ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Κέρδος ο κόσμος και η εμφάνιση

κέρδος-ο-κόσμος-και-η-εμφάνιση-94737

Στο 0-0 έμεινε η Νίκη Βόλου κόντρα στην ΑΕΛ στην 9η αγωνιστική της Football League

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μπορεί η Νίκη Βόλου να μην πήρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στην ΑΕΛ σε ένα παιχνίδι που ήταν ανώτερη κόντρα στους βυσσινί, αλλά αυτό που κρατά είναι η εμφάνιση των παικτών της στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα την οποία παρακολούθησαν περίπου επτά χιλιάδες κόσμου, ενισχύοντας την προσπάθεια των παικτών του Στέλιου Μανωλά.

Το τελικό 0-0 άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στους παίκτες της Νίκης Βόλου, μιας και μπορεί από τη μία να μην έχασαν, αλλά από την άλλη δεν κέρδισαν στο μεγάλο θεσσαλικό ντέρμπι έχοντας μεγάλες ευκαιρίες στην επανάληψη με ηγέτη τον Μανώλη Σκούφαλη.

Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής παρουσιάστηκε αναγεννημένος σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις του, με τον ίδιο να δηλώνει μετά το τέλος της αναμέτρησης πως ήρθε στο Βόλο με σκοπό να ανεβάσει την ομάδα στην Super League.

Με εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στην ΑΕΛ η Νίκη Βόλου μπορεί να ελπίζει σε μια πολύ καλύτερη συνέχεια στο πρωτάθλημα, με τη δράση να συνεχίζεται αύριο στη Καλλιθέα κόντρα στην ομώνυμη ομάδα με την αναμέτρηση να ξεκινά στις 4.30 μ.μ. και να μεταδίδεται τηλεοπτικά από το ΟΤΕ TV.

Με τη λευκή ισοπαλία στο Πανθεσσαλικό η Νίκη βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας με 14 βαθμούς και έναν λιγότερο από την πυκνοκατοικημένη κορυφή όπου βρίσκονται πέντε ομάδες.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου δεν μπορεί να μην περάσει η μαζικότατη προσέλευση του κόσμου, που έδωσε το δικό του χρώμα στο ντέρμπι της αγωνιστικής.

Ελειψε το γκολ

Η Νίκη θα μπορούσε να έχει πάρει ένα δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο στην δεύτερη παρουσία του Στέλιου Μανωλά στον πάγκο της, ωστόσο ο τερματοφύλακας Σέρεμετ στέρησε το γκολ από τους γηπεδούχους που με νίκη θα μπορούσαν να βρίσκονται μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος ανήκε στους φιλοξενούμενους και ήταν διπλή, όταν στο 9’ ο Φρανκού εκτέλεσε φάουλ για να πιάσει την κεφαλιά ο Χασομέρης σημαδεύοντας τη συμβολή των δοκών του Βούρα, με τον τερματοφύλακα της Νίκης να λέει όχι στη συνέχεια στην προσπάθεια του Τσιμπάμπα.

Η Νίκη άργησε να αντιδράσει και στο 29ο λεπτό ο Παπαγεωργίου πρόλαβε και έδιωξε τη μπάλα πριν αυτή φτάσει στον Ουέλινγκτον σε σέντρα του Κυριάκου από τα δεξιά.

Ο Βραζιλιάνος της Νίκης εννέα λεπτά αργότερα κατέβασε τη μπάλα αριστοτεχνικά για να σουτάρει με το δεξί, όμως αυτή δεν του έκανε το χατίρι περνώντας δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Η Νίκη ανέβαζε σταδιακά τον ρυθμό της και στην επανάληψη παρουσιάστηκε αποφασισμένη να πάρει κεφάλι στο σκορ, όμως υπολόγιζε δίχως τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ ο οποίος απέκρουσε στο 49ο λεπτό πλασέ του Κυριάκου έπειτα από κάθετη πάσα του Σκούφαλη, ενώ ίδια ήταν η κατάληξη σε νέο σουτ του Κυριάκου ένα λεπτό μετά.

Σε μία από τις ομορφότερες στιγμές του αγώνα στο 63’ ο Σκούφαλης έβγαλε «μαγική» σέντρα από τα δεξιά περνώντας το δεξί πόδι πίσω από το αριστερό για να ακολουθήσει σουτ του Ουέλινγκτον που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Σέρεμετ, ενώ ο Πουρτουλίδης προσπάθησε να πιάσει ψαλιδάκι.

Οι κυανόλευκοι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ και στο 78ο λεπτό έπειτα από πάσα του Κυριάκου ο νεοεισελθών Τάντιτς σούταρε άουτ με τον Πουρτουλίδη να βρίσκεται αμαρκάριστος μέσα στη περιοχή.

Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 87ο λεπτό με τον Φλίγκο να αφήνει στα δεξιά για τον Σκούφαλη αλλά το σουτ που επιχείρησε «έβγαλε» σε κόρνερ ο Παγώνης.

Ευχαριστώ της ΠΑΕ στον κόσμο

«Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ευχαριστεί τον υπέροχο κόσμο της που έδωσε το παρών στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στον αγώνα με την ΑΕΛ. Η εκπληκτική και εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι της ομάδας μας, το πάθος και ο παλμός που μετέδωσαν στους παίκτες για 90 λεπτά, καθώς και τα μαθήματα φιλοξενίας και ποδοσφαιρικού πολιτισμού που παρέδωσαν με τη συμπεριφορά τους και την εν γένει θερμή παρουσία τους, είναι άξια συγχαρητηρίων και αξιοζήλευτα από κάθε ποδοσφαιρική ομάδα και για κάθε γήπεδο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου