ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πάτσης: «Εγγύηση στο όραμα ο Μανωλάς»

πάτσης-εγγύηση-στο-όραμα-ο-μανωλάς-107060
Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με τα καλύτερα λόγια εκφράστηκε ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου κ. Ανδρέας Πάτσης, τονίζοντας ότι ο Στέλιος Μανωλάς έχει τις εγγυήσεις για το όραμα μιας μεγάλης ομάδας.

Ο κ. Πάτσης πάντως δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πρώην τεχνικό της ομάδας κ. Περικλή Αμανατίδη, για τον οποίο δήλωσε πως έχει πολλά να προσφέρει ακόμα στο ποδόσφαιρο, αλλά έπρεπε να πάρει την απόφαση να λυθεί η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Αρχικά ο ισχυρός άνδρας της κυανόλευκης ΠΑΕ χαρακτήρισε το ποδόσφαιρο ως ένα ζωντανό οργανισμό και αυτό σημαίνει πως σε μία διαδρομή θα δημιουργηθούν πολλές εναλλαγές σε θέματα προσθετικής ή αφαιρετικής.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως αλλοιώνονται ή αλλάζουν οι στόχοι ούτε σημαίνει πως η ομάδα αντιμετωπίζει ή δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Ο κ. Πάτσης χαρακτήρισε τις διαδικασίες αυτές μέσα στη λογική του ποδοσφαίρου και μέσα στη λογική μιας επιχείρησης η οποία απαιτεί ανά διαστήματα να γίνουν κάποιες διορθώσεις.
Αναφερόμενος στον Περικλή Αμανατίδη σχολίασε: «Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον Περικλή Αμανατίδ που έδωσε πάρα πολλά, δημιούργησε μια καλή ομάδα που πραγματικά όλοι την έχουμε χαρεί, την χαιρόμαστε και μας δίνει μια προσδοκία για το μέλλον. Καμιά φορά όμως η ζωή είναι περίεργη και δεν σου ανταποδίδει γι’ αυτό που εσύ ιδρώνεις, αγωνίζεσαι και προσπαθείς. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνει την ποιότητα του ανθρώπου, την ικανότητα του και την προσπάθειά του. Έπρεπε σε αυτή την χρονική στιγμή να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα αλλάξουν κάποια δεδομένα στην ομάδα μας και νομίζω ότι και ο ίδιος ο Περικλής Αμανατίδης αντιλήφθηκε ότι έπρεπε να γίνει. Πρέπει να τον ευχαριστήσω για όλη την προσφορά του. Τον Περικλή Αμανατίδη τον εκτιμώ ως άνθρωπο και ως προπονητή. Είναι όμως μέσα στους κανόνες αυτούς του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Υπάρχει ένας ενθουσιασμός υπέρμετρος και μια κατήφεια δυσανάλογη των αποτελεσμάτων. Αυτό έχει να κάνει με την κουλτούρα μας. Αν ήμασταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα τέτοια φαινόμενα δεν θα συνέβαιναν.
Δεν είναι δυνατόν να κρίνεις έναν άνθρωπο και μέσα σε λίγο διάστημα να λες πρώτα ο προπονητής του Champions League και την άλλη στιγμή να του χρεώνεις τα μύρια όσα. Καλώς ή κακώς όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.
Αναλογιζόμενος λοιπόν όλα αυτά συν βεβαίως και κάποια ατυχή αποτελέσματα για τα οποία δεν ευθύνεται πάντοτε ο προπονητής, προχωρήσαμε σε αυτή την αλλαγή. Πιστεύω ότι ο Περικλής Αμανατίδης έχει να προσφέρει και θα προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
Για τη συνέχεια: «Η διαδρομή όμως δεν διακόπτεται είναι συνεχής. Όταν λοιπόν έγινε η απομάκρυνση του προπονητή υπήρξε ένας ιδιαίτερος και έντονος προβληματισμός από τη δική μου την πλευρά για το ποιος θα είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας και ο άνθρωπος ο οποίος θα συνδέσει το όνομα του με τη Νίκη Βόλου και θα μας βοηθήσει στους στόχους μας».

Για τους στόχους: «Οι στόχοι μας είναι να παίζουμε καλό, ποιοτικό και όμορφο ποδόσφαιρο. Στόχος μας είναι να κερδίζουμε και να ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας και τους εαυτούς μας πάνω απ’ όλα κάθε Κυριακή, ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία σοβαρή, ανταγωνιστική και βιώσιμη ομάδα. Αν γίνουν αυτά οι στόχοι και το αποτέλεσμα θα έρθει μόνο του. Εγώ είχα πει ότι στο τέλος της χρονιάς οι φίλαθλοι της ομάδας θα είναι υπερήφανοι. Βέβαια αυτό ο καθένας το μεταφράζει όπως θέλει και ονειρεύεται ότι θέλει. Προφανώς θέλουμε τον πρωταθλητισμό, προφανώς στόχος είναι μια σοβαρή ομάδα, μια ομάδα με βάθος, με υποδομές και με μέλλον, αλλά αυτό μεταφράζεται με διαφορετικούς τρόπους».

«Η επιλογή Μανωλά»

Ο κ. Πάτσης αναφερόμενος στη συνέχεια στην επιλογή του κ. Μανωλά τόνισε πως έχει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που ήθελε ο ίδιος. Συγκεκριμένα: «Θέλαμε έναν άνθρωπο που να έχει κάποια ειδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η επιλογή του προπονητή είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Για μένα έπρεπε να είχε κύρος και ειδικό βάρος, γνώση, ήθος, φιλοδοξία, προοπτική, πάθος, να είναι γεννημένος νικητής και να το έχει αποδείξει στο βιογραφικό του και στην καριέρα του. Να είναι άφθαρτος και να μην έχει περάσει από αυτές τις συμπληγάδες αυτού του πρωταθλήματος που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Να είναι ένας άνθρωπος που να θέλει να δώσει και όχι μόνο να πάρει και να θέλει να κτίσει παράλληλα. Που θέλει να αγκαλιάσει το ίδιο όραμα που έχει και η ομάδα και θέλει να κοιτάει μπροστά. Να μην θέλει να κάνει απλά ένα πέρασμα. Αυτά τα στοιχεία λοιπόν διέκρινα στο πρόσωπο του Στέλιου Μανωλά. Εγώ είμαι πολύ μικρός για να παρουσιάσω τον Στέλιο Μανωλά. Νομίζω όλοι τον γνωρίζουμε. Εμένα ο άνθρωπος αυτός μου δίνει τις εγγυήσεις που θέλω για το όραμα που έχω για την ομάδα».
Για τους συνεργάτες του κ. Μανωλά: «Ο κ. Μανωλάς πλαισιώνεται από ικανότατους συνεργάτες, όπως ο Λεωνίδας Μπίλης, μέχρι χθες προπονητής του Βατανιακού, ο γυμναστής Θάνος Κούρτογλου και βεβαίως ο προπονητής τερματοφυλάκων Κώστας Γρηγοριάδης, καλός φίλος, έμπειρος και αξιόλογος άνθρωπος».
Για την ταυτότητα της ομάδας: «Η ομάδα πρέπει να έχει μια ταυτότητα. Όταν κάνεις κάποιες επιλογές κάτι σηματοδοτείς. Αυτό το ξεχνάμε εύκολα. Διάβασα κάποια σχόλια στο ίντερνετ και δεν μπόρεσα να καταλάβω τι λέει ο καθένας, τι θέλει και πώς το αξιολογεί. Η ομάδα πρέπει να έχει μια ταυτότητα. Το ποιοι διοικούν, το ποιοι είναι πού, περνάει μηνύματα σε όλες τις κατευθύνσεις για το τι θέλουμε και για το ποιοί είμαστε και για το πού πάμε. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα συνεργαστούμε και με αυτούς θα επιδιώξουμε να πετύχουμε όλο αυτό που είχαμε οραματιστεί».
Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Πάτσης απάντησε σχετικά με την «γκρίνια» γύρω από την πρόσληψη του κ. Μανωλά: «Εγώ πιστεύω ότι όποιος προπονητής και να ερχότανε θα αντιμετώπιζε ένα είδος κριτικής. Μπορείς να κρίνεις έναν άνθρωπο από το έργο του και τα αποτελέσματά του. Το να κρίνεις όμως χωρίς να περιμένεις να δεις το έργο του εγώ το θεωρώ αμορφωσιά. Ξαφνικά έχει κάποιος άποψη προτού δει. Πόσες φορές φίλαθλοι έχουν εκθειάσει προπονητές και στη συνέχεια τους αποδοκίμασαν; Θεωρώ πως αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρουν από ποδόσφαιρο, από επιχειρήσεις, από τίποτα».
Για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία: «Η αλλαγή έγινε γιατί διαπίστωσα ότι μπαίναμε σε μία διάσταση ομάδας – κόσμου. Έπρεπε να προστατεύσω την ομάδα και τους παίκτες. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο είναι ανθρωποφάγο και καταστρέφει καριέρες. Για την προστασία της ομάδας έπρεπε να πάρω τη συγκεκριμένη απόφαση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου