ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Η προσοχή στην Καβάλα

η-προσοχή-στην-καβάλα-142585
Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Τη διατήρησή της στην κορυφή της βαθμολογίας θέλει η Νίκη Βόλου, που την ερχόμενη Κυριακή στις 4 μ.μ. θα φιλοξενήσει την Καβάλα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Οι κυανόλευκοι μετά το «μεγάλο» διπλό στη Καλλονή έχουν δέκα βαθμούς μετά από πέντε αγωνιστικές, ισοβαθμώντας με Καλλονή, Εργοτέλη και Πανσερραϊκό.

Η προετοιμασία των κυανόλευκων ξεκίνησε σήμερα το πρωί για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον τεχνικό Περικλή Αμανατίδη να δίνει ρεπό χθες στους ποδοσφαιριστές λέξη που ήταν άγνωστη μιας και είχαν να ξεκουραστούν από τις αρχές του πρωταθλήματος.

Το τελευταίο ρεπό που έδωσε ο 42χρονος τεχνικός στους παίκτες του ήταν στις 23 Σεπτεμβρίου μετά το φιλικό παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και αναμφίβολα η χθεσινή ημέρα πρόκειται να μείνει αξέχαστη στο ποδοσφαιρικό τμήμα που φρόντισε η Νίκη να καταλαμβάνει μέχρι σήμερα την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα.

Μετά από τις πέντε πρώτες αγωνιστικές άπαντες στο κυανόλευκο στρατόπεδο θέλουν ανάλογη και καλύτερη συνέχεια προκειμένου να φθάσουν στον τελικό στόχο που δεν είναι άλλος από την άνοδο.

Βέβαια για να γίνει αυτό η ομάδα θα πρέπει να έχει διάρκεια και αυτό τόνισε σε χθεσινή του συνέντευξη ο Περικλής Αμανατίδης. Ο Θεσσαλονικιός τεχνικός μίλησε στο ΣΠΟΡ FM 89,5 τονίζοντας αρχικά:

«Αυτό που μετράει είναι ποιες ομάδες θα έχουν διάρκεια. Αυτές στο τέλος θα έχουν και τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών τον Μάιο, όταν θα γίνει ο τελικός απολογισμός. Αυτό λέει η δική μου εμπειρία στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι σε επίπεδο ομάδων που είχαν μεγάλους στόχους και έκαναν πρωταθλητισμό.

Το αν αντέξει μια ομάδα εξαρτάται από το τι παίκτες έχει. Αν έχει 26 πραγματικούς παίκτες, μπορεί να αντεπεξέλθει. Αν κάτι δεν μας αρέσει στη διάρκεια, μπορούμε το Δεκέμβριο να βοηθήσουμε την ομάδα για να αντεπεξέλθει σ’ ένα μεγαλύτερο αριθμό αγώνων. Δεν έχει σημασία αν έχεις ρόστερ 25, 26 ή 27 παικτών.
Σημασία έχει ποιους παίκτες πιστεύεις αληθινά και πώς τους βάζεις στη διαδικασία των παιχνιδιών. Εμείς είχαμε την πολυτέλεια να κάνουμε μέχρι τώρα από δύο έως τρεις κυκλικές αλλαγές σε όλα τα παιχνίδια μας. Αυτό μας δίνει «ανάσες» αυτή τη στιγμή. Αυτή η διαδικασία των πέντε παιχνιδιών μέσα σε λίγες ημέρες δεν ήταν νορμάλ. Ήταν υπερβολικός ο αριθμός των αγώνων.
Όταν είδαμε ότι θα τεθεί ένα θέμα με τις 21 ομάδες, έπρεπε να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό το σενάριο. Ωστόσο δεν έχει και τόση μεγάλη διαφορά ο αριθμός των ποδοσφαιριστών. Άντε να έχεις δύο παίκτες παραπάνω, τους οποίους εμείς μπορούμε να αποκτήσουμε τον Δεκέμβριο αν χρειαστεί».

Για τα συμπεράσματα που έχει βγάλει μέχρι σήμερα: «Ένα αξιόπιστο συμπέρασμα για το πρωτάθλημα είναι όταν κάνεις το 1/3 του πρωταθλήματος. Στη φετινή Football League το 1/3 είναι 15 αγώνες περίπου. Τότε θα βγει ένα πρώτο αξιόπιστο συμπέρασμα. Όλα τα άλλα τα συμπεράσματα έχουν μια μεγάλη δόση μη αλήθειας, γιατί δεν είναι αξιόπιστα, είναι βιαστικά».

Για τη συνέχεια: «Η συνέχεια δεν κρύβει κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουμε βάλει από την αρχή ως στόχο. Είναι ένα πολύ μεγάλο πρωτάθλημα με πολύ καλές ομάδες και θα γίνει μεγάλη μάχη. Όποιοι είναι διατεθειμένοι να μπουν σ’ αυτή τη διαδικασία της πίστης, της μάχης, της ψυχολογικής πίεσης, της κόπωσης, θα ανταποκριθούν καλύτερα. Όποιος δεν αποδεχθεί αυτούς τους κανόνες, δεν θα ανταποκριθεί. Είναι απλά τα πράγματα, δεν είναι κάτι σύνθετο. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πολλά πράγματα. Δεν υπάρχουν ούτε περίεργα μονοπάτια, ούτε τίποτα. Υπάρχει μια αρχική στρατηγική ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο κι εμείς θα επιμένουμε πάνω σ’ αυτό και όποιος αντέξει. Ίσως και 14 να είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τις επτά πρώτες θέσεις. Καμία ομάδα ακόμη δεν έχει καμπή».

Για τον ερχόμενο αντίπαλο: «Έχω πολύ καλή γνώμη για την Καβάλα. Έχει ποιοτικό ρόστερ με βαριά ονόματα και με πάνω από οκτώ παίκτες που έχουν παίξει στη Σούπερ Λιγκ. Περιμένω ένα μεγάλο παιχνίδι».

Τέλος για τον Ολυμπιακό Βόλου σχολίασε: «Ο Ολυμπιακός Β. χρειάζεται χρόνο. Απ’ ό,τι βλέπω γίνεται σοβαρή προσπάθεια στον Ολυμπιακό, ο οποίος άρχισε καθυστερημένα προετοιμασία. Πώς μπορούμε να ακυρώνουμε προσπάθειες που έχουν γίνει;»

Ευχαριστήρια ανακοίνωση σε Καλλονή

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ευχαριστεί την ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής για τη φιλοξενία που παρείχε στα μέλη της αποστολής της ομάδας μας, στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League. Από την πλευρά της υπόσχεται να ανταποδώσει τη φιλοξενία στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στον αγώνα του δεύτερου γύρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου