ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Μεγάλη πρόκριση της Νίκης Βόλου

μεγάλη-πρόκριση-της-νίκης-βόλου-118492

Πρόκριση με ψυχή Πήρε η Νίκη επικρατώντας με 1-0 της Αναγέννησης Γιαννιτσών στη β΄ φάση του Κυπέλλου

Με χρυσό σκόρερ τον Μπόζινταρ Τάντιτς στο 68ο λεπτό η Νίκη Βόλου πήρε χθες την πρόκριση σε βάρος της Αναγέννησης Γιαννιτσών για την τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Πλέον οι κυανόλευκοι αποκτούν ψυχολογία ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος την Κυριακή στα Μέγαρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η Νίκη παρατάχθηκε χθες στο γήπεδο του Μυλοτόπου με μοναδικό σκοπό να πάρει την πρόκριση σε βάρος της Αναγέννησης και έτσι έγινε. Με σκόρερ τον Μπόζινταρ Τάντιτς οι κυανόλευκοι πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο και πλέον θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον Πανθρακικό στη συνέχεια του θεσμού.

Όμως η προσοχή στρέφεται πλέον στο πρωτάθλημα, μιας και την ερχόμενη Κυριακή η Νίκη θα παίξει στα Μέγαρα για την 7η αγωνιστική της Football League μετά τη διακοπή για το Κύπελλο, η οποία αποδείχθηκε ευεργετική σύμφωνα και με τα λεγόμενα του τεχνικού της Νίκης

Ο Περικλής Αμανατίδης και οι παίκτες του κατάφεραν χθες να πάρουν το δεύτερο συνεχόμενο εισιτήριο στο Κύπελλο, μιας και μετά από την επικράτηση επί του Βατανιακού ακολούθησε η χθεσινή -νέα- νικηφόρος έξοδος.

Ο 42χρονος τεχνικός «έριξε» ότι καλύτερο είχε στη διάθεση του απέναντι στην Αναγέννηση Γιαννιτσών με σκοπό να πάρει η ομάδα του την πρόκριση και κάτω από τα δοκάρια χρησιμοποιήθηκε ο Βούρας με τους Ψιάνο, Βέρτζο, Σαμαρά και Μήτση να τοποθετούνται στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Στη μεσαία γραμμή ως αμυντικά χαφ χρησιμοποιήθηκαν οι Ριζογιάννης και Τάσιτς με τον Σκούφαλη να παίζει στα δεξιά, τον Τάντιτς αριστερά και τον Πουρτουλίδη να κινείται πίσω από τον Γιάκομπ, όμως ο Τάσιτς αποχώρησε λόγω τραυματισμού στο 11΄δίνοντας τη θέση του στον 18χρονο Χάμο που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Το πρώτο μέρος

Οι γηπεδούχοι, που σημειωτέον κατέχουν την πρώτη θέση στη βαθμολογία της Football League, ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι όταν στο 10’ ο Ιορδανίδης έπιασε το σουτ αλλά ο Βούρας, όντας «ζεστός» από το προηγούμενο ματς στο Βατάν, παραχώρησε το κόρνερ.

Η Νίκη απάντησε στις ευκαιρίες δέκα λεπτά αργότερα με τον Τάντις να βγάζει για του Σκούφαλη, ο οποίος όμως δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ από καλή θέση.

Στο 25’ σουτ του Φελίπε για την Αναγέννηση Γιαννιτσών μέσα από την περιοχή του Βούρα κόντραρε στο πόδι του Ψιάνου για να καταλήξει σε κόρνερ, ενώ η Νίκη ισοφάρισε τις καλές στιγμές με τον Σκούφαλη στο 30’ να επιχειρεί σέντρα – σουτ από τα δεξιά. Η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία του τερματοφύλακα Λαμπάκη για να ακολουθήσει άστοχη κεφαλιά του Γιάκομπ, ο οποίος στο χθεσινό παιχνίδι έδειξε αρκετά μαχητικός κερδίζοντας πολλές μονομαχίες.

Η Νίκη ήταν αυτή που είχε την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο όμως δεν είχε και την μεγάλη φάση απέναντι από τον Λαμπάκη που θα της έδινε το προβάδισμα.

Στο 40’ μετά από φάουλ του Γιάκομπ η μπάλα βρήκε στο τοίχος για να μπλοκάρει ο Λαμπάκης, ενώ στο 41ο λεπτό ήταν σειρά του Βούρα να μπλοκάρει τη μπάλα με δεύτερη προσπάθεια σε σουτ του Ιορδανίδη ο οποίος δημιούργησε τους περισσότερους κινδύνους για τους γηπεδούχους.

Η Νίκη θα μπορούσε να έχει πάει στα αποδυτήρια με γκολ υπέρ της αλλά την τελευταία στιγμή στο 43ο λεπτό τον Πουρτουλίδη σταμάτησε ο Σπαθάρας, με τον μεσοεπιθετικό της Νίκης να έχει «οπλίσει» μέσα από την μικρή περιοχή.

Η επανάληψη

Στο δεύτερο μέρος η Αναγέννηση ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι μετά από κεφαλιά του Στεφανίδη που πέρασε άουτ στο 46’.

Η Αναγέννηση προσπάθησε και πάλι να σημειώσει κάποιο τέρμα, αλλά αρχικά στο 63’ ο Ψιάνος σταμάτησε προσπάθεια του Στεφανίδη που πλάσαρε, ενώ και πάλι ο επιθετικός των γηπεδούχων απείλησε στο 67’ αλλά η κεφαλιά του πέρασε επίσης άουτ.

Όμως παρά τις χαμένες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ. Η Νίκη πήρε θέση οδηγού στην αναμέτρηση στο 68ο λεπτό όταν ο Ψιάνος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με το αριστερό για να κατεβάσει τη μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή ο Τάντιτς.

Ο Σέρβος μέσος την άγγιξε με μαεστρία για να περάσει αυτή πάνω από τον Λαμπάκη και να γίνει έτσι το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των παικτών του Περικλή Αμανατίδη.

Η Νίκη έχοντας πλέον την ψυχολογία με το μέρος της άγγιξε το 0-2 στο 73΄όμως το σουτ του Φλίγκου από καλή θέση βρήκε πάνω στα σώματα των αμυντικών, ενώ ακολούθησε κεφαλιά του Σαμαρά με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.

Με την συμπλήρωση 80 λεπτών παιχνιδιού ο Βούρας έπεσε σωτήρια στα πόδια του Στεφανίδη και μπλόκαρε πριν ο τελευταίος απειλήσει με σουτ για να ακολουθήσει σουτ του Σαμαρά που είχε προωθηθεί που κατέληξε άουτ.

Οι γηπεδούχοι σε μία από τις ελάχιστες επιθέσεις τους μετά το γκολ θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει όμως ο Καρακάσογλου ήταν για λίγο άστοχος μετά από ενέργεια του Φάμπιο που αναστάτωσε την άμυνα της Νίκης στο 87’ στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Νίκη αντίθετα έχασε ακόμη μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 93’ με τον Τάντιτς να βγαίνει σε κόντρα επίθεση βρίσκοντας αμαρκάριστο στα δεξιά του τον Σκούφαλη αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λαμπάκη.

Πάντως η τελευταία φάση ήταν και αυτή που προκάλεσε τη μεγαλύτερη συζήτηση χθες στο γήπεδο του Μυλοτόπου όπου στο 95ο λεπτό οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για γκολ που δεν μέτρησε όταν ο Σερέτης έκανε το πλασέ μέσα από τη περιοχή μετά από σύγχυση και φάουλ που εκτέλεσε ο Ιορδανίδης, αλλά ο Ψιάνος ως από μηχανής θεός έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν έντονα σε βάρος του επόπτη Κουτζιακουτζίδη όμως τίποτα δεν άλλαξε και έτσι η Νίκη έφυγε με το διπλό και την πρόκριση.

Πλέον η ομάδα της Μαγνησίας θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τον Πανθρακικό ξεκινώντας εκτός έδρας. Η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 28, 29 Νοεμβρίου και 12, 13 Δεκεμβρίου, ενώ η δεύτερη στις 19, 20, 22, 23 Δεκεμβρίου. Εφόσον η Νίκη προκριθεί σειρά θα πάρει ο νικητής του ζευγαριού ΟΦΗ-Απόλλων Σμύρνης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου