ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ανάταση με Κύπελλο

ανάταση-με-κύπελλο-133135
Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Την πρώτη της εντός έδρας ήττα γνώρισε η Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, χάνοντας με 0-2 από την Καβάλα στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Football League. Πλέον οι κυανόλευκοι θέλουν ανάταση του ηθικού τους αύριο Τετάρτη με αντίπαλο τον Βατανιακό (2.30 μ.μ.) στην πρεμιέρα του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μετά την ήττα από την Καβάλα ο βολιώτικος σύλλογος υποχώρησε στην 5η θέση της βαθμολογίας, μένοντας στους δέκα βαθμούς, χάνοντας εκτός από το παιχνίδι και τα ηνία στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος.
Τα γκολ του Πλιάγκα στο 26ο λεπτό και του Ντιέ στο 83ο ήταν εκείνα που έκριναν την έκβαση της αναμέτρησης, με τη Νίκη να αφήνει τους πρώτους τρεις βαθμούς στην έδρα της μετά και την ισοπαλία με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη 2η αγωνιστική.
Αυτό που έλειψε από τη Νίκη στο Κυριακάτικο ματς ήταν το καθαρό μυαλό κυρίως στη τελική προσπάθεια, μιας και είχε τις ευκαιρίες να ισοφαρίσει στο πρώτο μέρος, όχι όμως και στην επανάληψη, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν με τον χρόνο αλλά και τα νεύρα των γηπεδούχων με συχνότατες καθυστερήσεις.
Ο Περικλής Αμανατίδης παρέταξε την ίδια ενδεκάδα με το ματς της Καλλονής με εξαίρεση τη συμμετοχή του Πουρτουλίδη στο αρχικό σχήμα αντί του Σκούφαλη. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καρακούτσης και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Ψιάνος, Βέρτζος, Σαμαράς και Μήτσης. Ο Ριζογιάννης με τον Τάσιτς ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τον Πουρτουλίδη να κινείται στα δεξιά και τον Τάντιτς στα αριστερά, ενώ ο Κυριάκος είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Φλίγκο.
Μετά από ένα ανούσιο πρώτο εικοσάλεπτο -δίχως μεγάλες ευκαιρίες- η Καβάλα χτύπησε το καμπανάκι στην άμυνα της Νίκης στο 22ο λεπτό με τον Μπρατσιάνι να εκμεταλλεύεται λάθος του Σαμαρά και να φεύγει στην κόντρα, αλλά τη σέντρα σουτ που επιχείρησε απομάκρυνε ο Σαμαράς προ του Μοκάκε σχεδόν πάνω στη γραμμή.
Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν όμως να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 26ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Μαραγκού ο Πλιάγκας κατέβασε την μπάλα με το στήθος για να πλασάρει εύστοχα τον Καρακούτση, πιάνοντας την κυανόλευκη άμυνα στον ύπνο.
Η Νίκη μένοντας πίσω στο σκορ κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης για να χάσει μεγάλη ευκαιρία στο 32ο λεπτό όταν μετά από ένα-δύο του Πουρτουλίδη με τον Φλίγκο ο τελευταίος «έσπασε» την μπάλα στα αριστερά για να περάσει παράλληλα με την εστία και ενώ στη φάση ακολουθούσε ο Τάντιτς.
Λίγο πριν οι γηπεδούχοι είχαν πραγματοποιήσει την πρώτη τους αλλαγή με τον Μήτση να περνά εκτός αγώνα λόγω ενοχλήσεων και τον Ουέλινγκτον να παίρνει την θέση του. Ο Βραζιλιάνος έπαιξε στη θέση του Πουρτουλίδη στα δεξιά με τον τελευταίο να μεταφέρεται δίπλα στον Τάσιτς, ενώ ο Ριζογιάννης τοποθετήθηκε ως δεξί μπακ και ο Ψιάνος «μετακόμισε» στα αριστερά.
Η Νίκη θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει στη διάρκεια των τεσσάρων λεπτών που κρατήθηκαν ως καθυστερήσεις στο πρώτο μέρος, αλλά αρχικά το σουτ του Ουέλινγκτον μπλόκαρε ο Αποστολίδης, ενώ άστοχο ήταν το σουτ του Φλίγκου.

Το β΄ μέρος
Η εικόνα του παιχνιδιού στην επανάληψη βρήκε πάλι τη Νίκη θέλει το γκολ της ισοφάρισης δίχως όμως να δημιουργεί κάποια μεγάλη ευκαιρία.
Μετά από 53 λεπτά παιχνιδιού ο Κυριάκος εκτέλεσε φάουλ για να μπλοκάρει ο Αποστολίδης, ενώ από μία νέα εκτέλεση φάουλ ο Ουέλινγκτον έγινε αποδέκτης της μπάλας για να σουτάρει με το αριστερό άουτ στο 61’.
Στη μάχη έπεσαν και ο Γιάκομπ με τον Σκούφαλη αντικαθιστώντας τους Τάσιτς και Φλίγκο, αλλά και πάλι η Νίκη δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα απέναντι από την πολυπρόσωπη άμυνα της Καβάλας η οποία έφθασε και σε δεύτερο τέρμα στο 83’.
Εκεί την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντιέ μεταξύ σέντρας και μεγάλης περιοχής και νίκησε τον Καρακούτση που είδε την μπάλα να «σκάει» μπροστά του και στη συνέχεια να αναπαύεται στα δίχτυα της εστίας του για δεύτερη φορά με το τελικό 0-2 να απογοητεύει τους 4.000 και πλέον φίλους της Νίκης που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό.

Η συνέχεια
Πλέον η Νίκη αγωνίζεται αύριο στην Κατερίνη κόντρα στον Βατανιακό για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, θέλοντας να πάρει την πρόκριση και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, αποδεικνύοντας πως η ήττα από την Καβάλα που σημείωσε το τρίτο φετινό διπλό ήταν απλά μία κακή παρένθεση.
Εφόσον οι κυανόλευκοι πάρουν αύριο το εισιτήριο, η συνέχειά τους θέλει να αντιμετωπίζουν την επόμενη εβδομάδα τον νικητή της αναμέτρησης Κασσιόπη – Αναγέννηση Γιαννιτσών με τον Πανθρακικό να περιμένει στο βάθος.
Δήλωσαν…
Στο γεγονός ότι «είναι πολύ νωρίς για να χαμηλώσει η Νίκη Βόλου το κεφάλι» στάθηκε ο προπονητής των κυανόλευκων στο τρίτο ημίχρονο της αναμέτρησης.
«Η Νίκη Βόλου δεν μπορεί να απογοητευτεί. Είναι πολύ νωρίς για να χαμηλώσει το κεφάλι και δεν θα κρυφτούμε πίσω από δικαιολογίες» τόνισε ο 42χρονος τεχνικός που επεσήμανε πως πολλοί από τους ποδοσφαιριστές του ήταν σε μέτρια μέρα.
Ο κ. Αμανατίδης στη συνέχεια τόνισε πως η ομάδα του θα μπορούσε να έχει πετύχει ένα τέρμα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ενώ μίλησε και για την Καβάλα λέγοντας πως έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στο κέντρο.
Τέλος ο κ. Αμανατίδης ζήτησε συγνώμη από τους ποδοσφαιριστές του για την αποβολή του στο 36ο λεπτό, μετά από λεκτική διαμάχη, λέγοντας: «Η αποβολή μου προήλθε από μια πρόκληση που δέχτηκα, πιστεύω όμως ότι το λάθος το έκανα εγώ. Προκλήθηκα από προπονητή στον πάγκο της Καβάλας, που πιστεύω ότι δεν είναι σωστό. Όμως και πάλι πιστεύω ότι το λάθος ήταν δικό μου. Οφείλω να ζητήσω συγνώμη πρώτα στους παίκτες μου και μετά στην ομάδα μου. Έχω μεγάλη εμπειρία για να κάνω τέτοιο λάθος».
Από την άλλη ο τεχνικός της Καβάλας κ. Κώστας Βασιλακάκης χαρακτήρισε σπουδαία και δίκαιη τη νίκη της ομάδας του βάσει και της δυναμικότητας της Νίκης, τονίζοντας πως είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και έχει υψηλούς στόχους.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΚΑΒΑΛΑ 0-2

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Σκόρερ: 26’ Πλιάγκας, 83’ Ντιέ

Διαιτητής: Κοεμτζίδης (Κοζάνης)

Κίτρινες: Βέρτζος, Τάντιτς – Παγώνης, Πλιάγκας

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Καρακούτσης, Ψιάνος, Βέρτζος, Σαμαράς, Μήτσης (32’ Ουέλινγκτον), Ριζογιάννης, Τάσιτς (58’ Γιάκομπ), Πουρτουλίδης, Κυριάκος, Τάντιτς, Φλίγκος (73’ Σκούφαλης).

ΚΑΒΑΛΑ: Αποστολίδης, Γελαδάρης, Τριποτσέρης, Παγώνης, Μαραγκός, Ντιέ, Ντος Σάντος (76’ Αναστασόπουλος), Μοκάκε (92’ Ποσίνκοβιτς), Μπρατσιάνι, Ενσαλίβα, Πλιάγκας (60’ Χλωρός).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου