ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Το πάλεψε, αλλά…

το-πάλεψε-αλλά-111861
Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με 67-74 ηττήθηκε η ομάδα της Νίκης Βόλου στην 4η αγωνιστική της Α2 Μπάσκετ ανδρών φιλοξενώντας χθες στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας τη Νέα Κηφισιά που είναι και το μεγάλο φαβορί για άνοδο στην Α1.

Οι κυανόλευκοι αν και πάλεψαν να πάρουν το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα μπροστά στο κοινό τους δεν τα κατάφεραν αφού προδόθηκαν από τις βολές χάνοντας συνολικά 15 από τις 32 που εκτέλεσαν.
Το ματς ήταν εξαρχής δύσκολο μιας και η Νέα Κηφισιά φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για άνοδο και μετά τη χθεσινή της επιτυχία στην έδρα της Νίκης Βόλου παραμένει αήττητη έχοντας κάνει το 4Χ4.
Στο πρώτο δεκάλεπτο η Νίκη βρέθηκε σε απόσταση τριών πόντων από τους φιλοξενούμενους που προηγήθηκαν με 14-17 τη στιγμή που ο Μαυρογιάννης αστοχούσε σε σουτ τριών πόντων στην εκπνοή.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι του Ηλία Παπαθεοδώρου κατάφεραν να πάρουν διαφορά 9 πόντων έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας με 13/15 βολές την ώρα που η Νίκη είχε 9/15 και 3/10 τρίποντα έναντι 2/5 των αντιπάλων.
Με τη Νίκη να μην μπορεί να βρει τις λύσεις στο μαρκάρισμα του εξαιρετικού Καράμπουλα ο οποίος σημείωσε συνολικά 24 πόντους η διαφορά έφθασε μέχρι και τους 19 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο με τρίποντο του Σιούτη με τη τρίτη περίοδο να κλείνει με +15 (45-60) για τους φιλοξενούμενους.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιώργου Ζαφειρούδη μπήκαν αποφασισμένοι να ψαλιδίσουν όσο μπορούν την διαφορά και γιατί όχι να κυνηγήσουν τη μεγάλη ανατροπή.
Η μεγάλη αντεπίθεση ξεκίνησε με καλάθι του Πολίτη για να πέσει η διαφορά ακόμη και στους 7 πόντους με νέο καλάθι του αριστερόχειρα γκαρντ στο 4.45 πριν από το τέλος. Στην επόμενη επίθεση οι φιλοξενούμενοι χρεώθηκαν με επιθετικό φάουλ αλλά και τεχνική ποινή όμως ο Κουτίνας ήταν άστοχος στις δύο ελεύθερες βολές και ο Μαυρογιάννης ευστόχησε μόλις σε μία. Νέα βολή του Μαυρογιάννη έριξε την διαφορά ακόμη και στους 5 πόντους στο 4.26 πριν από το τέλος αλλά στη συνέχεια δύο άστοχες προσπάθειες του Κουτίνα δεν επέτρεψαν στη Νίκη να μειώσει κι’ άλλο.
Με 29.6’ δευτερόλεπτα να απομένουν ο Μαλτέσιος πήρε γκολ-φάουλ, όμως και πάλι έχασε τη βολή που θα έφερνε τη διαφορά στους 3.
Δύο εύστοχες βολές για τον Μοσχοβίτη των φιλοξενούμενων αλλά και ένα καλάθι του Ψαθά στο τέλος έγραψαν το τελικό 67-74 με τη Νίκη να θέλει αλλά να μην μπορεί να πάρει τη πρώτη της νίκη προδομένη από το σημείο των βολών.
Ζαφειρούδης: «Δεν τα καταφέραμε και πάλι αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονο από τη προσπάθεια που κάνανε για ακόμη μια φορά οι παίκτες μου απέναντι στη φαινομενικά καλύτερη ομάδα της κατηγορίας.
Επειδή σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση είμαι αναγκασμένος να σταθώ σε αυτό που γράφει στη πρώτη σειρά στο φύλλο της στατιστικής.
Νομίζω ότι όταν έχεις τη δυνατότητα να κερδίσεις βολές και εμείς κερδίσαμε 32 αλλά αστοχήσαμε στις 15 στην έδρα μας και μάλιστα σε κομβικό σημείο που θα μπορούσαμε να κάνουμε εφτάποντο εμείς πήραμε μόλις ένα πόντο.
Για ακόμη μια φορά θα πρέπει να παραδεχθώ πως δικαίως χάσαμε γιατί αδυνατούμε να προσαρμοστούμε σε κάποια πράγματα και δεν θέλω να ξανακούσω για ψυχολογίες.
Όταν πηγαίνεις στη γραμμή πρέπει να βάζεις 2/2 βολές αν είσαι περιφερειακός και 1/2 αν είσαι ψηλός, αλλιώς έχεις πρόβλημα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο για αυτό. Ξέρω ότι η στεναχώρια των παιδιών είναι μεγάλη αλλά δεν μπορούμε να λέμε συνέχεια «Μπράβο δεν πειράζει».
Νίκη Βόλου – Ν. Κηφισιά 67-74
Διαιτητές: Γεωργιάδης – Πουρσανίδης – Ταρενίδης.
Τα δεκάλεπτα: 11-14, 32-41, 45-60, 67-74.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ζαφειρούδης): Παπούλιας, Σαμαράς 2, Χριστομάνος, Μαυρογιάννης 16 (1), Κουτίνας 10 (2), Στάμος, Καραγκιολίδης 2, Μαλτέσιος 20, Θεοδωράκος 7 (1), Πολίτης 10 (2).
Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Σακελλαρίου 3, Μοσχοβίτης 12 (1), Διαμαντόπουλος 4, Καράμπουλας 24 (1), Μενουδάκος 5 (1), Σιούτης 6 (1), Ψαθάς 7 (1), Πετροδημόπουλος 9, Τζιάλλας 4.
Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής
ΟΦΗ – Τρίκαλα 56-59
Αγία Παρασκευή – Παγκράτι 96-86
Φιλαθλητικός – Λαύριο 89-65
Νίκη Βόλου – Νέα Κηφισιά 67-74
Αρκαδικός – Ίκαροι Σερρών 81-83
Δόξα Λευκάδας – Κόροιβος 59-68

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου