ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Με ήρωα τον Βούρα

με-ήρωα-τον-βούρα-129153

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο Ηλίας Βούρας ήταν το πρόσωπο του χθεσινού αγώνα στη Κατερίνη, όπου η Νίκη Βόλου δυσκολεύτηκε αλλά τελικά πήρε την πρόκριση στα πέναλτι κόντρα στον Βατανιακό, με την κανονική διάρκεια και την ημίωρη παράταση να ολοκληρώνονται δίχως γκολ σε ένα παιχνίδι που οι κυανόλευκοι ζήτησαν τρία πέναλτι.

Η Νίκη πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, αν και δυσκολεύτηκε απέναντι στην ομάδα της Κατερίνης και πλέον θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια την Αναγέννηση στα Γιαννιτσά την ερχόμενη εβδομάδα.

Αυτός που κράτησε όρθια τη βολιώτικη ομάδα χθες στο γήπεδο της Κατερίνης δεν είναι άλλος από τον τερματοφύλακα Ηλία Βούρα, ο οποίος στη πρώτη του συμμετοχή στη φετινή περίοδο κατέβασε τα ρολά τόσο στα 90 λεπτά, όσο και στη παράταση, για να αποκρούσει μάλιστα και το πρώτο πέναλτι των γηπεδούχων στην ψυχοφθόρα διαδικασία.

Πώς έπαιξε

Ο Περικλής Αμανατίδης παρέταξε την ομάδα του με τον Βούρα κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά να τοποθετήθηκαν οι Καρατζάς, Μκρτσιάν, Σαμαράς και Ψιάνος. Ως αμυντικό χαφ ξεκίνησε ο Ριζογιάννης έχοντας στα αριστερά του τον Κυριάκο που είχε ελεύθερο ρόλο. Στη μεσαία γραμμή και στα αριστερά ξεκίνησε ο Ουέλινγκτον με τον Σκούφαλη στα δεξιά τη στιγμή που πίσω από τον προωθημένο Γιάκομπ χρησιμοποιήθηκε ο Πουρτουλίδης.

Ανούσιο ημίχρονο
Η Νίκη στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού δεν κατάφερε να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση παρά το γεγονός ότι είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος της με τον Βατανιακό να παίζει στη κόντρα.

Οι γηπεδούχοι ήταν μάλιστα εκείνοι που έκαναν το πρώτο σουτ του αγώνα με τον Ποτουρίδη να στέλνει τη μπάλα άουτ ευρισκόμενος εκτός περιοχής στο 16’.

Το πρώτο σουτ από μεριάς Νίκης ήρθε στο 35ο λεπτό με εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου, το οποίο όμως δεν δυσκόλεψε τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο που μπλόκαρε με άνεση.

Με τη Νίκη να είναι ασύνδετη και να μην μπορεί να κάνει το γκολ ή τη φάση που θα την έφερνε κοντά σε αυτό, το πρώτο μέρος πέρασε ανεκμετάλλευτο με τις δύο ομάδες να μένουν στο μηδέν.

Μεταμορφωμένη στην επανάληψη
Όμως η εμφάνιση των κυανόλευκων στην επανάληψη βελτιώθηκε αισθητά με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Γιάκομπ.

Ο Ρουμάνος επιθετικός στο 52’ έπειτα από πάσα του Κυριάκου έκανε το πλασέ αλλά είδε τη μπάλα να σταματά στην οριζόντια δοκό και τη τύχη να του γυρνά την πλάτη.

Οι γηπεδούχοι τέσσερα λεπτά αργότερα πέτυχαν γκολ με τον Μανίκα να εκτελεί κόρνερ και τον Γιαλαμίδη να στέλνει τη μπάλα αρχικά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βούρα και στη συνέχεια στα δίχτυα, με τον βοηθό Πατσιά όμως να καταλογίζει επιθετικό φάουλ στον ποδοσφαιριστή του Βατανιακού.

Η Νίκη προσπάθησε και πάλι να σημειώσει το πολυπόθητο τέρμα με τον Ουέλινγκτον να ελίσσεται μέσα στην αντίπαλη περιοχή και να κάνει το σουτ με το αριστερό όμως η μπάλα δεν βρήκε στόχο περνώντας πάνω από τα δοκάρια του Παπαδόπουλου στο 59’.

Δύο λεπτά αργότερα ο Γιάκομπ βγήκε στη κόντρα για την ομάδα της Νίκης και απέναντι από τον Παπαδόπουλο σούταρε δυνατά στη κάτω αριστερή γωνία, όμως ο αντίπαλος πορτιέρο έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Με τη Νίκη να δείχνει πως έχει πλέον τα ηνία του αγώνα αλλά και τις φάσεις ακολούθησε η αναγκαστική αλλαγή του Γιάκομπ, με τον Ρουμάνο να χτυπά στο κεφάλι παραχωρώντας την θέση του στον Φλίγκο στο 67’.

Ο Πουρτουλίδης στο 72’ θα μπορούσε να έχει κάνει τη ζημιά σε μια περίεργη φάση που ξεκίνησε από σέντρα του Τάσιτς -είχε περάσει στο παιχνίδι αντί του Σκούφαλη δέκα λεπτά πριν- όμως ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος έπεσε και έδιωξε σωτήρια πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Οι κυανόλευκοι ζήτησαν πέναλτι στο 76’ με τον Τσιτλακίδη να κατεβάζει τη μπάλα με το χέρι, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Μάστακας δεν καταλόγισε την εμφανέστατη παράβαση.

Από την άλλη για την ομάδα του Βατανιακού δύο σουτ του Μανίκα ανησύχησαν τον Βούρα, με το πρώτο στο 75’ να φθάνει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Νίκης και το δεύτερο να περνά άουτ στο 78ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη μία ευκαιρία να απειλήσουν, με τον Τζιώρα όμως να γλιστράει λίγο πριν φθάσει στη μπάλα ενώ στη συνέχεια το σουτ που έπιασε πέρασε άουτ στο 87’.

Με τον διαιτητή Μάστακα να κρατά τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων ο Πουρτουλίδης σούταρε άουτ στο 91’ και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση.

Η παράταση
Με την έναρξη της παράτασης η Νίκη έδειχνε ικανή να πετύχει τελικά το γκολ της πρόκρισης όμως ο διαιτητής Μάστακας αρνήθηκε δύο φορές να καταλογίσει πέναλτι.

Αρχικά στο 93’ ο Ουέλινγκτον ανατράπηκε από τον Τριανταφυλλίδη, ενώ ο Πουρτουλίδης σε τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο ανατράπηκε από τον Γιαλαμίδη αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε ούτε το σημείο του πέναλτι αλλά ούτε και την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Βατανιακού.

Αντίθετα έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών στον Κυριάκο, ο οποίος ζήτησε από τον διαιτητή της Μακεδονίας να καταλογίσει το πέναλτι.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης το σουτ του Πουρτουλίδη πέρασε άουτ στο 110’, ενώ στο 112’ χρειάστηκε η επέμβαση του Βούρα ο οποίος έσωσε την εστία του σε σουτ του Μανίκα.

Ο τερματοφύλακας της Νίκης ήταν πρωταγωνιστής και τρία λεπτά αργότερα όταν ο Τζιώρας πλάσαρε μέσα από τη μικρή περιοχή αλλά ο Βούρας απομάκρυνε με τα πόδια.

Στη συνέχεια της φάσης οι γηπεδούχοι έμειναν επίσης με 10 παίκτες μιας και ο Ηλίας για χτύπημα εκτός φάσης στον Πουρτουλίδη αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Τα σουτ των Μανίκα και Ριζογιάννη στο 118’ και στο 120’ δεν βρήκαν τον στόχο και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Τα πέναλτι
Νίκη: Πουρτουλίδης εκτελεί 0-1
Βατανιακός: Μανίκας εκτελεί αποκρούει ο Βούρας
Νίκη: Φλίγκος εκτελεί 0-2
Βατανιακός: Βαρτζιώτης εκτελεί 1-2
Νίκη: Τάσιτς εκτελεί 1-3
Βατανιακός: Τσιτλακίδης εκτελεί η μπάλα άουτ
Νίκη: Ριζογιάννης εκτελεί 1-4

Αμανατίδης: «Θα δείξουμε καλύτερο πρόσωπο»

Μετά το τέλος της χθεσινής αναμέτρησης ο προπονητής της Νίκης δήλωσε: «Όλες οι ομάδες που έπαιξαν στους αγώνες Κυπέλλου, όπως φάνηκε, διαχειρίστηκαν μια κούραση. Το ίδιο και η ομάδα μας. Σε αυτό το παιχνίδι όμως εμείς αντιμετωπίσαμε 12 αντιπάλους. Τουλάχιστον οι παίκτες προσπάθησαν και κράτησαν την ψυχραιμία τους. Ήρθε και η άδικη αποβολή του Κυριάκου στη φάση που ζητήσαμε καθαρό πέναλτι, που όποιος δει τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης μπορεί να καταλάβει. Παρ’ όλα αυτά προσπαθήσαμε, ήμασταν συγκεντρωμένοι και παλέψαμε πάρα πολύ σκληρά. Ήρθε τελικά η πρόκριση στα πέναλτι. Την άλλη εβδομάδα πιστεύω θα παρουσιαστούμε πιο ξεκούραστοι, θα δείξουμε καλύτερο πρόσωπο και θα έχουμε καλύτερη εικόνα».

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-0 (1-4 πεν.)

Διαιτητής: Μάστακας (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Πατσιάς – Περικλείδης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Ηλίας- Κυριάκος, Σκούφαλης, Ουέλινγκτον, Φλίγκος, Καρατζάς
Κόκκινες: 115’ Ηλίας – 98’ Κυριάκος
ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ: Παπαδόπουλος, Τσιτλακίδης, Κόλα, Γιαλαμίδης, Βαρτζιώτης, Ηλίας, Τσινισίδης (68’ Τριανταφυλλίδης), Τσιώνης (99’ Κατσαμάγκας), Τζιώρας, Ποτουρίδης, Σιδηρόπουλος (50’ Μανίκας)
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Βούρας, Καρατζάς, Μκρτσιάν, Σαμαράς, Ψιάνος, Ριζογιάννης, Κυριάκος, Σκούφαλης (62’ Τάσιτς), Ουέλινγκτον (106’ Λαζαρίδης), Πουρτουλίδης, Γιάκομπ (67’ Φλίγκος)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου