ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πάτησε Καλλονή και κορυφή

πάτησε-καλλονή-και-κορυφή-145111
Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ
Την πιο σημαντική της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα μέχρι την επόμενη πέτυχε χθες η Νίκη Βόλου, κερδίζοντας με 2-0 εκτός έδρας την ΑΕΛ Καλλονής. Οι κυανόλευκοι άλωσαν τη Μυτιλήνη ματώνοντας για πρώτη φορά τα δίχτυα της ΑΕΛ Καλλονής και πανηγύρισαν έξαλλα το διπλό που τους έστειλε στην κορυφή της βαθμολογίας με τα τέρματα του Φλίγκου στο 28’ και Γιάκομπ στο 89’.
Η Νίκη στα προηγούμενα παιχνίδια είχε ως βασικό στόχο να συνδυάζει θέαμα και αποτέλεσμα και παρά το γεγονός πως χθες δεν έπαιξε το ίδιο θεαματικό ποδόσφαιρο που μας είχε συνηθίσει πάλεψε και πήρε ένα πολύ σπουδαίο διπλό.
Οι κυανόλευκοι μετά το χθεσινό αποτέλεσμα ανέβηκαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έπειτα από πέντε αγωνιστικές και τα όνειρα ανόδου που ξεκίνησαν το καλοκαίρι με τις ηχηρές μεταγραφικές κινήσεις αρχίζουν πλέον να παίρνουν σάρκα και οστά.
Η Νίκη δυσκόλεψε τη ζωή των γηπεδούχων κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία της και πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο κόντρα σε μία ομάδα που μέχρι χθες βρίσκονταν στην κορυφή της βαθμολογίας με δέκα βαθμούς όσους έχουν πλέον και οι Βολιώτες.
Η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη παρουσιάστηκε αρκετά διαβασμένη
σε μία πολύ δυνατή έδρα με κύριο μέλημα να προσέξει τα νώτα της και στη συνέχεια να εκμεταλλευθεί τις επιθετικές αρετές των παικτών της.
Μάλιστα τα δύο τέρματα που σημείωσαν Φλίγκος και Γιάκομπ ήταν τα πρώτα τέρματα που δέχεται η Καλλονή στο φετινό πρωτάθλημα που διατηρούσε την εστία της ανέπαφη μέχρι χθες.
Οι κυανόλευκοι με έξυπνη τακτική μπορεί να μην έπαιξαν το ίδιο επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο με τις προηγούμενες τέσσερις αγωνιστικές όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής της, κατάφερε όμως να πάρει σχετικά εύκολα τρεις πολύτιμους βαθμούς.
Ο Περικλής Αμανατίδης επέλεξε τον Καρακούτση κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Ψιάνος, Βέρτζος, Σαμαράς και Μήτσης, με τον Σαμαρά να παίρνει θέση βασικού για πρώτη φορά φέτος. Στη μεσαία γραμμή ο Ριζογιάννης με τον Τάσιτς ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Κυριάκο να παίζει λίγο πιο μπροστά, ενώ στα δεξιά κινούνταν ο Σκούφαλης, στα αριστερά ο Τάντιτς και στη κορυφή της επίθεσης επανήλθε ο Φλίγκος μετά από δύο παιχνίδια. Μάλιστα ο Φλίγκος έμελλε να είναι και αυτός που θα ανοίξει το σκορ στο Δημοτικό γήπεδο της Καλλονής.
Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν την πρώτη ευκαιρία στον αγώνα με τον Γκονζάλες στο 4’ να απειλεί με φάουλ που πέρασε άουτ όμως οι κυανόλευκοι πήραν κεφάλι στο σκορ.
Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου ο τερματοφύλακας Μάππας δεν μπόρεσε να μπλοκάρει με τον Φλίγκο να πετάγεται στην πορεία της μπάλας στέλνοντας τη στα αντίπαλα δίχτυα με δυνατό σουτ στο 28ο λεπτό.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν με τον Λεοζίνιο στο 31ο λεπτό αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου μέσου πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Καρακούτση, κάτι που έγινε και στο 43’ αλλά με πρωταγωνιστή τον Μανούσο.
Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν έτσι στα αποδυτήρια με τη Νίκη να έχει το προβάδισμα αλλά και την ψυχολογία υπέρ της, κάτι που φάνηκε και στη συνέχεια.
Το σουτ με το αριστερό από τον Λεοζίνιο στο 69ο λεπτό απείλησε την εστία του Καρακούτση, όμως δεν βρήκε τον στόχο με την μπάλα να καταλήγει στη συνέχεια σε κόρνερ.
Ένα λεπτό μετά ο Περικλής Αμανατίδης πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή με τον Τάσιτς να περνά εκτός αγωνιστικού χώρου και την θέση του να παίρνει ο Πουρτουλίδης μιας και ο Σέρβος μέσος, ο οποίος ήταν από τους στυλοβάτες των κυανόλευκων χθες, τραυματίστηκε.
Η δεύτερη αλλαγή για τους κυανόλευκους έγινε στο 78’ με τον Ουέλινγκτον να αντικαθιστά τον Τάντιτς, ενώ ο Γιάκομπ ολοκλήρωσε τις αλλαγές των κυανόλευκων παίρνοντας την θέση του Σκούφαλη με τον Φλίγκο να αγωνίζεται στα δεξιά στο 83’ και τη Νίκη να συνεχίζει να πιέζει στην επίθεση.
Μάλιστα ο Γιάκομπ έξι λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα βρήκε δίχτυα. Ο Κυριάκος έκλεψε τη μπάλα από τον Κώτσιο και με πάσα στον Ρουμάνο επιθετικό, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα, η Νίκη κλείδωσε τους τρεις βαθμούς στο 89’.
Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Γιάκομπ στο φετινό πρωτάθλημα και έστειλε όλους τους ποδοσφαιριστές να πανηγυρίσουν έξαλλα στον πάγκο της ομάδας τους, πανηγύρια που συνεχίστηκαν και μετά το τελευταίο σφύριγμα του κ. Τεβεκέλη που στο 90’ απέβαλε τον
Γκονζάλες για χτύπημα στον Ουέλινγκτον με απευθείας κόκκινη.
• Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη σε βάρος της ΑΕΛΚ μιας και οι κυανόλευκοι είχαν επιβληθεί με το ίδιο σκορ στο πρώτο τους φετινό φιλικό παιχνίδι στο Καρπενήσι.
Δήλωσαν…
Περικλής Αμανατίδης (τεχνικός Νίκης): «Ήταν το πέμπτο στη σειρά παιχνίδι και νομίζω ότι ήταν φυσιολογικό να υπάρχει τουλάχιστον από τη δική μου ομάδα μια κόπωση. Έτσι μπορώ να πω ότι έγινε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις αλλά ένα παιχνίδι τακτικής. Έπαιζαν δυο ομάδες που έχουν δείξει στο γήπεδο μέχρι στιγμής ότι μπορούν να κάνουν αρκετά πράγματα και αυτό ήταν ένα κίνητρο για εμάς, ήταν μια καλή ευκαιρία. Για να δούμε αν μπορούμε να φτάσουμε κάπου μακριά πρέπει να το αποδείξουμε με καλές ομάδες σε καλές έδρες.
Είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι και αυτό μέτρησε για εμάς. Στο πρώτο ημίχρονο μπορέσαμε και κάναμε ένα γκολ από λάθος του τερματοφύλακα χωρίς να έχουμε υπεροχή στο παιχνίδι. Στη συνέχεια το διαχειριστήκαμε σωστά και στο τέλος απλά χωρίς να χάσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας, τελειώσαμε το παιχνίδι σχεδόν όπως έπρεπε. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα της Καλλονής. Έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα, είναι μεγάλο και νομίζω ότι θα μετρήσει η ποιότητα και τα ρόστερ των ομάδων».
Σε ερώτηση για το αν η Νίκη είναι έτοιμη να κάνει την υπέρβαση: «Είναι νωρίς ακόμη να το πω αλλά έχουμε κάνει μια αλλαγή στο τρόπο που παίζουμε. Μην ξεχνάμε πως η Νίκη είναι μια νεοφώτιστη ομάδα αλλά έχει σίγουρα αλλάξει επίπεδο, δεν ξέρω όμως αν αυτό φτάνει για να κάνει την υπέρβαση. Εκεί χρειάζονται περισσότερα πράγματα γιατί εγώ το ποδόσφαιρο το βλέπω συνολικά».
Τίμος Καβακάς (τεχνικός Καλλονής): «Σίγουρα από τη σημερινή μας εμφάνιση δεν περίμενα αυτό το 0-2. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά, τα οποία δημιούργησαν στο πρώτο ημίχρονο τέσσερις ευκαιρίες και μία στο δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε την πρωτοβουλία από το πρώτο μέχρι το 95’, αναγκάσαμε τον αντίπαλο να παίξει ένα παθητικό παιχνίδι και πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Θα πρέπει όπως διαχειριστήκαμε σωστά τις άλλες εμφανίσεις και τα άλλα αποτελέσματα, με τον ίδιο τρόπο να διαχειριστούμε και ένα άτυχο αποτέλεσμα. Ήταν ένα άτυχο αποτέλεσμα γιατί η εμφάνιση μας ήταν καλή. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε».
Μανώλης Σκούφαλης (ποδοσφαιριστής Νίκης): «Μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, ιδιαίτερα για ψυχολογικούς λόγους για τη συνέχεια, σε μια πολύ δυνατή έδρα. Διαχειριστήκαμε το παιχνίδι πάρα πολύ καλά, αφού παρουσιαστήκαμε διαβασμένοι. Ο προπονητής μας δούλεψε πάρα πολύ σε αυτό το λίγο διάστημα που μπορούσαμε να έχουμε, γιατί ενδιάμεσα στα παιχνίδια δεν έχουμε πάρα πολύ χρόνο. Σε 90 λεπτά δεν απειληθήκαμε από μια μεγάλη ευκαιρία πέρα από κάποια σουτ εκτός περιοχής. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά αφού το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να συνεχίσουμε τις νίκες».

Ηλίας Κώτσιος (ποδοσφαιριστής Καλλονής): «Ήταν μια κακή μέρα για εμάς. Ένα πολύ κακό αποτέλεσμα. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με ποιοτικό ρόστερ. Όταν δεν σου πάει καλά το παιχνίδι βγαίνει νευρικότητα. Αυτό αντιμετωπίσαμε εμείς μετά το γκολ. Είχαμε νευρικότητα. Ήταν κάτι που δεν το αντιμετωπίσαμε ξανά στα προηγούμενα παιχνίδια. Ήταν κι αυτό ένα μάθημα για εμάς. Προσπαθήσαμε στη συνέχεια, αλλά δεν ήμασταν τυχεροί. Πρέπει να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι».

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-2

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΣΚΟΡΕΡ: 28’ Φλίγκος, 89’ Γιάκομπ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τεβεκέλης (Μακεδονίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Πάτρας (Μακεδονίας), Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καζάκης, Κώτσιος – Ψιάνος, Κυριάκος

ΚΟΚΚΚΙΝΕΣ: 90’ Γκονζάλες

ΑΕΛ Καλλονής (Τίμος Καβακάς): Μάππας, Σερφά, Χωριανόπουλος (65’ Γάλας), Αναστασιάδης, Κώτσιος, Σιλιγαρδάκης (80’ Γκόβας), Μαρσέλο, Μανούσος (72’ Μανουσάκης), Γκονζάλες, Λεοζίνιο, Καζάκης.

Νίκη Βόλου: Καρακούτσης, Ψιάνος, Μήτσης, Βέρτζος, Σαμαράς, Ριζόγιαννης, Κυριάκος, Τάσιτς (70’ Πουρτουλίδης), Τάντιτς (78’ Ουέλινγκτον), Σκούφαλης (83’ Γιάκομπ), Φλίγκος.




#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου