ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Λύτρωση στο 91’

λύτρωση-στο-91-155798
Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ
Στο 91’ ήρθε η λύτρωση για την ομάδα της Νίκης Βόλου, η οποία φιλοξένησε χθες τον Ηρακλή στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League. Οι κυανόλευκοι πανηγύρισαν το πρώτο τρίποντο στην έδρα τους με τέρμα του Μήτση.
Η Νίκη κατέβαλε την αντίσταση του Ηρακλή, ο οποίος άντεξε μέχρι το 91’ σε ένα παιχνίδι όπου στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή αλλά και τις φάσεις να προηγηθούν, αλλά το κατάφεραν στην επανάληψη δίχως όμως να ικανοποιήσουν με την απόδοσή τους όπως στα προηγούμενα παιχνίδια.
Ο Ηρακλής βρέθηκε στο Βόλο με αμυντικούς προσανατολισμούς με στόχο να σταματήσει τα επιθετικά όπλα της Νίκης, όπως και έγινε για τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά στο τέλος μίλησε η ψυχή των γηπεδούχων που πανηγύρισαν έξαλλα τη μεγάλη νίκη.
Πως παρατάχθηκε
Με σχήμα 4-5-1 παρέταξε την ομάδα της Νίκης Βόλου ο Περικλής Αμανατίδης χρησιμοποιώντας τον Καρακούτση κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ο Ψιάνος χρησιμοποιήθηκε ως δεξί μπακ, ενώ στα αριστερά βρέθηκε ο Μήτσης με τους Βέρτζο και Καρατζά να είναι τα δύο στόπερ. Στη μεσαία γραμμή ρόλο αμυντικών χαφ είχαν οι Τάσιτς και Ριζογιάννης, ενώ ο Πουρτουλίδης ξεκίνησε στα δεξιά με τον Τάντιτς στα αριστερά, την στιγμή που ο Κυριάκος είχε ελεύθερο ρόλο, παίζοντας πίσω από τον Γιάκομπ που προτιμήθηκε για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα.

Το πρώτο μέρος

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, δεν κατάφεραν όμως να φθάσουν σε κάποιο τέρμα χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για να το πραγματοποιήσουν στο 30΄ με εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου και στο 36’ μετά από σέντρα του Τάντιτς και σουτ του Πουρτουλίδη.

Το πρώτο μέρος κύλησε με τους γηπεδούχους να απειλούν πρώτοι, όταν στο 10ο λεπτό ο Τάντιτς πραγματοποίησε την σέντρα από τα δεξιά και ο Γιάκομπ έπιασε την κεφαλιά την οποία όμως μπλόκαρε ο τερματοφύλακας Φιρινίδης.
Ακολούθως και στο 14’ ο Κυριάκος πήρε την μπάλα από τον Τάντιτς σε εκτέλεση κόρνερ για να σουτάρει άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε νέο σουτ του ίδιου παίκτη έπειτα από πάσα του Πουρτουλίδη αυτή τη φορά δύο λεπτά αργότερα.
Αντίθετα το πρώτο σουτ από πλευράς Ηρακλή ήρθε στο 19’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Λόπεθ, το οποίο όμως δεν ανησύχησε τον Καρακούτση που μπλόκαρε με άνεση.
Το πρώτο δυνατό «αχ» στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού Σταδίου ακούστηκε στο 30’ με τη Νίκη να κερδίζει φάουλ σε πολύ καλή θέση. Ο Κυριάκος ανέλαβε την εκτέλεσή του για να στείλει τη μπάλα μέσα από το τείχος και για λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Φιρινίδη που παρακολουθούσε την πορεία της σαν «στήλη άλατος».
Νέο φάουλ του Κυριάκου στο 34’ δεν βρήκε το στόχο για να χαθεί πολύ μεγάλη ευκαιρία δύο λεπτά μετά. Συγκεκριμένα ήταν το 36ο λεπτό με τον Τάντιτς να «πατά» στην αντίπαλη περιοχή από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή να γυρίζει την μπάλα στον Πουρτουλίδη, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει έχοντας τοποθετήσει λάθος το σώμα του από το ύψος της μικρής περιοχής σε μία φάση που η Νίκη θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ.
Η τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 44’ όταν μετά από σέντρα του Τάντιτς από τα αριστερά ο Λόπεθ έδιωξε τη μπάλα που στρώθηκε στον Ψιάνο αλλά το σουτ του πέρασε αρκετά εκτός της αντίπαλης εστίας.
Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τη Νίκη να έχει την υπεροχή όχι όμως και το πολυπόθητο γκολ.
Το δεύτερο μέρος

Με την έναρξη του β΄ μέρους ο Περικλής Αμανατίδης προχώρησε στην πρώτη αναγκαστική αλλαγή μιας και στην θέση του Καρατζά πέρασε ο Σαμαράς αγωνιζόμενος στο πλάι του Βέρτζου.

Η Νίκη ήταν και πάλι εκείνη που είχε την κατοχή και την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο όμως δεν μπορούσε να φθάσει εύκολα στο γκολ που θα έλυνε τα πόδια των ποδοσφαιριστών της για τη συνέχεια απέναντι στην ομάδα του Ηρακλή που έπαιζε και με τον χρόνο.
Χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη τελική προσπάθεια στην επανάληψη ήρθε στο 60’ με τον Κυριάκο να πιάνει το συρτό σουτ το οποίο όμως κατέληξε άουτ.
Μετά από 65 λεπτά αγώνα στη μάχη έπεσε και ο Σκούφαλης που αντικατέστησε τον Γιάκομπ με τον Περικλή Αμανατίδη να χρησιμοποιεί τον Πουρτουλίδη σε θέση σέντερ φορ πριν τον αντικαταστήσει με τον Ουέλινγκτον στο 74’.
Οι γηπεδούχοι έψαχναν το γκολ απέναντι στον Ηρακλή που στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 75’ θα μπορούσε να έχει κάνει τη ζημιά μετά από στρώσιμο της μπάλας από κόντρα στον Μίχο, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει.
Η ώρα περνούσε όμως η Νίκη δεν έδειχνε να μπορεί προσπαθώντας ακόμη μία φορά να φθάσει στο γκολ με ακόμη ένα σουτ του Κυριάκου, το οποίο όμως κατέληξε επίσης άουτ στο 86’.
Δύο λεπτά μετά άστοχο ήταν επίσης το σουτ του Ουέλινγκτον ο οποίος πήρε την μπάλα από τον Τάσιτς και από ενέργεια που ξεκίνησε ο Κυριάκος. Ο Βραζιλιάνος σούταρε μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι περνώντας για λίγο πάνω από την εστία του Φιρινίδη.
Με την συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα και ενώ ο τέταρτος διαιτητής έδειχνε πως θα παιχθούν πέντε εξτρά λεπτά ο Τάντις κέρδισε κόρνερ για την ομάδα της Νίκης. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σέρβος μέσος της Νίκης σεντράροντας με το αριστερό από τα δεξιά.
Η μπάλα έφθασε στον Σαμαρά ο οποίος είχε προωθηθεί για να πιάσει την κεφαλιά και να στρωθεί στον Μήτση, ο οποίος με προβολή λύτρωσε την ομάδα του σημειώνοντας το πολυπόθητο γκολ.
Όπως ήταν φυσιολογικό αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους γηπεδούχους για να εισβάλουν στο περιβάλλοντα χώρο και φίλαθλοι της Νίκης. Ο αγώνας διακόπηκε για λίγο με τον διαιτητή να κρατά συνολικά οκτώ λεπτά καθυστερήσεων στα οποία όμως ο Ηρακλής δεν ήταν δυνατό να αντιδράσει και τη Νίκη να σημειώνει την πρώτη εντός έδρας επιτυχία για φέτος.

FOOTBALL LEAGUE – 4η

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΗΡΑΚΛΗΣ 1-0

Σκόρερ: 91’ Μήτσης

Κίτρινες: Καρακούτσης, Τάντιτς – Παληγεώργος, Κριβοκάπιτς, Τροίρης, Λόπεθ, Βαγγελοπουλος

Διαιτητής: Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας)

Βοηθοί: Νικόλαος Χαρίτος (Αθηνών), Γεώργιος Παλαμίδας (Λακωνίας)

4ος Διαιτητής: Διονύσιος Ζάγρας (Κοζάνης)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Περικλής Αμανατίδης): Καρακούτσης, Ψιάνος, Καρατζάς (46’ Σαμαράς), Βέρτζος, Μήτσης, Κυριάκος, Ριζογιάννης, Τάσιτς, Τάντιτς, Πουρτουλίδης (74’ Ουέλινγκτον), Γιάκομπ (65’ Σκούφαλης).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιώργος Στράντζαλης): Φιρινίδης, Λόπεθ, Βαγγελόπουλος, Παληγεώργος, Τροΐρης, Λιαπάκης, Χιονίδης (84’ Ισαάκ), Παπαστεργιανός, Στεφανίδης (74’ Κωνσταντινίδης), Κριβοκάπιτς (60’ Νατσιόπουλος), Μίχος.

Μικρά από το Πανθεσσαλικό…
• Πέντε λεπτά πριν από την έναρξη του παιχνιδιού κάνανε την εμφάνισή τους οι φίλαθλοι του Ηρακλή στο βόρειο πέταλο. Αυτοί είχαν ταξιδέψει μεμονωμένα και με ΙΧ στο Βόλο μιας και η αστυνομία είχε σταματήσει πριν από το Πανθεσσαλικό δύο πούλμαν που μετέφεραν φιλάθλους του Ηρακλή αναγκάζοντας τους να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη.
• Λίγο πριν από τη σέντρα του αγώνα από τα μεγάφωνα ανακοινώθηκε πως ο κόσμος της Νίκης μπορεί να χρησιμοποιήσει και την σκεπαστή κερκίδα και αρκετοί ήταν εκείνοι που μεταφέρθηκαν.
• Με ολιγόλεπτη καθυστέρηση ξεκίνησε η επανάληψη, αφού στην εστία που θα υπερασπίζονταν ο τερματοφύλακας της Νίκης τα δίχτυα είχαν σκιστεί.
• Με τον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ΠΑΕ Νίκη Βόλου Ανδρέα Πάτση τα έβαλαν αρκετές φορές οι φίλαθλοι του Ηρακλή, για να πάρουν την απάντηση από τους φιλάθλους των γηπεδούχων, ενώ από το στόχαστρό τους δεν ξέφυγε και ο Γιάννης Ιωαννίδης.
• Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Κώστα Τσιαμήτα, Γιάννη Σιδηρόπουλου και Λεωνίδα Τζανή κρατήθηκε πριν την σέντρα, ενώ οι παίκτες της Νίκης κατέθεσαν και ανθοδέσμες στο πέταλο που έχασε τη ζωή του ο Κώστας Τσιαμήτας την περασμένη Τετάρτη και στις θέσεις Vip που είχαν θέση ο Λεωνίδας Τζανής και ο Γιάννης Σιδηρόπουλος. Οι αρχηγοί της ομάδας, Τάσος Κυριάκος και Παντελής Ριζογιάννης συνοδευόμενοι από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, καθώς και οι οργανωμένοι του Blue Club Παναγιώτης Ντοκούζης, των Blue Angels και του Ομίλου Φιλάθλων, άφησαν ανθοδέσμες στις θέσεις τους στην κερκίδα. Η ομάδα της Νίκης αγωνίστηκε και με μαύρα περιβραχιόνια όπως και στην Κατερίνη.
• Για ακόμη μία φορά με την παρουσία της στο Πανθεσσαλικό Στάδιο έλαμψε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ Νίκη Βάλια Κακούτη, την οποία συνέλαβε ο φακός δίπλα στον Ανδρέα Πάτση.
• 856 εισιτήρια κόπηκαν στο χθεσινό παιχνίδι, ενώ ο κόσμος υπολογίζεται πάνω από 2.000 συνυπολογίζοντας τα διαρκείας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου