ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πάτσης: «Δεν συγχωνεύεται η Νίκη»

πάτσης-δεν-συγχωνεύεται-η-νίκη-114535
Την πεποίθηση πως η Νίκη Βόλου δεν μπορεί να συγχωνευθεί βάσει της ιστορίας που κουβαλάει εξέφρασε ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου Ανδρέας Πάτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αθλητική ιστοσελίδα.

Αναλυτικά για το αν μπορεί να γίνει συγχώνευση τόνισε:

«Όχι και θα εξηγήσω γιατί η Νίκη Βόλου δεν μπορεί να γίνει μία ομάδα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Η Νίκη Βόλου ιδρύθηκε από πρόσφυγες που ήρθαν το 1924 από την Μικρά Ασία. Δύο πράγματα έφτιαξαν τότε. Ομάδα και εκκλησία. Οι οπαδοί της Νίκης Βόλου οι πραγματικοί αιμοδότες αυτής της ομάδας, είναι άνθρωποι πάνε την ομάδα από γενιά σε γενιά, σαν πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά.
Η ομάδα λοιπόν αυτή είναι ταυτισμένη με κομμάτι της ιστορίας της Ελλάδας, όχι του αθλητισμού. Αυτό το πράγμα που είναι μνήμη, πολιτιστική παράδοση δεν μπορεί να διαγραφεί. Μπορεί να πεθάνει, δεν μπορεί να διαγραφεί ή να συγχωνευτεί με κάτι άλλο. Ρωτάνε κάποιον γιατί υποστηρίζεις τη Νίκη Βόλου και λέει γιατί ο παππούς μου ήρθε εδώ κυνηγημένος κ.τ.λ. Συνεπώς, η Νίκη Βόλου έχει ιστορικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά.
Δεν είναι ένα απλό αθλητικό σωματείο που φτιάχτηκε πριν από 40- 50 χρόνια, που θα μπορούσε ενδεχομένως υπό όρους και προϋποθέσεις, να μπει σε ένα νέο σχήμα. Αυτές οι ομάδες, ή επιβιώνουν ή πεθαίνουν. Δεν συνεχίζουν με άλλον τρόπο».
Εξάλλου για την σημερινή κατάσταση της ΠΑΕ ο κ. Πάτσης σχολίασε πως ήταν και είναι δραματική και πως παραμένει στον θάλαμο της εντατικής λέγοντας πως ο κόσμος ξεχνάει και εύκολα ενθουσιάζεται, αφού βλέπει το Πανθεσσαλικό, νέους παίκτες στην ομάδα, καλά αποτελέσματα κ.τ.λ. αλλά εκείνος πιστεύει πως παραμένει στον θάλαμο της εντατικής.
Παράλληλα επεσήμανε πως έχει την υπομονή να χτίσει σιγά – σιγά αλλά το ποδόσφαιρο έχει και μια παράμετρο. Η βιωσιμότητά και η υλοποίηση ενός ονείρου, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εξωγενείς παράγοντες. Τα όνειρα για να υλοποιηθούν, απαιτούν την συμμετοχή πολλών ανθρώπων. Εάν λοιπόν οι άνθρωποι συνταχθούν στο άρμα, τότε τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.
Για τη φετινή σεζόν σχολίασε πως θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί και πως δεν τρώει παραμύθια πιστεύοντας πως όλα θα έρθουν αν λειτουργήσουν όλα όπως πρέπει με στιβαρότητα, ανταγωνιστικότητα, επαγγελματισμό και σωστή δόμηση και οργάνωση σε όλα τα επίπεδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου