ο Κυριάκος κατά τη διάρκεια της αλλαγής του με τους φιλάθλους της Νίκης να ζητούν πλέον το διπλό στη Κομοτηνή με τον Πανθρακικό.

Το παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από το ΟΤΕ-SPOR, ενώ χθες η ΕΠΟ όρισε ως διαιτητή τον Απόστολο Αμπάρκιολη από την Ένωση Μακεδονίας, με βοηθούς του τους Θανάση Θανασακούδη και Κυριάκο Μερκενίδη από την ίδια Ένωση. Τέταρτος θα είναι ο Ευάγγελος Κιοτζένης από την Καβάλα.

Οι κυανόλευκοι θα ξεκινήσουν από σήμερα την προετοιμασία τους για το παιχνίδι της Πέμπτης, έχοντας χθες ρεπό, ενώ η αναμέτρηση με την Αναγέννηση Επανωμής για την 12η αγωνιστική θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Δήλωσαν…

Στέλιος Μανωλάς: «Μετά το άτυχο αποτέλεσμα με την Καλλιθέα που δεν νομίζω ότι αξίζαμε την ήττα, προσπαθήσαμε αυτές τις λίγες μέρες να βελτιώσουμε πράγματα αλλά και να τονώσουμε ψυχολογικά τους παίκτες. Η ομάδα μας έκανε την καλύτερή της εμφάνιση στα παιχνίδια που είμαι εγώ στον πάγκο. Είχαμε ένα πάρα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο όπου ελέγξαμε τον ρυθμό του αγώνα και την κυκλοφορία, είχαμε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ευτυχήσαμε να βάλουμε γρήγορα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλος επέλεξε να παίξει με δυο σέντερ φορ, εμείς βάλαμε τον Σαμαρά γιατί φοβόμασταν κυρίως τα στημένα. Καταφέραμε και πήραμε αυτό το παιχνίδι που ήταν πολύ σημαντικό για εμάς με μια πολύ καλή εμφάνιση και με ένα καλό σκορ. Πιστεύω ότι μπαίνουμε σε έναν καλό δρόμο, οι παίκτες ανταποκρίνονται και θέλω να τους δώσω πολλά συγχαρητήρια για την εμφάνιση, γιατί το αποτέλεσμα συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση».

Μιχάλης Γρηγορίου: «Δυστυχώς για εμάς ηττηθήκαμε σήμερα από έναν αντίπαλο ο οποίος κέρδισε στις λεπτομέρειες και νομίζω ότι μετά το γκολ που πέτυχε στο 7ο λεπτό είχε την ψυχολογία και μπόρεσε να κάνει πιο εύκολο το έργο του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Θέλαμε να κλείσουμε τους διαδρόμους στη Νίκη, γνωρίζοντας ότι έχει τρεις παίκτες που στη μετάβαση από άμυνα στην επίθεση είναι πολύ καλοί και μιλάω για τον Σκούφαλη, τον Κυριάκο και τον Τάντιτς και θέλαμε να μη δώσουμε χώρο. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από μια στημένη φάση και αναγκαστήκαμε να ανοιχτούμε και να αλλάξουμε τον προσανατολισμό μας. Μετά το 2-0 θέλαμε να ρισκάρουμε ακόμα περισσότερο και να πιέσουμε με δυο φορ μήπως και αντιστρέψουμε την κατάσταση, αλλά κόντρα στη ροή του δευτέρου ημιχρόνου δεχθήκαμε και ένα τρίτο γκολ και εκεί τελείωσε το παιχνίδι».

Παντελής Ριζογιάννης: «Θεωρώ ότι κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας από την αρχή του πρωταθλήματος. Μπήκαμε αποφασισμένοι για τους τρεις πόντους και μόνο. Δεν υπήρχε στο μυαλό μας κάτι άλλο εκτός από τη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο γιατί μας έδωσε πάθος και ρυθμό. Κοιτάμε το επόμενο ματς που είναι με τον Πανθρακικό. Είναι ένα δύσκολο ματς και θα πάμε για το καλύτερο. Κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου