ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νέα ήττα στην Αμαλιάδα

νέα-ήττα-στην-αμαλιάδα-121668
Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Την τρίτη της ήττα στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας γνώρισε η ομάδα της Νίκης Βόλου, η οποία στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής φιλοξενήθηκε από τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα. Οι κυανόλευκοι δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να διεκδικήσουν το ροζ φύλλο αγώνα, χάνοντας τελικά με 74-61 για να παραμείνουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μαζί με τον ΟΦΗ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιώργου Ζαφειρούδη βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 7-0, με την αρχή να μην είναι καλή για τους φιλοξενούμενους που προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια. Η διαφορά όμως έφθασε και τους 13 πόντους με τους κυανόλευκους να μην βρίσκουν τις απαντήσεις στα τρίποντα των γηπεδούχων που ανέβασαν πήραν κεφάλι και με 16-3. Η Νίκη στη συνέχεια προσπάθησε να ψαλιδίσει τη διαφορά για να κλείσει το ημίχρονο με σκορ 25-17 υπέρ του Κόροιβου.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο και πάλι η Νίκη είχε προβλήματα στην άμυνα με τους γηπεδούχους να επιδίδονται σε διαγωνισμό τριπόντων για να φθάσουν τη διαφορά ακόμη και στο +16 (40-24) περίπου στα τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 44-30 υπέρ των γηπεδούχων.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι κυανόλευκοι δεν μπόρεσαν να βελτιώσουν την άμυνα τους αλλά ούτε και τα ποσοστά στην επίθεση και είχε ως αποτέλεσμα ο Κόροιβος να προηγηθεί με τρίποντο του Κούρτη σε 50-35 και 55-35 με τρίποντο του Νοέα. Συν τοις άλλοις φορτώθηκε και με τέταρτο φάουλ ο Μαλτέσιος στα μισά του δεκαλέπτου περιορίζοντας έτσι τις επιλογές του Γιώργου Ζαφειρούδη που τον ανάγκασε να τον αποσύρει στον πάγκο. Ωστόσο η Νίκη κατάφερε να μειώσει τη διαφορά με το τέλος της τρίτης περιόδου η οποία έκλεισε με 55-42.
Στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου το τρίποντο του Μαυρογιάννη που ήταν από τους διακριθέντες κατέβασε τη διαφορά και στους δέκα πόντους για να γίνει το 55-45. Η κατάσταση δεν έδειχνε να αλλάζει όμως στη συνέχεια με τους γηπεδούχους να προηγούνται και με +19 στα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου με τα λάθη στην άμυνα να είναι συνεχόμενα, ενώ λίγο αργότερα το σκορ έφθασε και στο +21 με το 72-51 με τον Αντωνιάδη μέχρι τότε για τους γηπεδούχους να έχει σημειώσει 15 πόντους για τους γηπεδούχους.
Τελικά οι κυανόλευκοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να ψαλιδίσουν τη διαφορά στο τελικό 74-61 αλλά όχι και να αποφύγουν και την τρίτη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας μπάσκετ.
Ζαφειρούδης: «Χάσαμε τα ριμπάουντ»
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Γιώργος Ζαφειρούδης σχολίασε: «Θεωρώ ότι σε αυτό το παιχνίδι δείξαμε άλλες αδυναμίες επειδή επιλέξαμε να το πάμε στη τακτική. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες όπως ο Λευτέρης Στάμος και ο Γιώργος Μαυρογιάννης που προσπάθησαν παραπάνω, αλλά περιμένουμε σε τέτοια παιχνίδια εκτός έδρας να μας βοηθήσουν κάποια άλλα παιδιά που έχουν περισσότερη εμπειρία. Έχω την αίσθηση πως οι παίκτες μας δεν νιώθουν καλά στην Α2. Η επιλογή της άμυνας ζώνης έγινε με βάση κάποια γεγονότα όπως ότι θα έπρεπε να διαχειριστούμε ένα παιχνίδι που ο αντίπαλος έπαιζε συνέχεια με δύο πλέι μέικερ την στιγμή που με τις απουσίες του Μιστηλιάδη και του Παπούλια είχαμε ένα πλέι μέικερ για όλο το παιχνίδι και αυτή η επιλογή ήταν συνειδητή. Από εκεί και πέρα δεν θεωρώ πως χάσαμε από τα στατιστικά των αντιπάλων αλλά από το γεγονός ότι χάσαμε τα αμυντικά ριμπάουντ».
ΚΟΡΟΙΒΟΣ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 74-61
Διαιτητές: Καλδίρης – Σκούτας – Καραβίτης.
Τα δεκάλεπτα: 25-17, 44-30, 55-42, 74-61.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Νιπεργιάλης): Θεοδωρόπουλος, Νοέας 10 (1 τρίπ., 11 ριμπ.), Καρύδας 8 (2 τρίπ., 9 ασ.), Κούρτης 9 (3), Τόμιτς, Αντωνιάδης 15, Μαγιντόμπε 3 (1), Γκέρος 7, Τσόσιτς 12 (4 τρίπ., 9 ασ.).
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ζαφειρούδης): Φωσσές, Σαμαράς 1, Χριστομάνος, Μαυρογιάννης 14 (3), Κουτίνας 8 (2), Στάμος 13(6/6 διπ. 7 ριμ.), Καραγκιολίδης 8 (2), Μαλτέσιος 6, Θεοδωράκος 5, Πολίτης 6 (2).
Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
Παγκράτι – Φιλαθλητικός 78-88
Τρίκαλα – Αγία Παρασκευή 101-74
Ίκαροι Σερρών – ΟΦΗ 75-70
Ν. Κηφισιά – Αρκαδικός 88-61
Κόροιβος – Νίκη Βόλου 74-61
Ερμής Λαγκαδά – Δόξα Λευκάδας 66-52
Ηράκλειο – Λαύριο 71-78
Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες): Ν. Κηφισιά 6, Ερμής Λαγκαδά 6, Φιλαθλητικός 6, Λαύριο 6, Κόροιβος 5, Παγκράτι 4, Δόξα Λευκάδας 4, Αρκαδικός 4, Ηράκλειο 4, Αγ. Παρασκευή 4, Τρίκαλα 4, Ίκαροι Σερρών 4, Νίκη Βόλου 3, ΟΦΗ 3.
Η επόμενη αγωνιστική (4η, 03/11): Αγία Παρασκευή – Παγκράτι, ΟΦΗ – Τρίκαλα, Αρκαδικός – Ίκαροι Σερρών, Νίκη Βόλου – Ν. Κηφισιά, Δόξα Λευκάδας – Κόροιβος, Ερμής Λαγκαδά – Ηράκλειο, Φιλαθλητικός – Λαύριο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου