ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Μανωλάς ο εκλεκτός

μανωλάς-ο-εκλεκτός-108700
Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο Στέλιος Μανωλάς είναι ο νέος προπονητής της Νίκης Βόλου μετά την απομάκρυνση του Περικλή Αμανατίδη από τον πάγκο των κυανόλευκων. Η ήττα στα Μέγαρα από τον Βύζαντα αλλά και η τραγική εμφάνιση της ομάδας είχαν ως αποτέλεσμα την λύση συνεργασίας με τον 42χρονο τεχνικό και σήμερα στις 12 μ. θα παρουσιαστεί ο αντικαταστάτης του.

Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ Νίκη Βόλου αναφέρει πως νέος προπονητής αναλαμβάνει ο Στέλιος Μανωλάς, ο οποίος σήμερα στις 12 μ. θα παρουσιαστεί στους εκπροσώπους του Τύπου και αργότερα θα ακολουθήσει η πρώτη προπόνηση υπό της οδηγίες του.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Νίκη Βόλου αναφέρει: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Στέλιο Μανωλά για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Σήμερα (7/11) στις 12 μ. στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του Πανθεσσαλικού Σταδίου θα γίνει η παρουσίαση του νέου προπονητή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η παρουσίασή του στους παίκτες και η προπόνηση της ομάδας».
Μάλιστα ο νέος προπονητής της Νίκης βρέθηκε χθες στα γραφεία της ΠΑΕ στο Πανθεσσαλικό, όπου παρών ήταν και ο μεγαλομέτοχος Ανδρέας Πάτσης.
Για τη λήξη της συνεργασίας με τον Περικλή Αμανατίδη η ΠΑΕ Νίκη Βόλου θέλησε να ευχαριστήσει τον Μακεδόνα τεχνικό για την παρουσία του στον πάγκο της ομάδας αναφέροντας: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει τη διακοπή της συνεργασίας της με τον Περικλή Αμανατίδη. Τον ευχαριστεί για το μέχρι σήμερα έργο του στην ομάδα και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».
Όσον αφορά στο νέο τεχνικό, αναμφίβολα το όνομα του Στέλιου Μανωλά και η μεγάλη του παρουσία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι κάποια από τα στοιχεία τα οποία δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα και στη Νίκη πιστεύουν πως αυτός ο σεβασμός θα επικρατήσει και στα αποδυτήρια της ομάδας η κατάσταση στα οποία είχε αλλοιωθεί στα τελευταία παιχνίδια.
Πέραν όμως από την επαναφορά της ηρεμίας στα αποδυτήρια της Νίκης ο Στέλιος Μανωλάς καλείται να αναμορφώσει τη νέα του ομάδα αγωνιστικά και εκείνη να πάρει τα επιθυμητά αποτελέσματα προκειμένου να δικαιώσει τις προσδοκίες των φιλάθλων της στο τέλος του φετινού μαραθωνίου.
Η αρχή θα πρέπει να γίνει από τον πρώτο εντός έδρας αγώνα που ακολουθεί με αντίπαλο τον Φωκικό την ερχόμενη Κυριακή στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής. Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα από Καβάλα εντός έδρας και από Βύζαντα εκτός και μάλιστα με το ίδιο σκορ (0-2) οι κυανόλευκοι πρέπει να παρουσιάσουν πλέον το καλό τους πρόσωπο προκειμένου να μην χάσουν την επαφή τους με τις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας.
Μάλιστα μετά το παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής για τη Νίκη ακολουθεί το μεγάλο θεσσαλικό ντέρμπι με αντίπαλο την ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο πιθανότατα το επόμενο Σάββατο στις 7 μ.μ.
Οι κυανόλευκοι θα επιστρέψουν και πάλι από σήμερα στις προπονήσεις έχοντας χθες ρεπό, ενώ τη Δευτέρα που πέρασε η προπόνηση διεξήχθη υπό τις οδηγίες του Κώστα Γρηγοριάδη.
Το μάρμαρο πάντως για την κακή εμφάνιση στα Μέγαρα δεν πλήρωσε μόνο ο Περικλής Αμανατίδης αλλά και οι ποδοσφαιριστές στους οποίους και επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 30 χιλ. ευρώ.

Ευχαριστήριο της ΠΑΕ

«Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ευχαριστεί την ΠΑΕ Βύζας Μεγάρων για την άψογη φιλοξενία των μελών της αποστολής της ομάδας μας στο Δημοτικό Στάδιο Μεγάρων για το παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League. Υπόσχεται να ανταποδώσει τη φιλοξενία στο Πανθεσσαλικό στο παιχνίδι του δευτέρου γύρου».

Ποιος είναι ο Μανωλάς

Αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι και αυτό του Στέλιου Μανωλά. Ο νέος προπονητής της Νίκης Βόλου γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου του 1961 στη Νάξο και υπήρξε μεγάλη φυσιογνωμία στην ομάδα της ΑΕΚ με την οποία αγωνίστηκε για 19 χρόνια.

Με τους κιτρινόμαυρους ο «Στελάρας» κατέκτησε 5 Πρωταθλήματα: 1979, 1989, 1992, 1993, 1994, 3 Kύπελλα Ελλάδος: 1983 , 1996, 1997, 1 Λιγκ Καπ: 1990 και 2 Σούπερ Καπ: 1989, 1996 παίζοντας σε 447 αγώνες από το 1979 ως το 1998 ενώ παράλληλα υπήρξε και μέλος της Εθνικής Ελλάδος με την οποία αγωνίστηκε σε 71 παιχνίδια σημειώνοντας και 6 γκολ. Με το εθνόσημο στο στήθος έλαβε μέρος και στο Μουντιάλ του 1994, στις ΗΠΑ.

Από την περίοδο 2002 μέχρι και το 2004 διετέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελπίδων με την οποία ενώ το 2009 επέστρεψε και πάλι στην ομάδα που αναδείχθηκε εκτελώντας χρέη τεχνικού διευθυντή της Ένωσης για να παραιτηθεί λίγους μήνες αργότερα.

Μάλιστα φέτος το καλοκαίρι επιλέχθηκε από την ΕΠΟ για να παρακολουθήσει την εκπαίδευση που απαιτείται για να πάρει το ανώτερο δίπλωμα προπονητικής, UEFA PRO ενώ στα τέλη του καλοκαιριού βρέθηκε μια ανάσα από το να αναλάβει τη τεχνική ηγεσία του Θρασύβουλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου