ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Μανωλάς: «Αντάξιοι της Ιστορίας»

μανωλάς-αντάξιοι-της-ιστορίας-107095
Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το νέο της τεχνικό Στέλιο Μανωλά που θα αναλάβει να οδηγήσει τον σύλλογο στην άνοδο παρουσίασε χθες η ΠΑΕ Νίκη Βόλου, λίγη ώρα πριν αυτός προπονήσει για πρώτη φορά τη νέα του ομάδα.

Μετά το διαζύγιο με τον Περικλή Αμανατίδη την περασμένη Κυριακή ο κ. Μανωλάς παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Ανδρέα Πάτση, ο οποίος τόνισε για το νέο τεχνικό πως έχει όλα τα στοιχεία που έψαχνε.

Ο κ. Μανωλάς υποσχέθηκε πως μαζί με τη βοήθεια των συνεργατών του αλλά και των ποδοσφαιριστών, πολλοί από τους οποίους έχουν γνωστό βιογραφικό, θα κάνουν τα πάντα προκειμένου στο τέλος οι φίλαθλοι της Νίκης Βόλου να είναι υπερήφανοι, όπως αρμόζει στην μεγάλη Ιστορία του συλλόγου.
Ο νέος τεχνικός της Νίκης δεν έκρυψε την επιθυμία του στο τέλος της σεζόν η ομάδα να πετύχει την άνοδο στην Α’ Εθνική, σχολιάζοντας παράλληλα πως είναι μεγάλη τιμή για εκείνον να βρίσκεται στο πάγκο ενός ιστορικού συλλόγου.

Βέβαια εκτός από τον κ. Μανωλά χθες παρουσιάστηκαν και οι νέοι συνεργάτες του, με τον μέχρι πρότινος προπονητή του Βατανιακού κ. Λεωνίδα Μπίλη να αναλαμβάνει ως βοηθός, τον κ. Κούρτογλου ως γυμναστής, ενώ στη θέση του προπονητή των τερματοφυλάκων παραμένει ο κ. Κώστας Γρηγοριάδης.

«Μεγάλη τιμή για μένα»
Αρχικά ο κ. Μανωλάς αναφέρθηκε στην πρόκληση την οποία δέχθηκε από τον κ. Πάτση σχολιάζοντας: «Είναι αλήθεια ότι παρόλο που είμαι στον χώρο του ποδοσφαίρου πολλά χρόνια ποτέ δεν ήμουν φιλικός με τα μικρόφωνα. Άνεση αισθάνομαι μόνο στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα όμως είμαι σε μια άλλη δουλειά, δεν είμαι ποδοσφαιριστής.
Όσον αφορά στον ερχομό μου σε μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, τη Νίκη Βόλου. Δέχτηκα την πρόκληση του προέδρου κ. Πάτση και ήθελα να τον ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Το να είμαι προπονητής στη Νίκη Βόλου είναι μεγάλη τιμή για μένα και πιστεύω και για κάθε άλλον που κάθεται εδώ, γνωρίζοντας την Ιστορία αυτής της ομάδας».
Για το παρελθόν και την ιστορία του συλλόγου: «Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε την πορεία που θα έπρεπε. Διαβάζοντας την Ιστορία της έχει κάνει πέντε χρόνια στην Α’ Εθνική. Κάποια πράγματα, θα τα έλεγα μοιραία και όχι τυχαία.
Ιδρύθηκε το 1924 όπως και η ΑΕΚ. Είναι ένα προσφυγικό σωματείο και έχω νιώσει στο πετσί μου αφού και εγώ κατάγομαι από τις χαμένες πατρίδες, τους φιλάθλους και τον κόσμο, οι οποίοι αγαπούν υπερβολικά την ομάδα».
Για την απόφασή του: «Αποφάσισα να έρθω και να ξεκινήσω στην ουσία ως προπονητής, γιατί τα προηγούμενα χρόνια από δική μου επιλογή δεν μπήκα στο χώρο μετά τις εθνικές ομάδες και οικειοθελώς απείχα.
Γνωρίζουμε όλοι τα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποτέ όμως δεν σταμάτησα να επιμορφώνομαι και να παρακολουθώ τις εξελίξεις. Πήρα την απόφαση να ακολουθήσω το όραμα αυτού του έργου του κ. Πάτση, ο οποίος είναι ένας φιλόδοξος άνθρωπος, όπως είμαι κι εγώ.
Ποτέ δεν έκανα κάτι χωρίς να το πιστεύω. Είτε σαν αθλητής είτε σαν άνθρωπος. Προσπαθώ να μαθαίνω, να γνωρίζω και να βρίσκω τον τρόπο να πετυχαίνω».
Για τους στόχους με τη νέα του ομάδα: «Εδώ ήρθαμε για να πετύχουμε πράγματα. Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Ελπίζω και πιστεύω πολύ ότι βλέποντας και τη διάθεση της διοίκησης του κ. Πάτση, αλλά και του καλού ρόστερ που πραγματικά έχει η ομάδα, στο τέλος θα είμαστε υπερήφανοι.

Να είστε σίγουροι ότι τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, θα κάνουμε τα πάντα να κάνουμε υπερήφανους τους φιλάθλους της ομάδας και να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας της ομάδας που είναι πάρα πολύ μεγάλη».

«Με βοήθησε ο Θεός να επιλέγω»
Σε ερωτήσεις που δέχθηκε ο κ. Μανωλάς απάντησε σχετικά με τους λόγους που απείχε από την προπονητική τα τελευταία χρόνια: «Δεν υπήρξαν οι προϋποθέσεις που εγώ ζητώ. Ο Θεός με βοήθησε να μπορώ να κάνω επιλογές στη ζωή μου. Πολλές φορές υπήρχαν άνθρωποι που με παρακινούσαν. Δεν θα έμπαινα κάπου που δεν θα πίστευα. Είμαι άνθρωπος φιλόδοξος και πιστεύω πολύ στον εαυτό μου. Πιστεύω ότι θα πετύχουμε. Είδα ότι οι συνθήκες αλλάζουν μέσα από την κρίση και οφείλουμε να ξαναδώσουμε στο ποδόσφαιρο. Όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Νομίζω πως έχω τις γνώσεις και είμαι μέσα στις εξελίξεις. Είμαι περήφανος πως τα 7/11 της Εθνικής ομάδας είναι δικοί μου παίκτες. Είχα στη συνέχεια πολύ μεγάλες προτάσεις από μεγάλες ομάδες όμως τώρα ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα. Θα δώσουμε τα πάντα για να πετύχουμε και εγώ θα ήθελα του χρόνου να είμαστε στη πρώτη εθνική».
Για την γνωριμία του με τον κ. Πάτση: «Τον κ. Πάτση δεν τον γνώριζα. Τον είχα ακούσει σε μία ραδιοφωνική συνέντευξη στην οποία άκουσα έναν άνθρωπο με φιλοδοξία να αλλάξει προς το καλύτερο το ποδόσφαιρο. Όταν συναντηθήκαμε διαπίστωσα πως πρόκειται για έναν επιτυχημένο δικηγόρο, οργανωτικό, μικρής ηλικίας και με πολλές φιλοδοξίες. Δεν θα μπορούσα να αρνηθώ την πρότασή του».
Για την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία και όσα θέλει να περάσει στη νέα του ομάδα:
«Στόχος μου είναι η Νίκη Βόλου να παίρνει τα αποτελέσματα αποδίδοντας όμορφο ποδοσφαιρικό θέαμα. Σαν ποδοσφαιριστής είχα την τύχη να παίξω σε μία εποχή που η ομάδα μου, η ΑΕΚ, έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Είναι το επιθυμητό και για τους ποδοσφαιριστές να παίζουν σε μία ομάδα που παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Η Νίκη έχει την ποιότητα και το ρόστερ να το πετύχει. Το πρόβλημα που άμεσα θα προσπαθήσουμε να λύσουμε είναι αυτό της δυστοκίας της ομάδας, γιατί κατά τα άλλα η ομάδα λειτουργούσε και δεν ξεκινάμε από την αρχή. Αν χρειαστεί να κάνουμε και κάποιες διορθωτικές κινήσεις κατά την προσεχή μεταγραφική περίοδο θα το πράξουμε με στόχο να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θέλουμε να καταφέρουμε να φέρουμε στο γήπεδο εκτός των φιλάθλων της Νίκης και φιλάθλους γενικότερα του καλού ποδοσφαίρου».
Για το πρωτάθλημα της Football League: «Πρόκειται για πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με πολλές εκπλήξεις και εντελώς απρόβλεπτο. Αυτή όμως είναι και η ομορφιά του. Ποιος περίμενε τα Γιαννιτσά πως θα είναι στην κορυφή και ο Παναιτωλικός θα είχε αυτά τα αποτελέσματα. Σε αυτές τις δύσκολα οικονομικά περιόδους πιστεύω πως θα επικρατήσουν οι ομάδες που έχουν δυναμική και η Νίκη πιστεύω ανήκει σ’ αυτές».
Μπίλης: «Σκληρή δουλειά και λίγα λόγια»
Ο άμεσος συνεργάτης του Στέλιου Μανωλά, Λεωνίδας Μπίλης σχολίασε από τη μεριά του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ομάδας και τον πρόεδρο και τον κ. Μανωλά, που με επέλεξε για συνεργάτη του και μου δίνουν την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτό το μεγάλο σωματείο, το οποίο το γνωρίζω πολύ καλά ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Λόγω της δουλειάς μου πρέπει να δουλεύω πολύ και να μιλάω λίγο. Γι’ αυτό ό,τι έχω να πω και να κάνω θα το κάνω στο γήπεδο. Είμαι υπέρ της σκληρής δουλειάς και της πειθαρχίας. Είμαι αυτής της σχολής. Σκληρή δουλειά, λίγα λόγια και τα αποτελέσματα μέσα στο γήπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα γίνω μέρος της Ιστορίας της Νίκης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου